in

Ünlü Manga Serisi “Berserk”ün 6 Yeni Bölümle Devam Edeceği Kesinleşti

Berserk devam ediyor. Geçen yıl yaşamını yitiren yaratıcı Kentaro Miura ile son bulduğu düşünülen ünlü manga serisi 6 yeni bölüm ile geliyor.

Berserk Devam Ediyor: 6 Yeni Bölüm Yolda
- Reklam -
- Reklam -

Berserk 6 yeni bölüm ile yolculuğuna devam ediyor. Geçen yıl mayıs ayında hayata veda eden serinin yarartıcı ismi Kentaro Miura ile tamamlandığı düşünülen ünlü manga serisi, yeni maceraları ile geliyor.

Berserk yayıncısı Young Animal, bir yıl süren bekleyişin ardından nihayet popüler manganın geri döneceğini duyurdu. Dizinin devam edip etmeyeceğini uzun süredir merak eden okuyucular nihayet cevabını aldı. Daha da iyisi, hayranların beklediğinden daha erken bir tarihte geri dönüyor. Yeni bölümler Kentaro Miura’nın uzun yıllardır en yakın arkadaşlarından biri olan Kouji Mori’nin rehberliği ile resmi olarak geri dönüyor.

Manga dünyası, Berserk’in yaratıcısı Kentaro Miura’nın 2021 yılının Mayıs ayında beklenmedik ölümüyle büyük bir üzüntü yaşamıştı. Miura, hayata veda etmeden önce Berserk’ün yayımlanmamış bir bölümü bitirmiş ve ondan sonraki bölüm için senaryoyu da tamamlanmıştı. Miura’nın vefatından sonraki ilk bölüm bir son olmaktan uzak olsa da, ana karakter Guts bir ömür boyu süren çekişme ve acıdan sonra nihayet huzuru bulmuş gibi görünüyordu. Bu da uygun bir son gibi duruyordu.

- Reklam -

Berserk Kentaro Miura

Fakat bir sonraki bölüm (Miura’nın yapım evi Studio Gaga’daki asistanları tarafından tamamlandı) bunların hepsini alt üst etti. Bu bölüm, okurların kafasında çok fazla soru bırakan bir finalle sona erdi. Ardından yeni bir bölüm gelmemesi de yazarın ölümü sonrası bir daha çıkmayabileceği ihtimalini doğurdu. Ancak belli ki okuyucular sonunda aradıkları cevapları alacak gibi görünüyor.

Yeni Berserk Bölümü 24 Haziran’da Yayımlanacak

Young Animal, Berserk’in resmi Twitter hesabı üzerinden okurlarına bir mektup paylaştı. Açıklamada, manganın geri dönüşünün Kentaro Miura’nın yakın arkadaşı Kouji Mori tarafından Studio Gaga yardımlarıyla döneceği belirtildi. Geri dönecek olan manganın ilk bölümü 24 Haziran 2022’de çıkacak. Ardından manga vites değiştirmeden önce Fantasia Arc/Elf Island arkının bitimi için beş bölüm daha yayınlanacak. Hem Mori hem de Young Animal, Miura’nın ölümünden önce arkasında kaba bir taslak bırakmadığı konusunda net olsa da, manganın nereye gittiği hakkında kapsamlı bir şekilde konuştular.

Berserk Devam ediyor mektup

- Reklam -

Miura’nın ölümünden kısa bir süre sonra, birçok hayran Kouji Mori’nin Berserk’ü tamamlamaya yardım edebileceği konusunda iddialarda bulundu. Bu nedenle yeni açıklamada Mori’nin de yer alacağı bilgisi serinin hayranları için tam bir sürpriz sayılmaz. Fakat şaşırtıcı olan bilgi, ilk bölümün tarihi oldu. Yazarının ölümü sonrası bir yıldan fazla bir süre belirsizlik içinde geçen süreçte, yapılan açıklamadan çok kısa bir süre sonra yeni bölümün gelecek olması heyecan verici gözüküyor.

Berserk animesine başlamak isteyenler buradaki bağlantıya tıklayarak sizler için kaleme aldığımız izleme rehberine ulaşabilirler.

Berserk’ün geri dönecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

joker 2 senaryo

Joker’ın Devam Filminde Senaryo Hazır: “Joker: Folie à Deux” Geliyor

Black Adam Filminden Yeni Fragman Yayında

Dwayne Johnson’lı DC Filmi “Black Adam”dan Beklenen Fragman Yayınlandı