in ,

Bütün Ayazların Ortasında: Kayra’nın Rap Albümü Ege Avcı Tarafından Çizgi Romana Uyarlandı

Kayra’nın Bütün Ayazların Ortasında adlı albümü, sanatçı Ege Avcı tarafından serbest bir şekilde çizgi romana uyarlandı.

Bütün Ayazların Ortasında Kayra Ege Avcı
- Reklam -
- Reklam -

Türkçe rap müziğinin en başarılı hikâye anlatıcılarından birisi olan Kayra’nın Bütün Ayazların Ortasında albümü şimdi çizgi roman oldu. Ege Avcı’nın yazıp çizdiği ve kaynağından serbest bir şekilde uyarladığı çizgi roman, müzisyenin yeni albümünden ilhamla hazırlandı.

Hayalet Islığı, Sarhoş Palavraları ve Nahoş Nidalar ve Saray Yakan Soytarı gibi albümlerle tanınan Kayra; şimdi de yerli çizgi romana ilham oluyor.

Müzisyenin 2019 yılında yayınlanan Bütün Ayazların Ortasında albümünden ilhamla Ege Avcı, aynı isimde bir çizgi romanı okurlarla buluşturuyor.

- Reklam -

Ege Avcı adını ise Arka Bahçe Yayıncılık tarafından basılan Kebenin Gölgesinde adlı çizgi roman serisinden hatırlıyoruz. Ergene Kartalları, Son Araba, Yalaza ve Ağaçaltı; serinin şimdiye dek yayımlanan ciltlerini oluşturuyor.

Sanatçının Bütün Ayazların Ortasında adlı eseri ise Baobab Yayınları etiketiyle raflara geliyor. Eser, türler arası bir iş birliği açısından da literatürde önemli bir yer tutuyor.

Bütün Ayazların Ortasında – Ege Avcı | Arka Kapak Tanıtımı

Bütün Ayazların Ortasında Kayra Ege Avcı

- Reklam -

Sıradan bir taşra kasabasında, sıradan hayatından yırtmak için çabalayan Veysel’in işleri umduğu gibi gitmez. Boğazına kadar battığı dertleri onu baba evine, geçmişe takılıp kalmış dedesinin yanına dönmeye mecbur bırakır. Bu geri dönüş çocukluğundan beri unutmaya çalıştığı anılarla yüzleşmesine sebep olacaktır. Tüm hayatı boyunca babasıyla aynı kaderi paylaşmaktan kaçmışken şimdi onun sararmış fotoğraflarında adeta kendisini görür olmuştur. Çocukluk korkuları tekrar gün yüzüne çıkarken, Veysel geçmişten yakasını kurtarabilecek midir?

Ege Avcı’nın son çizgi romanı Bütün Ayazların Ortasında, karanlık ve yoğun atmosferiyle öne çıkarken, aynı zamanda alternatif sahnenin kendine özgü seslerinden Kayra’nın aynı isimli rap albümünden serbest bir uyarlama olarak farklı sanat türleri arasında istisnai bir işbirliği özelliği de taşıyor.

Doğan Şima’nın editörlüğünde hazırlanan eserin son okuması Esra Kökkılıç’a ait. Kitabın kapak tasarımı ise Ferhat Akbaba tarafından gerçekleştirilmiş. Toplamda 128 sayfadan oluşan çizgi roman Kasım 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Eser Baobab Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Peki siz Kayra’nın bu albümünü dinlemiş miydiniz? Bir rap albümünün çizgi roman dünyasına taşınması fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mezbey Mezbey dedi ki:

    Albümü bilmeyen ve dinlemek isteyen arkadaşlar için linkini bırakıyorum.

    İlk dinlediğimde romanı olsa okunur demiştim çizgi olsa da roman romandır. akşam akşam içim bir hoş oldu.

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Kendisini epey severim, bu habere de sevindim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Godfall incelemesi

Godfall İncelemesi: Fantastik Diyarda Destansı Yolculuk

WandaVision Yayın Tarihi

WandaVision Yayın Tarihi Belli Oldu