in

Captain America’nın Olay Yaratan “Hail Hydra” Macerası Artık Türkçe

Captain America’nın yurt dışında büyük yankı getiren ve ortalığı fena karıştıran “Çok Yaşa Hydra” adlı serüveni bizlerle.

captain america cok yasa hydra ust1
- Reklam -
- Reklam -

Eğer Captain America ve “Hail Hydra!” sözü yan yanayken sizin için alışılmışın dışında bir şey ifade etmiyorsa haberimizin bundan sonraki kısmının bol bol sürprizbozan (spoiler) içereceğini hemen belirteyim.

Hatırlayabileceğiniz gibi, Steve Rogers bundan üç sene önce “yine” ölümden dönmüştü. Marvel Comics takipçileri de “Yine miii?” diye inleyerek heyecanlarını (!) dile getirmişti. Bilmediğimiz şeyse bu sefer bizleri çok farklı bir şeyin beklediğiydi… Çünkü Captain America bir Hydra casusu çıkmıştı! Evet, o Hydra… Hani Nazilerin bir kolu olan. Bu durum internette büyük bir patlamaya sebep olmuş, hatta çizgi romanın senaristi ölüm tehditleri bile almıştı.

Tabii Türk okurlar olarak biz bunlara sadece dışarıdan bakmış, kim bilir ne zaman okuruz diye hayıflanmıştık. Heh, işte o gün bugün. Çünkü Marmara Çizgi, bu olaylı macerayı dilimize kazandırdı.

- Reklam -

Captain America: Çok Yaşa Hydra‘nın arka kapak yazısı şöyle:

captain america cok yasa hydraÖzgürlüğü İlk Muhafızı Geri Döndü!

- Reklam -

Açmaz’ın ardından Steve Rogers yeni bir kalkan, yeni bir ekip ve yeni bir görevle geri döndü! Üstelik tam zamanında döndü çünkü Pleasant Hill’deki çok sayıda üst düzey suçlu kayıp – ve o suçluların arasında azılı düşmanı Red Skull da var.

Hydra her zamankinden daha güçlü ve daha tehlikeli halde ama Red Skull, şeytani örgütün liderliği için Baron Zemo ile kapışırken Steve de kendi planlarını yapıyor- ve karşısında durabilecek hiç kimse yok. Bu Steve, acaba hepinizin tanıyıp sevdiği gözü pek vatanseverle aynı adam mı?

Ayrıca, Iron Man ve Captain Marvel, Marvel Evreni’ni İç Savaş 2’ye sürüklediğinde Steve, kendini yine karmaşanın ortasında bulacak. Kahramanlar taraf seçerken, trajedi yaşanırken ve Maria Hill’in davası başlarken Steve barışı sürdürebilecek mi? Yoksa yangına körükle mi gidecek?
Çevirisini Tulgan Köksal‘ın, editörlüğünüyse S. Emre Taşkıran‘ın yaptığı çizgi roman kısa süre önce satışa sunuldu. Marvel’in bu olay yaratan, zamanının en çok satan çizgi romanını merak edenlere duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Endgame spoiler:

    Özet

    Filmde bunu çok iyi yedirmişler :smiley:

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Aynen çok güldüm o sahneye

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix oscar spielberg

Akademi’den Spielberg’ü Üzecek Karar: Netflix Filmleri Oscar’da Yarışmaya Devam Edecek

Star Trek

Nickelodeon’dan Yeni Bir Star Trek Çizgi Dizisi Geliyor