in

Ünlü Çizgi Roman Sanatçısı George Pérez Hayatını Kaybetti

George Pérez hayata veda etti. DC ve Marvel Comics’teki çalışmalarıyla tanınan çizgi roman sanatçısı, kanser nedeniyle 67 yaşında aramızdan ayrıldı.

George Pérez ölüm
- Reklam -
- Reklam -

George Pérez 67 yaşında hayatını kaybetti. DC ve Marvel Comics’te birçok önemli esere imza atan sanatçı, kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.

Çizgi roman dünyasının saygın isimleri arasında yer alan George Pérez hayata veda etti. Marvel ve DC gibi çizgi roman sektörünün büyük yayıncılarıyla çalışan yazar ve çizer önemli serilerde yer almıştı. Pérez geçen aylarda cerrahi olarak alınamayan üçüncü evre pankreas kanseri olduğunu ve son zamanlarını sevenleri ve eşiyle geçirmek istediğini söylemişti.

Son 50 yılın en önemli çizgi roman sanatçıları arasında olan George Pérez kalabalık sahne çizimleri ve karakterlerine verdiği detaylarla adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştı. 1980 yılında okurlarla buluşturduğu The New Teen Titans ile birlikte adını geniş kitlelere duyursa da en önemli serisi DC evrenini baştan yaratan Crisis on Infinite Earths olmuştu. Bununla birlikte kötü gidişatını sürdüren Wonder Woman çizgi romanlarını da ayağa kaldırmasıyla serinin hayranları için ayrı bir yer tutuyordu. Marvel hayranları ise George Pérez’i 1970’li yıllarda başlayan ve Kurt Busiek’in yazdığı Avengers serisi ile tanımıştı. İki dönem boyunca devam eden serinin çizerliğini yapan Pérez çizgi roman kültürünün yaygınlaşmasında önemli bir isim olarak görülüyor.

- Reklam -

george perez ölüm

Pérez’in ölüm haberini yakın arkadaşı Constance Eza sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Ünlü yazar ve çizerin evinde, arkadaşları, ailesi ve sevdiklerinin yanında huzurlu bir şekilde gözlerini yumduğunu belirten Eza üzücü haberi takipçileri ile paylaştı.

George Pérez, MegaCon Etkinliğinde Anılacak

Pérez son zamanlarda Marvel ve DC’den ayrılarak sadece komisyon işleri aldığını duyurmuştu. 2021 yılında ise cerrahi olarak müdahale edilemeyecek pankreas kanseri olduğunu açıklamıştı. Bununla birlikte ödüllü çizer “doğanın her zaman olduğu şekilde yolunu bulmasını istediğini” ifade ederek tedavi alternatiflerini değerlendirmemişti.

- Reklam -

Constance Eza, Pérez’in ölümünün ardından verdiği haberde, ünlü çizeri anmak için 22 Mayıs 2022 tarihinde MegaCon bünyesinde bir etkinlik düzenleneceğini de söyledi. Etkinliğe Pérez’in çizgi roman kültürüne katkısını hatırlamak, sanatçının ortaya koyduğu işleri yeniden anlamak ve onun mirasını canlı tutmak isteyen herkes davetli.

George Pérez’in ürettiği çizgi romanlara dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jay Gatsby muhteşem gatsby F. Scott Fitzgerald

Edebiyatta Yalan Analizleri: Jay Gatsby Neden Yalan Söylüyor?

Silah Adası - Amitav Ghosh

Hintli Yazar Amitav Ghosh’un Eko-Eleştiri Türündeki “Silah Adası” Romanı Çıktı