in ,

Eşcinsel Captain America Yolda: Marvel, Karakterin 80. Yılını Yeni Çizgi Roman Serisiyle Kutluyor

Eşcinsel Captain America geliyor. Marvel, karakterin 80. yılında yeni bir çizgi roman serisi ile okurların karşısına çıkıyor.

Eşcinsel Captain America
- Reklam -
- Reklam -

Eşcinsel Captain America yolda. Marvel Comics karakterin 80. yıldönümünde yeni bir çizgi roman serisine başlıyor.

Marvel Comics şimdiye kadar ilk defa Cap’in ikonik kalkanının bir LGBTİ+ bireyi tarafından kullanılacağını duyurdu. Şirket, Captain America’nın 80. yıldönümünü kutlamak için The United States of Captain America adlı yeni bir çizgi roman serisi başlatıyor. Steve Rogers, çalıntı kalkanını bulmak için Amerika’da bir yolculuğa çıkarken geçmişin Kaptan Amerika’sı Bucky Barnes, Sam Wilson ve John Walker ile birlikte çalışıyor. Grup yolculuğu boyunca, topluluklarını savunmak için Kaptan Amerika sıfatını üstlenen, hayatın her kesiminden sıradan insanları keşfediyorlar.

Yeni eşcinsel Captain America’nın adı Aaron Fischer ve Demiryollarının Kaptan Amerika’sı lakabı ile biliniyor. Karakter, diğer kaçakları ve evsizleri korumak için adım atan korkusuz bir genç olarak tanımlanıyor. Iron Man ve Doctor Doom çizgi roman maceralarını da yazan Christopher Cantwell’ın yazdığı seriyi Conan ve Punisher’dan tanınan Dale Eaglesham çiziyor. Karakteri trans sanatçı Jan Bazaldua (Star Wars, Amazing Spider-Man) tasarlarken, queer yazar Joshua Trujillo (Dodge City, Rick ve Morty) Aaron Fischer’ın ilk sayısını yazdı.

- Reklam -

İlk sayıyı yazan Joshua Trujillo, yeni Cap ile ilgili şunları söyledi:

“Aaron queer topluluğunun kahramanlarından ilham alıyor: daha iyi bir yaşam için çabalayan aktivistler, liderler ve sıradan insanlar. Ezilenleri ve unutulanları temsil ediyor. Umarım ilk hikâyesi okuyucularda yankı uyandırır ve yeni nesil kahramanlara ilham vermeye yardımcı olur.”

https://twitter.com/ifyoucantwell/status/1371537172440915970

Eşcinsel Captain America Toplum Tarafından Görünmez Olanlara Yardım Edecek

Karakter tasarımını yapan Bazaldua da duygularını şu şekilde dile getirdi:

- Reklam -

“Aaron’u tasarlamamı istedikleri için editör Alanna Smith ve Joshua Trujillo’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Onu tasarlamaktan gerçekten keyif aldım. Bir transseksüel olarak, Captain America’ya hayranlık duyan ve toplum tarafından neredeyse görünmez olanlara yardım etmek için kötülüğe karşı savaşan açıkça eşcinsel bir kişiyi sunabildiğim için mutluyum. Onu çizerken şöyle düşündüm: Cap süper güçlü varlıklara karşı savaşır ve neredeyse her zaman dünyayı kurtarır. Ancak Aaron her gün karşılaştıkları sorunlarla sokakta tek başına yürüyenlere yardım eder. Umarım okurlar nihai sonucu beğenir!”

Yeni Captain America’nın duyurusu birçok kesim tarafından beğenisini kazanırken tahmin edileceği üzere birçok kesim tarafından da küçümsenerek karşılandı.

The United States of Captain America ilk sayısıyla 2 Haziran 2021’de raflarda olacak.

Peki ya siz Marvel Comics’in bu yeni hamlesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce yıldönümüne özel böyle bir şeye gerek var mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Mary Sue

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Peki bu LGBTİ+ birey nasıl tasarlanmış acaba? Umarım klasik stereotypelara göre tasarlanmamıştır. O zaman işin doğasına aykırı oluyor. Zamanında eşcinsel ve tabii çok güçlü kadın karakterleri kısa saçlı hafif maskülen resmetme furyası vardı. O da yanlıştı. LGBTİ+ birey olup olmaması yine tartışılabilir o ayrı bir şey ama olacaksa da çok dikkat edilmesi gereken şeyler var. Ne özenle olacağı zaten belli eder ne için böyle bir karar aldıklarını.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeryüzüne Bakan Teleskop - A. Orçun Can

Yeryüzüne Bakan Teleskop: A. Orçun Can’ın Gökyüzü Krallığı Macerası Devam Ediyor

Cowboy Bebop Dizisi Netflix

Cowboy Bebop Dizisinde Çekimler Tamamlandı