Leicester Üniversitesi’nin fizik kurallarına dayanarak gerçekleştirdiği bir araştırmanın sonucunda Batman “en iyi süper kahraman” listesinde en son sırada yer alarak en kötü olarak tarihe geçti.
Marvel ve DC Comics karakterlerinin baz alındığı ve üniversite öğrencileri tarafından yürütülen araştırmada süper kahramanların özel güçleri gerçek dünyaya ve fizik kurallarına göre değerlendirildi.
En iyi süper kahraman, kimsenin şaşırmayacağı üzere, DC Comics’in Kriptonlu süper adamı Superman oldu. Gücünü güneşten aldığının, bu nedenle pratikte sınırsız bir kuvvete sahip olduğunun altı çizilen Çelik Adam dünyadaki hiçbir şeyin zarar veremediği teni, ısı ışınları ve her bir hücresindeki tüm enerjiyi açığa çıkaran Super Flare saldırısıyla rakiplerini geride bıraktı.
Onu takip eden isimse, ne ilginçtir ki, X-Men’in hırçın ve inatçı savaşçısı Wolverine oldu. Kendini iyileştirme yeteneği, hastalıklara bağışıklık ve adamantiyum iskeleti ikinci sırada yer almasının en önemli etmenleri.
Bu ikiliyi Mystique, Thor, Flash, Spiderman, Iron Man ve Blackbolt izledi. Inhumans’ın lideri olan ve sonik sesi sayesinde şehirleri yerle bir edebilen Blackbolt için “bir seferde tek başına en çok hasara yol açabilecek karakter” teşhisi koyularak ayrı bir paragraf açılmış.
En İyi Süper Kahraman Listesinin Son Sırasında Kara Şövalye Var
Sıralamanın sonunda yer alan isimse Gotham’ın koruyucusu Batman oldu. Hiçbir süper güce sahip olmayan Kara Şövalye’nin Joker ve Bane gibi karakterleri yenmesi şöyle dursun, pelerinini kullanarak çatılardan süzülmesinin bile fizik kuralları açısından imkânsız olduğu, böyle bir inişten sağ kalamayacağı belirtildi.
Araştırmanın amacı ciddi bir sonuç sunmaktan ziyade eğlenmek ve öğrencilere çalışmalarını yayınlama alışkanlığını aşılamak elbette. Bununla birlikte io9 Gizmodo’daki editörler bu konuya esprili bir yaklaşım getirmiş ve “İstediği takdirde Batman’in tüm Justice League üyelerini haklayabileceğini herkes bilir. Beklenmedik durum planını dinlemeniz yeterli,” diyerek Justice League Doom çizgi filminden bir kare paylaşmış.
Hak vermemek mümkün değil. Çünkü… biliyorsunuz ya… O Batman! Leicester Üniversitesi’nin araştırmasına daha yakından göz atmak isterseniz kendisine hemen buradan ulaşabilirsiniz.