in ,

Fullmetal Alchemist 20. Yıl Dönümü için Özel Bir Proje Geliyor

Fullmetal Alchemist’in yayıncısı, serinin yaklaşan 20. yıldönümü için yepyeni bir proje hazırlığında olduğunu duyurdu.

Fullmetal Alchemist Brotherhood
- Reklam -
- Reklam -

Fullmetal Alchemist 20. yıldönümü için özel bir proje ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Shonen Gangan dergisi ile serinin yaratıcısı olan Hiromu Arakawa, büyük bir duyuru yapacak.

Fullmetal Alchemist güncel olarak ilgi odağı olan yapımlardan biri olmasa da, animelerdeki yeri göz ardı edilemez. İlk olarak 2001 yılında yayınlanmaya başlayan mangası, bugüne dek dünya çapında 70 milyondan fazla kopya sattı ve satmaya da devam ediyor.

Seri, orijinal mangadan önemli ölçüde farklılaşan ve 2003 yılında yayınlanan ilk anime uyarlaması ile daha da tanınır hale geldi. Hikâyenin bu versiyonu 2005’te yayınlanan The Conqueror of Shamballa adlı bir filmle de taçlandırıldı. Daha sonrasında 2009 yılında Fullmetal Alchemist: Brotherhood adında ikinci bir anime dizisi daha hazırlandı ve tamamen mangaya uygun şekilde yapıldı. İlk anime uyarlamasına göre çok daha fazla sevilen ve daha da popüler hale gelen Brotherhood’un ardından 2011’de The Sacred Star of Milos adlı bir sinema filmi geldi.

- Reklam -

Popüler manga serisi canlı aksiyon uyarlamasına da 2017 yılında kavuştu. Warner Bros. Japan, manganın ilk dört cildine dayanan bir canlı aksiyon sinema filmi hazırladı ve Netflix tarafından tüm dünyada yayınlandı. Son yapım, diğer birçok anime uyarlamasında olduğu gibi pek de olumlu eleştiriler almadı.

Fullmetal Alchemist 20. Yıl Dönümü için Hazırlanan Proje 12 Temmuz’da Duyurulacak

Ayrıca Fullmetal Alchemist’in ilk çıkışını yaptığı dergi Shonen Gangan’ın da yayıncısı olan Square-Enix tarafından seriye dayalı bir dizi video oyunu üretildi. Şimdi ise, manganın ilk yayınlanmaya başladığı yıldan bu yana geçen 20. yılına özel bir proje geliyor.

fullmetal alchemist Hiromu Arakawa

- Reklam -

Shonen Gangan dergisinin 12 Temmuz’da çıkacak bir sonraki sayısının kapağını Fullmetal Alchemist süsleyecek. Yapılan paylaşımda ise dergide “hayranların kaçırmak istemeyeceği” bir duyuru olacağı söyleniyor. Serinin yaratıcısı Hiromu Arakawa’nın bizzat duyuracağı proje hakkında herhangi bir detay paylaşılmasa da, mangakanın yıllar sonra yeniden seriye döneceği konuşuluyor.

FMA sonrası 2011 yılında Silver Spoon adlı orijinal bir manga serisiyle okurlarının karşısına çıkan Arakawa, şu sıralar The Heroic Legend of Arslan’ın çizimleriyle uğraşıyor. Hayranlar, yıllar boyunca yazarın bir kez daha Çelik Simyacı evrenine geri dönmesini beklediler. Nihayet sonunda bu gerçekleşecek gibi gözüküyor.

Peki ya sizler Fullmetal Alchemist ile ilgili bu duyurunun ne hakkında olacağını düşünüyorsunuz? Sizce yeni bir manga serisi ile macera devam edebilir mi? Ya da seride yer alan karakterlerden bazılarına odaklanan bir yan seri? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Keşke ne olacağı açıklandıktan, hatta eğer bir yan seriyse yazıldıktan sonra görseydim. Armstrong kardeşlerle ilgili bir seri okumak isterdim ya da Roy Mustang ile Riza Hawkeye ile. <3

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

balkaya emin alper yeni filmi

Emin Alper’in Yeni Filmi “Balkaya”da Çekimler Başlıyor

İkinci Yeni Kitaplığı uyar ailesi

Uyar Ailesi’nin de Katkıları ile İkinci Yeni Kitaplığı Kuruluyor: Hedef İstanbul Edebiyat Müzesi