in

Çizgi Düşler’den İki Yeni Star Wars Çizgi Romanı

Dünya Star Wars Günü’nde Çizgi Düşler’den iki yeni Star Wars çizgi romanı haberi geldi.

star wars comics ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi, bugün 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü. Dünyanın dört bir yanındaki Star Wars hayranları “May The Fourth Be With You” sloganı eşliğinde çeşitli kutlamalar ve etkinlikler düzenliyor. İşte bu özel günde bir sürpriz de Çizgi Düşler‘den geldi ve yayınevi bizleri yepyeni iki Star Wars çizgi romanlarıyla buluşturacağını duyurdu.

Disney tarafından satın alındıktan sonra, 2015’te Marvel Comics bünyesinden çıkan seriler bekliyor bizleri. Bunların arasında Kanan, Lando, Chewbacca ve Obi Wan & Anakin gibi eserler var. Çizgi Düşler ise başlangıç olarak Darth Vader ve Prenses Leia serilerini sunuyor bizlere. Gelin, tanıtım bültenlerine birlikte göz atalım:

Star Wars: Darth Vader – Cilt 1

KARANLIK SITH LORDU İLK KEZ KENDİ SERİSİNDE!
vaderDarth Vader, beyazperdede gözüktüğü ilk andan itibaren pop kültürün en popüler karakterlerinden biri oldu. Şimdiyse Vader’ı, tam da Yeni Bir Umut’un bittiği noktadan, İmparatorluk’un Asiler’le mücadelesini savaşın diğer cephesinden gösteren kendi macerasında takip edebilirsiniz.

- Reklam -

Bir Karanlık Lord yardıma ihtiyaç duyduğunda kime gider? Vader, asilere karşı son derece kişisel bir intikam arayışında, bir yandan da İmparator’un gizli planlarını araştırırken, silah yağmacısı Aphra karşılaşıyor. Aphra ve savaş droidlerini alarak bir ordu kurmak için Geonosis’e dönüyor. Fakat bazı çok güçlü kişiler onun aradığı gerçekleri öğrenmesini istemiyor. Hutt Jabba, Boba Fett ve daha nicesi de cabası!
Vader adıyla yayınlanan ilk cildin çevirisi Egemen Görçek‘e, editörlüğüyse Yaprak Onur‘a ait. Yurt dışında 2015-2016 yılları arasında yayınlanan bu seri toplamda 4 ciltten oluşuyor ve Star Wars IV: A New Hope ile Star Wars V: Empire Strikes Back arasındaki bir zaman diliminde geçiyor.

Star Wars: Prenses Leia

DÜNYASI OLMAYAN BİR PRENSESİN ANLAMI NEDİR?

Clipboard01Prenses Leia işkence ve ölüm tehdidi altında özüne sadık kalmayı başarmıştı – İmparatorluk, ana gezegeni Alderaan’ı yok ettiğinde bile. Onu kurtarmaya geldiklerinde Leia da silahı eline alıp çatışmaya katılmıştı. Asi İttifakı’nın İmparatorluk karşısındaki en büyük zaferine, Ölüm Yıldızı’nın yok edilişine önderlik etmişti. Fakat bu zaferin ardından, akla yine asıl soru geliyor: Dünyası olmayan bir prensesin anlamı nedir?

- Reklam -

Leia, kayıplarıyla boğuşurken, yeni görevi onu Sullust’un yeraltı dünyasına gönderecek. İmparatorluk, kaçak Alderaanlılar’ın peşinde ve onların Prensesi bu durumdan Dhiç de hoşnut değil! Fakat Galaksi İmparatorluğu’na karşı tek başına bir kadının elinden ne gelir ki? Galaksinin en çetin ceviz prensesinin halkını kurtarıp hayatını yeniden inşa etme macerasına siz de katılın!
Bu cildin çevirisiyse bir öncekinin tersine Yaprak Onur‘a, editörlüğüyse Egemen Görçek‘e ait. Yine A New Hope ile Empire Strikes Back arasındaki bir zaman dilimini konu alan bu mini seri ise tek ciltten oluşuyor.

Çizgi Düşler ekibi bunun yanı sıra Skywalker Saldırıyor (Skywalker Strikes) ile başlayan ve periyodik olarak yayınlanan ana Star Wars çizgi serisinin de yolda olduğu bilgisini okurlarıyla paylaştı. Bugüne dek 10 cildi yayınlanan bu serinin ilk sayısı da çok yakında raflarda olacak.

Dünya Star Wars Gününüz kutlu olsun!

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Darth Vader çizgi roman ve Star Wars sevenlerin beğenisini kazanmıştı, diye hatırlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Wyndham - chocky

John Wyndham’ın Hayattayken Yayımlanan Son Romanı “Chocky” Raflarda

10 kocaeli kitap fuari

10. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor