in

Gaiman’ın “Partilerde Kızlarla Nasıl Konuşulur” Adlı Ödüllü Öyküsü Çizgi Roman Oldu!

Üstelik Güngezgini’nin başarılı kardeşleri Fábio Moon ve Gabriel Bá’nın ellerinden çıktı.

partilerde kizlarla ust
- Reklam -
- Reklam -

Partilerde Kızlarla Nasıl Konuşulur, pek çok alanda adından söz ettirmiş bir hikayeydi. Locus Ödüllü olması ve kısa sürede Neil Gaiman’ın en bilinen öyküleri arasına girmesini yanı sıra, Nicole Kidman ve Dakota Fanning’in kız kardeşi Elle Fanning’in yer alacağı bir film uyarlaması da gündemdeydi. 2017 yılında bizlerle olması beklenen film için hazırlıklar sürüyor. Bu sırada Güngezgini ile çizgi roman dünyasının aklını başından almış olan Fábio Moon ve Gabriel Bá’nın bu öyküye yaptıkları çizgi roman uyarlaması da ayrı bir ses getirdi. Üstelik içinde bulunduğumuz 2016 yılında gerçekleşti bu gelişme.

Öyküyü İthaki Yayınları etiketi ve Zeynep Heyzen Ateş‘in yetkin çevirisiyle Kırılgan Şeyler: Öyküler ve Mucizeler adlı derlemede okumuştuk. Hatta ona da bu sene kavuşmuştuk. Şimdiyse Çizgi Düşler bize bu çizgi roman dünyasının dahi kardeşlerinin uyarlamasını sunuyor.

Tanıtım metni şöyle:

- Reklam -

ENN on beş yaşında, kızları hiç mi hiç anlamayan bir oğlan, arkadaşı Vic ise partilerde-kizlarla-nasil-konusuluronlarla ilgili her şeyi çözmüş gibi gözüküyor. Çiçeği burnunda bu iki delikanlı, yabancısı oldukları bir yerde, davetsiz katıldıkları bir partide hayatlarının en büyük şokunu yaşayacaklar. Çünkü partideki kızlar göründüklerinden çok, çok daha fazlası!

Günümüzün en başarılı yazarlarından Neil Gaiman’ın Locus Ödüllü kısa öyküsünden, Güngezgini’nin yaratıcı ikilisi, Fábio Moon ve Gabriel Bá’nın canlı suluboya renkleriyle uyarladığı, kaçırılmaması gereken özgün bir grafik roman!

- Reklam -

Çevirisi Sinan Okan‘a ait olan eserle ilgili, İstanbul Kitap Fuarı‘nda ayaküstü bir de çizgi roman hakkında sohbet etme şansı yakalamıştık. Suluboya çizimlere dikkat çeken Sinan Okan, aynı zamanda öykü ile çizgi romanın bambaşka tatlar verdiğinin de altını çizmişti. Zeynep Heyzen Ateş‘in başarılı çevirisiyle bizlerle buluşan öyküyle, Moon ve kardeşlerin uyarlaması bizde bambaşka etkiler bırakacak.

Yakın zamanda incelemesini de sizlerle paylaşacağımız çizgi roman bizi bir hayli heyecanlandırdı. Keyifle okuna!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

vampire chronicles

Vampir Günlükleri Serisi Televizyona Geliyor!

masallardan degil ust

Bir Karşı Masal Olan “Bu Senin Bildiğin Peri Masallarından Değil” Raflardaki Yerini Aldı