in

DC vs. Vampires Çizgi Roman Serisinin En Ölümcül İsmi “The Flash” Oldu

DC vs. Vampires çizgi roman serisinin 2. sayısı, The Flash’ın kana susamış bir süper kahraman olarak ne kadar ölümcül olabileceğini gösteriyor.

DC vs. Vampires The Flash
- Reklam -
- Reklam -

DC vs. Vampires ile dünyayı kötülerden ve uzaylı tehlikelerden koruyan Adalet Birliği bu sefer farklı bir kötülüğe karşı durmaya çalışacak: Kana susamış süper kahramanlar. Çizgi roman serisinin 2. sayısı ile The Flash olarak da tanınan Barry Allen’ın vampir olduktan sonra aslında ne kadar ölümcül olabileceğini gözler önüne seriyor.

DC vs. Vampires, 2019 yılında yayımlanan ve Yapı Kredi Yayınları tarafından dilimize kazandırılan DCeased serisinin izinden devam ediyor. James Tynion IV ve Matthew Rosenberg tarafından yazılan ve Otto Schmidt’in çizerliğini yaptığı seri vampir asilzadelerinden birisinin ölümü sonrası vampir ayaklanmasını konu alıyor. Legion of Doom yükselen bu krizi çözmeye yetmemiş ve bu kanlı isyana dâhil olmuşlardır. Yeşil Fener’in dünyadaki koruyucusu Hal Jordan çoktan vampire dönüşmüş ve Adalet Birliği’ne sızmıştır. Dünya’nın en iyi dedektifi Batman ise bu çıkmazı sonuca ulaştırmaya kararlıdır.

DC vs. Vampires The Flash

- Reklam -

Ancak serinin ikinci sayısında işler beklendiği gibi gitmez. Hal Jordan yüzüğünü ve arkadaşlığını kullanarak Flash’ı tutsak alır. Ardından onu da kendisi gibi bir vampire dönüştürmek istediğini öğreniriz. Yeşil Fener’in sonradan anlattığı üzere Flash’ın speedforce’a bağlı metabolizması inanılmaz bir şekilde çalışarak hiç durmaksızın kan içmesine sebep olacaktır. Susuzluğunu asla gideremeyecek Flash böylece dünyanın şahit olduğu en ölümcül kahramanlardan birisine dönüşecektir. Fakat Hal Jordan böylesi bir gücün serbest kalmasını istemez ve dostu Flash’ı öldürür. Böylece DC vs. Vampires evreninin en güçlü kahramanını henüz doğmadan ortadan kaldırır.

DC vs. Vampires Çizgi Roman Serisi Varyant Kapaklarıyla Dikkat Çekiyor

DCeased çizgi romanlarının ardından James Tynion IV ve Matthew Rosenberg okuyucuyu DC vs. Vampires serisi ile farklı bir gerçekliğe taşıyor. Kanlı vampir ırkının süper kahramanları vampire çevirmesi sonrası Adalet Birliği’nin güçlerini yeniden keşfetmesi gerekiyor. Batman, Adalet Birliği binasının altındaki tünellerde Andrew Bennett’in kaybolmasının izlerini ararken kahramanlar amansız bir virüsün etkisiyle vampire dönüşmeye başlıyor. Dolayısıyla kahramanlar bu sefer düşmana karşı değil birlikte savaştıkları dostlarına karşı tetikte olmalılar.

Seri sadece hikâyesi ile değil aynı zamanda Francesco Mattina’nın kaleminden çıkan etkileyici varyant kapaklarıyla da dikkat çekiyor. Süper kahramanların vampir formlarıyla yer aldığı çizgi roman serisi okuyucusunu karanlığa davet ediyor.

- Reklam -

DC vs. Vampires çizgi roman serisi

26 Kasım tarihinde 2. sayısı yayımlanan DC vs. Vampires çizgi roman serisinin toplamda 12 sayı sürmesi bekleniyor.

Siz DC vs. Vampires serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nft collins sözlüğü 2021 yılın kelimesi

NFT, Collins Sözlüğü’ne Göre 2021’in Kelimesi Seçildi

La Casa de Papel Berlin dizisi

La Casa de Papel Sona Eriyor Diye Üzülenlere Müjde: Berlin’in Dizisi Geliyor