in

Dark Knights of Steel: Yeni Batman Çizgi Romanı ile DC Multiverse Genişliyor

Dark Knights of Steel, Batman karakterine yeni bir bakış açısı getiriyor. Orta çağ hikâyesinde Kara Şövalye’yi sihir avcısı olarak göreceğiz.

Dark Knights of Steel Yeni Batman Çizgi Romanı
- Reklam -
- Reklam -

DC’nin pelerinli kahramanı Batman yeni bir çizgi roman serisi ile okurlarıyla buluşuyor. Dark Knights of Steel isimli seri The Witcher evreninde tanıdığımız orta çağın karanlığını yansıtacak. Geralt of Rivia gibi sihirli yaratıkların peşine düşen Kara Şövalye, macerasında tahmin etmediği bir gerçeğe doğru sürükleniyor.

Dark Knights of Steel çizgi romanı Man of Steel hikâyesini farklı bir şekilde yeniden ele alıyor. Kripton gezegeninden kaçan Superman’in ebeveynleri sihirden korunmak için Batman ile birlikte çalışıyor. Böylece kahramanların geçmişlerine yeni ayrıntılar ekleniyor.

Seri orta çağ döneminde geçmesinin yanı sıra evren dinamiklerinin farklı olması ile dikkat çekiyor. Çizgi roman serisi Rivia’lı Geralt ile tanıştığımız “sihirli yaratık avcısı” karakterini Batman ile tekrar yorumluyor. 12 sayı sürecek sınırlı bir seri olması beklenen yapımın yazarlığını Tom Taylor, çizerliğini ise Yasmine Putri üstlenecek.

- Reklam -

DCeased ve Superman: Son of Kal-El gibi serilerden tanıdığımız yazar Tom Taylor, DC Nation’a yaptığı röportajda şunları söyledi:

“Yaptığımız şey DC evrenini alıp atların ve kalelerin olduğu bir döneme çevirmek değil. Bu, karakterlerini bildiğiniz evrenin tamamen farklı başka bir yorumu. Bu hikâyenin kökeni ve insanları farklı. Ancak ruhları ve karakterleri aynı. Superman ve Batman’in aslında birçok noktada hâlâ Clark ve Bruce olduklarını düşünüyorum. Fakat evrende Batman bir Witcher. İşi büyü ve sihirle uğraşanları yakalamak.”

Dark Knights of Steel Sihir Peşindeki Batman’i Anlatacak

Dark Knights of Steel Yeni Batman Çizgi Romanı

- Reklam -

Serinin ilk sayısı Kripton gezegeninden kaçarak Dünya’ya gelen Jor-El ve Lara’yı tanıtıyor. Fakat bu evrende Superman’in anne ve babası orta çağ döneminde bir krallığı kurup büyütüyorlar. Geçen zaman içinde Wayne ailesi ile ilişkilerini ilerletiyorlar. Bruce Wayne’nin El ailesine bağlılık yemini etmesiyle hikayesi başlıyor. Böylece Batman, evrendeki kriptonitleri sihir olan El ailesini korumak için zorlu bir maceraya atılıyor.

DC bünyesinde ilk sayısı 2 Kasım 2021 tarihinde yayınlanan Dark Knights of Steel’in dilimize çevrilip çevrilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Siz Dark Knights of Steel serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zamanın Kültürel Tarihi - Anthony Aveni

Zamanın Kültürel Tarihi: Zamanı Algılama Biçimleri Üzerine Kapsamlı Bir Araştırma

Stranger Things 4. sezon fragman

Stranger Things 4. Sezondan Yeni Fragman: Kaliforniya’ya Hoş Geldiniz