in

Bol Ödüllü Çizgi Roman “Monstress” Sonunda Türkçe!

Steampunk, art deco ve manga türlerini harmanlayan, yurt dışında son yıllara damgasını vurarak tüm ödülleri toplayan Monstress artık Türkçe.

monstress uyanis ust
- Reklam -
- Reklam -

Yurt dışında son birkaç yıla damga vuran ve aday gösterildiği her ödülü toplayan Monstress çizgi romanı, Marmara Çizgi aracılığıyla Türk okurlarla buluştu. Art deco mimarisini steampunk teknolojisiyle buluşturan çizgi roman, 1900’lü yıllarda anaerkil düzenle yönetilen alternatif bir Asya’da geçiyor. Ek olarak Japonların Kaiju türündeki manga kültürünü de (şehirlere saldıran dev canavarlar) işin içine katıyor.

Maceramız Arkanik denen, insansı hayvanlar ile insanoğlunun bir arada yaşadığı bir dünyada geçiyor. Her iki ırk da çeşitli sebeplerden ötürü birbirine düşman olmuş ve kanlı savaşlar yaşamışlar. Üstelik bir yenisinin de eli kulağında. Maika Yarıkurt adlı kahraman kızımız ise bir yarı-arkanik. Kendisi çok büyük bir savaştan kurtulan sayılı kişilerden biri. Ve göğsünde bir göz damgası taşıyor….

Maika normal biri değil. Soğuk, acımasız, öldürmekten çekinmeyen biri o… İçinde bir canavar yatıyor desek yeridir. Ve tek amacı annesinin intikamını almak. Bu uğurda elinden geleni ardına koymuyor ve çok tehlikeli bir plana imza atıyor. Ama sonrasında hiç beklemediği bir şey gerçekleşiyor ve “içindeki canavar” gerçekten de uyanıyor.

- Reklam -
Monstress #1: Uyanış’ın arka kapak yazısı şu şekilde:

monstress uyanisArt Deco güzelliğini ve Steampunk korkusunu bir arada barındıran alternatif bir dünyada geçen Monstress, insanlar ile ezeli düşmanları Arkanikler arasında yaşanan yıkıcı bir savaştan sağ kurtulmayı başaran genç Maika Yarıkurt’un destansı hikayesini anlatıyor.

- Reklam -

Zulüm ve tehlikeye karşı hem avcı hem de av olan Maika, onu kullanmayı amaçlayanların sadece bir adım önünde, gizemli geçmişi hakkındaki cevapları arıyor… Ve tüm bunlar olurken, içerideki canavar da uyanmaya başlıyor…
Senaryosunu Marjorie Liu‘nun yazdığı, çizimleriniyse Japon kadın sanatçı ve Sana Takeda‘nın yaptığı Monstress bugüne kadar sayısız ödüle layık görüldü. Bunların arasında iki Hugo ve be Eisner de var. Sadece 2018’de toplam 15 ödül aldı desek ne demek istediğim daha net anlaşılır sanırım.

Çevirisini Furkan Kaya‘nın, editörlüğünüyse Egemen Görçek ve İlke Keskin‘in üstlendiği Monstress kısa süre önce satışa sunuldu. Kaçırmayın deriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Raistlin Raistlin dedi ki:

    @mit ve @Firtinakiran’ın merak uyandırıcı tanıtımlarıyla Masallar, Saga, Amerikan Vampiri ve Witcher çizgi roman serilerine başladım ama yayınevleri resmen eziyet ediyor yeni sayılar için. Mesela Amerikan Vampiri ve Witcher serilerinden artık umudu kestim. Neyse başlayalım bu seriye de :frowning:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Masallar’dan daha çok sevdim ben bunu :slight_smile: Saga ile eşit derecede neredeyse beğenim. Injustice’i de unutmayalım deyip zehrimi akıtayım :smile:

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir araya getirilen türler çok iyi. İçimin tereyağları eridi ama 56 işte. :smiley: Daha fazla bakamadım. :smiley: :smiley:

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Pahalı gerçekten. Eh, doların hali ortada… İnternette 35 küsur liralara bulmak mümkün neyse ki.

  5. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bu yıl hepsinin devamı geliyor.Masallar 11 ise temmuz ortası geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Tek Meyve Portakal Değildir

Biraz Elma, Biraz Nar: Tek Meyve Portakal Değildir

postaci ust

Ödüllü Distopya “Postacı” İthaki Bilimkurgu Klasiklerinde