in ,

The Walking Dead’in Clementine’ı Skybound Comet ile Geri Dönüyor

The Walking Dead serisinden tanıdığımız Clementine, Image Comics ve Skybound Entertainment ortaklığında çıkarılan Skybound Comet grafik romanı ile geliyor.

The Walking Dead Clementine çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead serisinden tanıdığımız Clementine, genç okurlara yönelik yeni bir grafik roman ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Haziran 2022 yılında yayınlanması beklenen üçlemenin ilk kitabı, Robert Kirkman’ın sevilen eseri Yürüyen Ölüler’in tanıdık yüzü ile açılacak.

Clementine ilk olarak Telltale Games’in The Walking Dead oyunu için tasarlamış olsa da çeşitli çizgi romanlarda kendisine yer bulmuştu. İlk bölümün yazarı ve çizeri ise ödüllü On A Sunbeam ve Spinning gibi çizgi romanlarının yaratıcısı Tillie Walden olarak açıklandı. Hikâyenin yine TWA evreni içinde geçeceği söyleniyor.

Eserin açıklanan özeti ise şu şekilde:

- Reklam -

“TellTale Games’in The Walking Dead oyunu yıldızı Clementine için yeni bir başlangıç. “Clementine Book One” ile karakterimiz travmatik geçmişini geride bırakıyor ve kendi başına bir gelecek yaratmak için yeniden yollara düşüyor. Fakat yolda Amiş bir genç olan Amos ile karşılaşması sonucu Vermont’ta terk edilmiş bir otele giden yollarını birleştirirler. Orada yürüyenlerden uzakta yeni bir grubu bulmayı bekliyorlardır. Grupta sevgi, mücadele ve arkadaşlıkları pekişirken kışın gelmesi hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleyi de beraberinde getirir. Böylece yaşamları için en büyük tehditin ne olduğunu fark ederler… ve bu kendileri olabilir.”

The Walking Dead Clementine çizgi roman

Clementine Sonrası Eserin Diğer Hikâyesi: Everyday Hero Machine Boy

Çizgi romanın bir diğer hikâyesi ise Everyday Hero Machine Boy olacak. Tri Vuong ve Irman Kniivila tarafından yazılıp çizilen eser 80’li yılların anime ve 16-bit oyunlarından esinlenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Eserin yaratıcısı Kniivila yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Everyday Hero Machine Boy’un hikâyesi derinlere indikçe aslında biraz daha saçma fakat bir o kadar da gerçek bir hal almaya başladı. Mega 416 şehrinde yaşamak istediğimi ve karakterler ile bağ kurduğumu anladım. Bu hikâyeyi yazarken çok büyük hislerle yazdık ve umarız ki okuduğunuz eser başka büyük hislerin de yolunu açar.”

Eserin açıklanan özeti ise şöyle:

Everyday Hero Machine Boy

- Reklam -

“Everyday Hero Machine Boy gökyüzünden kubbeli Mega 416 şehrine düştüğünde peşinden sadece yıkım geliyordu. Fakat Karete Grandpa onu yanına alıp kalbindekini gösterdiğinde her şey değişmişti. Machine Boy artık sadece kahraman olmak istiyordu. Okul bodrumlarındaki dev böceklerle savaşmaktan, ağaç tepelerinde mahsur kalmış kedileri kurtarmaya ya da en mükemmel makarna sosunu yapmaya kadar Machine Boy artık insanlara yardım etmenin en iyi yolunu arıyor. Fakat gönlü uzayda kalmış başka tehlikeli yıkıntılarla iletişime geçtiğinde Machine Boy gerçekten iyi olabilir mi diye düşünmeden edemiyor.”

Üçüncü Hikaye: Sea Serpents Heir Book One

Eserin son hikâyesi ise Mairghread Scott ve Pablo Tunica’nın kaleminden çıkacak olan Sea Serpents Heir: Pirate Daughter.

Serpents Heir Book One

Serinin yazarı Scott eserle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gençliğin kendini bulmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Dünyayı yok etmenin kaderinde olduğunu ya da tüm kasabanın gözü kanlı birer korsan olduğunu anlamak gibi ya da… Yani tamam gençlik tam olarak böyle bir şey değil belki de. Dışarıda genç kadınların dünyayı kurtardığını okuyabileceğiniz tonla kitap var. Bu kitap genç bir kadının dünyayı nasıl yok etmesi gerektiğini ve sonrasında ne yaptığını anlatanlardan.”

Siz Skybound Comet hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Skybound, CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye 3. sezon incelemesi

Atiye 3. Sezon İncelemesi: Doğu Mistisizmi Batı Şımarıklığı Harmanı

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms Çıkış Tarihi

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms Çıkış Tarihi Belli Oldu