in

Blacksad 20. Yıl Özel Sayısı ile Maceraya Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Özel dedektif kedi Blacksad, 20. yılına özel bir ciltle dönüyor. Europa Comics etiketiyle çıkacak çizgi roman iki parça halinde yayımlanacak.

Blacksad çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

Europa Comics, 2014 yılında çıkan Blacksad: Amarillo sayısından sonra serinin 20. yılını yeni yayınlayacakları Blacksad: They All Fall Down Part 1 ile kutlamaya hazırlanıyor.

Zootopia’dan çok daha önce hayvanlar dünyasındaki gizemli suçları çözen birisi daha vardı. Özel dedektif Blacksad 1950’lerin Amerika’sında suçla savaşmaktaydı. Film noir tarzındaki çizimleri ve olay örgüsünün kusursuzluğu ile çizgi roman severlerin oldukça beğendiği eserlerden birisiydi. İspanyol yazar Juan Diaz Canales ve çizer Juanjo Guarnido tarafından ilk önce Fransız okurları hedeflenerek basılmış olsa da kısa zamanda tüm dünyada ses getirmişti. 2000 yılındaki yayınlanan Gölgeler Arasında Bir Yerde hikâyesiyle beş sayılık bir yayın macerası olmuştu.

Şimdi de serinin 20. yılına özel olarak hazırlanan altıncı hikâyesini oluşturacak They All Fall Down iki parça halinde yayımlanacak. Okurlar, macera boyunca bir kedi olan başkarakter Blacksad’e araştırması boyunca eşlik edecekler. Hikâyede New York şehrinin karanlık arka sokaklarındaki organize suç örgütlerine ve bozulmuş sendikalara şahit olacağız. Ayrıca şehrin zengin fabrikatörlerinden olan Solomon’un şehirle ilgili zalim planları ortaya çıkacak. Bu sayıda da Blacksad’in güçlü bir düşmanla karşı karşıya olduğu kesin.

- Reklam -

Blacksad, Disney Animasyonu Zootopia’nın İlham Kaynağı

Blacksad: They All Fall Down Part 1

Çizgi romanın çizimi ve karakterlerin biçimlenişi, Disney animasyonu Zootopia’yı andırıyor. Bu durum serinin çizeri Juanjo Guarnido’nun 2003 yılında kapanan Walt Disney’in Fransa şubesinde çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Fakat bundan da öte çizgi romanın noir tarzı ve olay örgüsüne oldukça yakışan kendine has çizimlerinden kaynaklanıyor.

Animasyon adaptasyonu için oldukça elverişli bir çizim tekniğine sahip olması da bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Ancak seri, izlemeye alışkın olduğumuz tatlı bir Disney filmi olmaktan çok uzak. Büyük şehirlerin karanlık köşelerinde yaşanan cinayetleri, uyuşturucu kaçakçılığını, ırkçılığı ve yozlaşmayı üstünü kapatmadan yüzünüze vuruyor. Dolayısıyla Blacksad mutlu bir hikâyeyi anlatmaktan çok uzak bir yapım. Yeni sayı They All Fall Down’un da aynı yoldan ilerleyeceği görülüyor.

- Reklam -

Türkçeye Yapı Kredi Yayınları tarafından kazandırılan eserin sadece ilk iki cildi çevrilmiş durumda. Orijinal yazar ve çizer kadrosuyla yeniden okurların karşına çıkacak olan çizgi roman 20 Ekim tarihinde dijital olarak yayınlanacak. Kitabın baskısı ise en erken 2022 yılında satın alınabilecek. They All Fall Down Part 2 ise 2023 yılında okuyucuyla buluşması bekleniyor.

Siz Blacksad’in yeni macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

neil gaiman doctor who kararı

Neil Gaiman, Doctor Who’nun Başına Geçeceği İddialarını Yalanladı

The Boys 4. sezon

The Boys 4. Sezon Onayını Erken Kaptı: 3. Sezon Çekimleri Devam Ediyor