in

Captain America’dan Önce Marvel Evreninin İlk Süper Askeri Kimdi?

Çoğu okur Captain America karakterini Marvel Comics’in ilk süper askeri olarak bilir. Ancak Steve Rogers’tan çok daha önce başka bir isim bu roldeydi.

Captain America Marvel John Steele
- Reklam -
- Reklam -

Marvel evreninde Steven Rogers’ın Captain America karakterine dönüşmesi belki de anlatılan en temel hikâyelerden birisi olmuştur. Alman bilim insanı Dr. Abraham Erskine tarafından geliştirilen Süper Asker serumu, Rogers’ın bedenine enjekte edilerek onun “insan evrimindeki bir sonraki noktaya” taşınmasını sağlar. Serumla birlikte insanoğlunun olabileceği en üst nokta olarak tanımlanan Captain America fiziksel ve zihinsel olarak oldukça güçlüdür. Çoğu okur için de Marvel Comics’in ilk süper askeridir. Fakat Dr. Erskine’in süper asker serumu ile ortaya çıkan Captain America’dan önce farklı bir süper asker daha bulunuyordu.

Dean Carr tarafından 1940 yılında, Marvel Comics’in öncüsü olan Timely Comics etiketiyle yayınlanan Daring Mystery Comics’in 1. sayısında John Steele adında müttefik kuvvetlerde çarpışan ve insanüstü güçlere sahip bir asker bulunuyordu. Fakat aynı karakter Marvels Project adlı çizgi romanda tekrar gün yüzüne çıktığında tarihler 2009’u gösteriyordu. Yine de John Steele’nin geçmişine dair herhangi bir bilgiye ulaşamamıştık. 2010 yılında yayımlanan Mike Deodato, Jr. ve Ed Brubaker imzalı Secret Avengers serisinde Steele’nin geçmişini nihayet öğrenebildik.

Captain America Güçlerini John Steele Sayesinde Elde Etti

Captain America Marvel John Steele

- Reklam -

John Steele Amerikan İç Savaşı’nda Union “birlik” tarafında çatışan, sonradan Konfederasyon saflarına casus olarak gönderilmiş bir askerdi. Fakat 1865 yılında savaşın bitmesine yakın bir dönemde, Aloysius Thorndrake’in yönlendirdiği bir grup Konfederasyon askeri tarafından casus olduğu anlaşıldı ve yakalanmamak için kaçtı. Kaçışı sırasında Dünya’yı Mars’a bağlayan bir portala rastlamasıyla yaşantısı tamamıyla değişti. Bu portal gerçekliğin değiştiği “Vanishing Point” denilen bir noktaya bağlanıyordu ve burada sonsuza dek hapis kalmış ölümsüz varlık “Abyss” bulunuyordu. Steele ve kendisini takip eden birkaç Konfederasyon askeri bu portala girdikten sonra Abyss’in tutsağı oldular. Zamanın hiç bilinmeyen bir noktasında Steele Abyss’in tutsaklığından kaçıp dünyaya geri döndü.

Boşlukta kazandığı süper güçleri sayesinde Birinci Dünya Savaşı’nda savaşıp kendisi gibi Alman saflarına gönderilmiş bir casus olan Marie Antoinette’i kurtardı. Fakat savaş sırasında bir şekilde Alman askerleri tarafından yakalanıp üzerinde çalışma yapılabilmesi için donduruldu.

İkinci Dünya Savaşı’na kadar donmuş bir halde bekleyen John Steele, Frankfurt’ta Abraham Erskine adındaki bir bilim adamı tarafından uzun süre boyunca incelendi. Dr. Erskine’in Project: Nietzsche olarak adlandırdığı bu çalışma kendisinin süper asker serumunun ilk prototipini yaptığı döneme denk gelmekteydi. 1940 yılının yazında Nick Furry, Sky-Devils ve Red Hargrove tarafından tutsaklığından kurtarılmış ve Nazilere olan öfkesiyle intikam almaya yemin etmişti.

- Reklam -

Captain America Marvel John Steele

Fakat on yıllar sonra kaderin garip örgüleri arasında John Steele, Kötülüğün Efendileri’nin yaşadığı Bagalia’da gizli görevdeyken Shadow Council’in başındaki Max Fury tarafından öldürüldü. Böylece Süper Asker Serumunun ilk kaynağı ve Captain America’dan önceki Süper Asker olan John Steele hayata gözlerini yumdu.

John Steele adlı karakteri biliyor muydunuz? Köken hikâyesini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sıradan Şeylerin Fısıltısı - E.T.A. Hoffmann

E.T.A. Hoffmann’ın Tekinsiz Öyküleri Yeni Bir Derlemede Buluştu: Sıradan Şeylerin Fısıltısı

Angelina Jolie Elif Şafak İstanbul Sözleşmesi

Angelina Jolie, Elif Şafak ile İstanbul Sözleşmesi Hakkında Konuştu