in

Çizgi Roman Dünyasının Önemli İsmi George Pérez Kanser Olduğunu ve 1 Yıllık Ömrünün Kaldığını Duyurdu

George Pérez üçüncü dönem pankreas kanseri olduğunu açıkladı. Çizgi roman dünyasının efsane sanatçısı, yaklaşık bir yıllık ömrünün kaldığını kaydetti.

George Pérez Kanser Oldu çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

George Pérez kanser olduğunu duyurdu. Çizgi roman dünyasının efsane sanatçısı, Marvel ve DC Comics markalarında birçok esere katkı sunmuştu. Ünlü isim yaptığı açıklamada 1 yıldan az bir ömrünün kaldığını ifade etti.

Marvel ve DC evrenleri zaman içinde birçok başarılı yazar ve çizerle çalışsa bile bazı isimler kendisine daha geniş anlamda yer bulabiliyor. George Pérez de bu isimlerden birisi. Gerçekçi çizimleri, kalabalık sahneleri başarıyla panellere taşıyabilmesi ve detaylara olan hâkimiyetiyle çizgi roman sektöründe haklı bir yere sahip. Marvel evrenine ve çizgi roman sektörüne The Avengers serisinin çizerliğini yaparak adımını attı. Avengers serisindeki başarısını 1979 yılında kazandırdığı Eagle Ödülü ile taçlandırdı. Daha sonrasında aynı ödülü 1980 ve 1986 yıllarında sırasıyla En İyi Çizgi Roman Kapağı ve En İyi Çizer alanında iki kez daha kazandı.

DC’nin evren değiştiren sınırlı sayılarından olan ve Justice League filminde bahsedilen Crisis on Infinite Earths çizgi roman serisi ile ismini duyurdu. Diğer taraftan Wonder Woman serisinde hem yazar hem de çizer olarak çalıştığı dönemde Diana Prince’i eski görkemine geri taşımayı başardı.

- Reklam -

2010 yılından sonra George Pérez, Superman ve Teen Titans gibi ana akım çizgi romanların yazarlığını yaptı. 2014’ten 2016 yılına kadar BOOM! Studios ile Sirens adını verdiği altı sayılık bilimkurgu eserini kaleme aldı. Ancak 2019 yılında sağlık sorunları sebebiyle emekli olduğunu açıkladı. Sadece sınırlı sayıda komisyon alacağını ve ancak belirli toplantılara katılabileceğini söyledi.

George Pérez Kanser Oldu çizgi roman

Çizgi roman kariyeri boyunca DC evrenine yaptığı katkılarla Fifty Who Made DC Great listesinde yer aldı. Pérez aynı zamanda New Teen Titans eseriyle Jack Kirby ödülüne layık görüldü. 1983 yılında sektörün en prestijli ödüllerinden birisi olan Inkpot Award ile onurlandırıldı.

George Pérez Hayranlarına Sosyal Medya Üzerinden Ulaşacak

Ne yazık ki bu önemli isimlerden üzücü bir haber geldi. George Pérez, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada sağlık durumuna dair detayları paylaştı ve kanser olduğunu açıkladı. 6 ay ile 1 yıl arasında bir ömrünün kaldığını belirten Pérez, kalan süresini ailesi ve dostlarıyla geçireceğini duyurdu.

“Kasım ayınının yirmi dokuzunda, karaciğer tıkanıklığı için geçirdiğim ameliyat sonrası, üçüncü dönem pankreas kanseri olduğumu öğrendim. Tümör cerrahi olarak opere edilemiyor ve doktorlar tarafından 6 ay ile 1 yıl arasında bir ömürüm kaldığı bildirildi. Kemoterapi ve radyasyon terapisi gibi çeşitli tedavi yöntemleri sunuldu fakat bu tedavilerin yarar ve zararlarını, doktor vizitlerinde geçen süreleri, tedavi sürecini, hastane yatışlarını ve sağlık sisteminin can sıkıcı bürokrasisi gibi etkenleri de göz önünde bulundurdum. En son geldiğim noktada doğanın her zaman yaptığı şeyi yapmasına izin vereceğim. Kalan zamanımı 40 yıllık güzeller güzeli eşim, ailem, arkadaşlarım ve hayranlarımla geçireceğim.”

- Reklam -

Ünlü yazar ve çizer, hazırlayacağı çizimler için aldığı ücretleri geri iade edeceğini ve son bir imza günü yapabilmeyi düşündüğünü de açıklamasına ekledi.

“Beni sevenler ile mümkün olduğu kadar çok fotoğrafta yan yana geleceğim ve böylece her birine tek tek sarılabileceğim. Sadece gözyaşlarıyla değil aynı zamanda kahkahalarla veda etmek istiyorum.”

George Pérez Kanser Oldu çizgi roman avengers

George Pérez sevenlerine daha kolay ulaşabilmek açısından Facebook üzerinden (@TheGeorgePérez) yeni bir hesap açtı ve şunları söyledi:

“Bu, özellikle tatil döneminde, yazmaktan keyif aldığım bir mesaj değil. Fakat garip bir şekilde yılbaşı ruhunu içimde son zamanlarda hissetmediğim kadar canlı bir şekilde hissediyorum. Bunun sebebi belki de benim onları sevdiğim kadar beni seven kolların arasında olmamdır. İyi bir hayat yaşadığımın ve parçası olduğum hayatın dünyayı daha iyi bir yer yaptığının söylenmesi beni mutlu ediyor. Lou Gehrig’ten alıntılamam gerekirse, ‘Bazı insanlar kötü bir ara verdiğimi düşünüyor, fakat şimdi, Dünya üzerindeki en şanslı insan gibi hissediyorum.’”

George Pérez’in yazdığı ve çizdiği çizgi romanları okuma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı ve hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cleopatra filmi yönetmen değişikliği

Gal Gadot’lu Cleopatra Filminde Beklenmedik Yönetmen Değişikliği: Patty Jenkins Görevden Ayrıldı

Superman & Lois 2. Sezon Fragmanı

Superman & Lois 2. Sezon Fragmanı: The CW’nin Arrowverse Dizisi Yeni Bölümleriyle Geliyor