in

Devil’s Reign Marvel Evrenini Baştan Yazacak

Devil’s Reign ile Marvel evreni belki de en güçlü kötüsüyle karşı karşıya. Kingpin’in politik gücünün artmasıyla birlikte onu alt etmek için bütün kahramanların güçlerini birleştirmesi gerekecek.

Devil's Reign Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Comics önümüzdeki günlerde bütün evrenin kaderini değiştirecek yeni bir seriye başlıyor. Devil’s Reign isimli çizgi roman serisi, Wilson Fisk’in New York şehrinin başına geçmesini anlatacak. Sahip olduğu politik gücü kötüye kullanarak süper kötüleri etrafında toplamayı başaran Kingpin yüzünden kahramanlar da güçlerini birleştiriyor. Fantastic Four, Iron Man, Captain America, Spider-Man, Jessica Jones, Luke Cage ve yeni kostümüyle Daredevil (Matt Murdock) kötülüğe karşı birlikte mücadele edecek.

Devil’s Reign, Daredevil serisiyle Eisner ödülünü kazanan yazar Chip Zdarsky ve çizer Marco Checchetto tarafından hazırlanıyor. Dolayısıyla Daredevil’ın bu yeni seride oldukça önemli bir yere sahip olacağı neredeyse kesin. Yayınlanan ön gösterimde de Kingpin ve Daredevil’ın karşı karşıya geldiği oldukça önemli anlar yer alıyor. Sayfalarda Kingpin tüm süper kahramanları yok edeceğine ve onların kimliklerini açığa çıkaracağını söyleyerek tehdit ediyor. Ancak Daredevil’ın maskesini çıkarıp kim olduğunu itiraf ederse onları kurtarabileceğini de ekliyor. Fakat maskeli kahraman bunun “gizli” olduğunu söyleyerek uzaklaşıyor.

Serinin yazarı Chip Zdarsky verdiği röportajda yeni çıkacak seri için şunları söyledi:

- Reklam -

“Önceleri sadece Daredevil için planladığımız şeyler o kadar büyüdü ki, artık tüm Marvel evrenini etkiler hale geldi. Marvel da bunun farkına vardı. Bana ve Marco’ya Devil’s Reign gibi büyük bir hikâyeyi anlatma fırsatını sundular. Daredevil çizgi romanının sayfalarından fırlayan bu hikâye eminim ki Marvel okurları tarafından beğeniyle karşılanacak.

Devil’s Reign 1. Sayı Tanıtım Fragmanı | İZLE

YouTube video

Çizer Checchetto’nun yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Devil’s Reign, sonunda. Bu Marvel olayı üzerinde çalıştığım için gerçekten çok sevinçliyim. Ayrıca bu olayın kaynağının doğrudan bizim yazdığımız Daredevil çizgi romanından gelmesinden dolayı da gururluyum. Hikâyeyi ilk okuduğumda konuşamadım bile. Sıkı bir takipçisi olarak Daredevil’ı bu hikâyede kahramanlar arasında görmekten dolayı mutluyum. Sevdiğim kahraman ve kötü onca karakteri çizme fırsatını bulmak gerçekten inanılmaz. Her birine hak ettikleri saygıyı göstermeye çalışıyorum. Kesinlikle muhteşem olacak.”

Wilson Fisk’in New York eyaletinin başına geçmesinden sonra kötülüğü yayma planlarına karşı Daredevil öncülüğünde tanıdığımız kahramanlar birleşiyor. Ayrıca Crossbones, Taskmaster, Typhoid Mary, Shocker, Whiplash, Rhino ve Kraven, Fisk’in bir araya getirdiği kötülerden sadece birkaçı.

- Reklam -

Devil’s Reign kapak

6 sayı sürmesi beklenen Devil’s Reign ilk sayısını 1 Aralık 2021 tarihinde yayınlaması bekleniyor.

Siz Devil’s Reign hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Marvel

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Norman Osborn’un Shield’in başına geçtiği Dark Reign dönemine benzer bir hikaye gibi gözüküyor. Osborn (Green Goblin) Amerikan’ın ve Dünyanın en büyük askeri yapısının başına geçer. Süper kötülerden bir ekip oluşturur. İşleri istediği şekilde yürütüp hayatı kahramanlara zindan eder. Kahramanlar onnu durdurmaya çalışır vs. Hikaye bir çok benzerlik taşıyor bana göre. Umarım iyi yazılıp çizilir.

    Tabi Dark Reign bir dönem idi, yayınlanan hemen hemen tüm Marvel çizgi romanlarını ve evrenini etkileyen. İçerisinde birden fazla event de yer alıyordu. Bu ise 6 sayılık bir event olarak gözüküyor ama bu başlık altında yan seriler de olacaktır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dede korkut test

Dede Korkut Destanı Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürmesi’ne Ne Kadar Hakimsiniz?

Halloween Film Serisi Testi: Cadılar Bayramı Evreni

Halloween Film Serisi Evrenine Ne Kadar Hakimsiniz?