in ,

Van Gogh’un Oda Arkadaşı Gauguin’in Hayatı Çizgi Roman Oldu

Kısa bir süre Van Gogh’un oda arkadaşlığını yapmış olan, ilkelcilik akımının üyelerinden Paul Gauguin’in hayatı çizgi romana uyarlandı.

gauguin ust
- Reklam -
- Reklam -

Paul Gaugin’i 2003 yılında çekilen ve Türkçeye “Keşfedilmemiş Cennet” adıyla çevrilen Paradise Found filminden hatırlayanlar olacaktır. İşte bir dönem, kısa bir süreliğine de olsa ünlü ressam Van Gogh’la oda arkadaşlığı yapan ve ilkelcilik akımının üyelerinden biri olan bu zatın yaşam öyküsü Maximilien Le Roy ve Christophe Gaultier tarafından çizgi romana uyarlandı. Le Roy daha önce Michel Onfray’la birlikte Nietzsche için de bir çizgi biyografi hazırlamıştı.

Karakarga etiketi ile raflarda yerini alan çizgi romanın tanıtım bülteni şu şekilde:
gauguinModern sanatın öncülerinden.

Bir sömürgecilik düşmanı, barışçı, antimilitarist ve anarşist.

- Reklam -

Fransa’daki yaşamından bıkmış olan usta ressam Paul Gauguin,1891’de Tahiti’ye yerleşmeye karar verir. Tropik bölgedeki yaşamın sağladığı değişimle yeni bir soluk, yaşamak için bir iştah ve yeni bir ilham kaynağı bulur. Nefes kesici doğayı ve bölgedeki yerlilerin basit ve ruhani yaşamlarını keşfeder. Öte yandan anarşist ruhu, bir Fransız sömürgesi olan Tahiti’de de onu takip eder.

- Reklam -

“Oraya gideceğim ve kendisini medeni addeden dünyadan elimi eteğimi çekip kendisine vahşi diyenlerle yaşayacağım.”
-Paul Gauguin –
96 sayfalık çizgi biyografi kısa süre önce KaraKarga Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Meraklılarına şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

american gods 2 sezon fragman neil gaiman

Amerikan Tanrıları’nın İkinci Sezonundan Göz Alıcı Fragman

Kanlı Bir Kış Gecesi - Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick’in Yeni Kitabı “Kanlı Bir Kış Gecesi” Raflarda