in

Daryl Gregory’nin Yazdığı Çizgi Roman “Maymunlar Gezegeni” Raflarda

Çeşitli ödülleri ve adaylıkları bulunan yazar Daryl Gregory’nin yazdığı, ünlü Maymunlar Gezegeni serisinden uyarlanan çizgi roman dilimize kazandırıldı.

maymunlar gezegeni cr ust
- Reklam -
- Reklam -

Daryl Gregory, fantazi ve bilimkurgu türlerinde roman ve çizgi romanlar kaleme alan bir yazar. Yazdıklarıyla; Dünya Fantazi Ödülü ve Shirley Jackson Ödülü gibi yarışmalarda aldığı ödüller yanı sıra Nebula Ödülü ve Philip K. Dick Ödülü gibi prestijli büyük ödüllerde adaylıkları da bulunuyor.

Haberimize konu olan eseriyse, Dokuzuncu Sanat etiketiyle dilimize çevrilen Maymunlar Gezegeni (Planet of the Apes) adlı çizgi roman serisi. Çizimlerini Carlos Magno’nun yaptığı çizgi roman, orijinal Planet of the Apes film serisinin 500 yıl öncesini konu alıyor. Tanıtım bülteniyse şu şekilde:
Gezegenimiz değiştiğinde değişmeden kalacak olan şey nedir?

maymunlar gezegeni cr Yoksa her şey aynı kalırken sadece isimler mi değişecek? İnsanlığın o büyük birikimine gelecekte ne olacak? Yoksa geleceğe sadece kör bir iktidar savaşı mı miras kalacak? Büyük bir çöküntü mü yoksa başka bir dünya mümkün mü? Dünün, bugünün ve Maymunlar Gezegeni’nin cevapları şaşırtıcı derecede aynı olabilir mi? Peki şimdilik… SAVAŞ?
Ne yazık ki eserin künye bilgilerine ulaşamadık. Siz de bu dünyaya dâhil olmak istiyorsanız, çizgi roman raflardaki yerini aldı, iyi okumalar.

- Reklam -

- Reklam -

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DamlaGol DamlaGol dedi ki:

    Merhaba… :slight_smile:

    Bu kitap talihsiz bir hazırlık sürecinden geçti ve dizgide ne yazık ki birtakım sıkıntılar oldu. Ben de kendisinin çevirmeni olarak hazır buradayken bir ses edeyim dedim. Evet, selam! :buyucu: Maymunlar Gezegeni serisinin 4 cildini Türkçeye çevirdim. Ä°lk iki cilt olan Uzun Savaş ve Şeytanın Piyonu bu kitapta. Ateşin Çocukları ve Yarım Adam isimli ciltler ise yine tek bir kitapta toplanacak.

    Bu kitabı merak edenlere, almayı düşünenlere, alıp da yolu buraya düşenlere bir editöryal not iletmek istiyorum. Ä°çime dert olan bir sorunu açıklayacağım.

    Kitapta bir kasabamız var. Adı Southtown. Maymunlar (Ä°nsansılar) oraya Skintown diyor. Buna önce Güneykasaba ve Kösekasaba demiştim. Sonra bir Ciltkasaba önerisi geldi, Skin için. Ama vazgeçtik. En son karar da konuşma balonlarını da düşünerek Güneyce ve Köseler demek oldu. Böylece Türkçedeki kasaba/köy isimlerine de yaklaşacaktık. Fakat bahsettiğim dizgi sıkıntısı nedeniyle, metinde değişmesi gereken her yer değişmemiş. Yani bazı yerlerde Ciltkasaba ve Güneykasaba gibi eski halleri de kalmış maalesef. :frowning: Bu durumun hikâyenin güzelliğine gölge düşürmeyeceğini ummak istiyorum.

    Dostlukla! :krs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

donusum ust

Dönüşüm: Mizahi Üslupla Hicvedilen Sistem

godzilla vs kong

“Godzilla vs. Kong” İçin Çekim ve Gösterim Tarihi Belli Oldu