in

Fables Geri Dönüyor: Batman Bigby’e Karşı

Fables çizgi roman serisi geri dönüyor. Bigby, mücadelesini Batman’e karşı verecek. DC Black Label yeni macera için tarih verdi.

fables batman bigby dc
- Reklam -
- Reklam -

Fables çizgi roman serisi geri dönmeye hazırlanıyor. İlk macerada sevilen kahramanları Kara Şövalye ile karşılaşırken göreceğiz. Batman vs. Bigby! A Wolf in Gotham duyuruldu.

Bill Willingham’ın kaleminden 13 yıl boyunca 110 sayılık koca bir evreni bize tanıtan Fables, 2015 yılında tamamlanmıştı. Peri hikâyeleri, mitolojik anlatılar, çeşitli kültürel öğelerin bulunduğu çizgi roman serisi dünyada oldukça beğeni toplamıştı. Eisner ve Hugo Ödüllerine layık görülen seri, 2013 yılında video oyunu olarak da yorumlanmıştı.

Fables New York City’de yaşayan, masallardan kopup gelmiş ve normal topluma uyum sağlayamamış kişilerden oluşan topluluğun bir hikâyesini anlatır. Yüzyıllar önce yaşadıkları Fabletown kasabası “The Adversary” isminde gizemli ve ölümcül bir düşman tarafından yerle bir edilince kaçıp saklanmışlardır. Willingham seri boyunca Fables’ın yaşamlarını şerif Bigby Wolf, kasabanın valisi Pamuk Prenses (Snow-white) ve onun kardeşi Rose Red ile Beyaz Atlı Prens (Prince Charming) ve Boy Blue gibi karakterler üzerinden işlemekte.

- Reklam -

Fables DC Evrenine Batman ile Birlikte Dönüyor

DC Comics sitesinden yaptığı açıklamada Fables serisinin 2022 yılında serisinin 20. yıldönümünde 151. sayısının orijinal kadroyla geri döneceğini açıkladı. DC Black Label altında okuyucuyla buluşacak serinin öncesinde yaklaşık altı sayılık mini bir seri daha yayınlanacak. Temmuz ayında raflarda yer alması beklenen Batman vs. Bigby! A Wolf in Gotham yine Bill Willingham’ın kaleminden çıkacak.

Fables DC Evrenine Batman ile Birlikte Dönüyor

Gotham şehrinin karanlıklarında geçecek mini-seri için Willingham yaptığı röportajda şunları ifade ediyor:

“Bu, Fables ilk çıktığı andan itibaren istediğim bir şeydi. Neden? Çünkü Batman’de Bigby’de birer dedektif ve farklı dünyaların iyi yazılmış hikâyelerle birbirine karışmasını seviyorum. En azından bir karakter anlatı içinde sudan çıkmış balığa dönecek ve emin olun böyle hikâyeler daima dinlenir.  Dahası yarattığım Fables evreni birçok açıdan Bigsby’nin Gotham şehrine alışmasını da kolaylaştırıyor. Yazılan hiçbir sayıda bundan bahsetmemiş olsak bile bu fikir kafamın arkasında daima dolaşıyordu.”

Kara Şövalye’nin Bigby ile karşı karşıya geleceği serinin çizer kadrosunda ise Mark Buckhingham, Steve Leiloha, Lee Loughridge ve Todd Klein yer alıyor.

- Reklam -

fables masallar dc

2022 yılının ilk aylarında 151. sayısının yayınlanması beklenen Fables’ın 12 sayılık bir ciltten oluşacağı açıklandı. Yeni sayılarda seri kaldığı yerden devam edecek. Aynı zamanda daha önce hikâyeye tanıdık olmayan okurlar için de iyi bir başlangıç olacağı söyleniyor.

Çizgi romanlar Türkçede Arkabahçe Yayıncılık tarafından basılıyor. Yeni maceranın dilimize kazandırılıp kazandırılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Masallar hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Siz Fables hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni seri aynı başarıyı yakalayabilecek mi? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DC Comics

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tekerlekli Hayvanlar sibirya donmuş

24 Bin Yıl Sonra Hayata Döndü: Donmuş Mikroskobik Canlılar Yeniden Canlandırıldı

Ultimate Universe Loki

Loki: Ultimate Evreni’ni Kaosa Sürükleyen Karakter