in

Dune Serisi Şimdi de Çizgi Roman Oluyor

Dune çizgi roman oluyor! Frank Herbert’ün kült bilimkurgu serisi, sinema uyarlamasından sonra şimdi de çizgi roman yolunda.

Dune
- Reklam -
- Reklam -

2019 yılı Dune serisi ve hayranları için oldukça hareketli geçti. Bir Dune filminin yapılacak olması yetmemiş, daha ilk film vizyona girmeden ikinci filmin senaryosunun yazımına başlanmıştı bile. Sonuç olarak bizler de film hakkında birçok haber paylaşmıştık. Filmin kitaba sadık kalacağının yanı sıra gelen haberler de oldukça umut vericiydi.

Öyle sanıyoruz ki bu durum 2020 yılında da farklı olacak gibi görünmüyor çünkü filmin üzerine bir de Dune’un çizgi romanı geliyor. 1965 yılında yayınlanan Dune romanı Abrams Books tarafından çizgi roman haline getirilecek. Çizgi roman, kitabın yazarı Frank Herbert’ün oğlu Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından yazılacak. Bu ikili aynı zamanda son yıllarda çıkan Dune romanlarını da beraber yazmışlardı. Çizgi romanın çizimlerinden Raúl Allén ve Patricia Martín sorumlu olurken, Bill Sienkiewicz ise kapağını çizecek.

Dune logo

- Reklam -

Dune, Atreides ailesinin genç oğlu Paul Atreides’in hikayesini konu alan bir kitap serisi. Politik sürtüşmelerden sonra Atreides ailesi evrendeki en önemli ve en değerli madde olan Melanj baharatının tek kaynağı, çöl gezegeni Arrakis’in kontrolünü devralmayı kabul etmiştir. Evrendeki birçok güç içerdiği stratejik kaynaklar (Melanj) yüzünden bu gezegenin kontrolü için savaş vermektedir.

Dune Çizgi Romanı, İlk Romanı Üçe Ayıracak

Çizgi roman, ilk Dune romanını üç kısma ayıracak. Sienkiewicz’in bu üç çizgi roman için oluşturduğu kapaklar yan yana konulduğunda bir bütün oluşturacak, ayrıca kendisi seri için yukarıda görebileceğiniz bir logo da hazırladı.

Herbert kendisiyle yapılan bir röportajda çizgi roman hakkında şunları söyledi:
“Babamın şaheserine bağlı kalan bu çizgi romanda yer almaktan memnunum. Dune ilk defa bu şekilde yayınlanıyor ve Frank Herbert’ün fantastik evrenini yeni okuyucularla tanıştıracak.”
Aşağıda Paul Atreides, Leto ve Paul’un annesi Lady Jessica (kendisi tamamen kadınlardan oluşan Bene Gesserit adlı bir grubun üyesidir) için yapılan karakter çizimlerine göz atabilirsiniz:

Dune Çizgi Roman Karakterleri

Paul

Leto

- Reklam -

Dune Jessica

Denis Villeneuve’ün film adaptasyonunda Paul karakteri Timothée Chalamet, Leto karakteri Oscar Isaac ve Jessica da Rebecca Ferguson tarafından canlandırılacak. Film 18 Aralık 2020’de vizyona girecek. Çizgi romanın çıkış tarihine dair ise henüz bir bilgi yok.

Peki sizler serinin son zamanlardaki bu popülaritesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce film ve çizgi roman yeterince iyi olacak mı?

Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!


* Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Kaynak: EW

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Keşke filmden önce çıksa da olayları hatırlama fırsatım olsa. Tabii kitaba sadık kalması lazım bunun için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chilling Adventures of Sabrina 3 sezon

Chilling Adventures of Sabrina 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Ot Dergi

OT Dergi Ofisi Soyuldu: “Yaptığımız Her Şey Gitti”