in ,

Galip Tekin’in Mirası “Gececi Dergi” Yayın Hayatına Başladı

Galip Tekin’in vefatından önce bizzat yayına hazırladığı Gececi Çizgi Roman Kültür Dergisi, üstadın mirasını kaldığı yerden devam ettirmek amacıyla raflardaki yerini aldı!

gececi ust
- Reklam -
- Reklam -

Galip Tekin‘i kaybedeli çok olmadı. Türk çizgi romanına fantastik, bilim kurgu, korku gibi birçok alanda harika eserler kazandırmış ustamız 6 Temmuz 2017‘de aramızdan ayrılmıştı.

Galip Tekin, vefatından kısa bir süre önce Bülent Üstün ve arkadaşlarıyla yeni bir çizgi roman dergisi projesine girişmişti. Aramızdan zamansız ayrılışı nedeniyle kendisi bu işin matbu halini görememiş olsa da, dergi onun adını yaşatmayı amaçlıyor. Gececi adıyla ortaya çıkan aylık çizgi roman kültür dergisinin kadrosuyla göz doldurduğunu da şimdiden söyleyebiliriz!

gececi dergi kapak

- Reklam -

Gececi Dergi sadece yazar ve çizerleriyle bile okura heyecan vermeyi başarıyor:

Galip Tekin, Cengiz Üstün, Kenan Yarar, Kaan Sezyum, Hakan Karataş,  Memo Tembelçizer, Tan Cemal Genç, Lamia Karaali, Birol Bayram, Seyit Ali Aral, Felat Delibalta, Suat Gönülay, Hakan Karadeniz, Bülent Üstün, Sadi Tekin, Semra Can, Andaç Gürsoy, Can Bonomo, Güven Erkin Erkal, Sadece Kaan, Ahmet Cambaz, Alpay Erdem, Barış Atar, Erdal Belenlioğlu, Deniz Gençer ve sizler! Evet sizler! Bülent üstün derginin çıkışını duyururken siz genç yazar çizerleri de unutmadı.

Bülent Üstün dergiyi, “eli kalem tutan herkese açık dergi #GECECİ usta amatör megaamatör işlerinizi bekler…” sözleriyle duyuruyor. Eğer siz de Gececi‘de yer almak isterseniz [email protected] adresine mail atarak kendileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Gececi Dergi raflardaki yerini almaya çoktan başladı. Derginin sunuş yazısına ve künye bilgilerine hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

gececi 1

gececi 2

Bahsettiğimiz Gececi ekibinin 12 Kasım günü Tüyap Kitap Fuarı‘nda hayranları ile bir araya geleceğini de duyurmuş olalım.

İyi okumalar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

üç yaşam ust

Büyük Bir Edebiyat Olayı: “Üç Yaşam” İlk Kez Türkçe

Southern Reach Üçlemesi inceleme

Southern Reach Üçlemesi: Bilinmezlik Denklemindeki X Neye Karşılık Gelir?