in , ,

Harry Potter, Marvel Evreni’nde Göründü: New Excalibur!

Harry Potter serisinin Altın Üçlüsü Marvel Evreni’nde göründü. Kahramanlar, kısa süreliğine New Excalibur #3 çizgi romanında maceraya eşlik etti.

Harry Potter Marvel Çizgi Roman Excalibur 3
- Reklam -
- Reklam -

Farklı evrenlerden kahramanların farklı maceralarda kısa süreliğine de ortaya çıkmasına, yolların kesişmesine oldukça alışığız. Ancak Marvel Evreni’nde Harry Potter dünyasının Altın Üçlüsü’nü görmek oldukça şaşırtıcı oldu. Excalibur çizgi romanının 3. sayısında Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger karakterleri kısa süreliğine de olsa okurlarla buluştu.

Marvel, Fox, Star Wars gibi birçok evren Disney çatısı altında buluştuktan sonra maceralar arası geçişler de oldukça kolaylaştı. Fakat medya yayın hakları Warner Bros.’un elinde olan Harry Potter kahramanlarının bir Marvel yapımında boy göstermesi oldukça şaşırtıcı. Çünkü WB işlerini DC Comics evreninde görmeye alışkınız. Neticede arka planda nasıl bir gelişme olduysa oldu. New Excalibur çizgi romanının 3. sayısında J.K. Rowling’in yarattığı kahramanlar karşımıza çıktı.

Londra’da geçen New Excalibur #3 macerasında Potter karakterleri de kısa bir süreliğine ortaya çıktı. Büyücülük Dünyası karakterleri, çizgi roman kahramanı Juggernaut’un düşmanlarının peşinden Londra’ya geldiği bir bölümde kendilerine yer buldu.

- Reklam -

Harry Potter Serisinin Meşhur Üçlüsü New Excalibur #3’te Kısa Bir Sahnede Göründü

Juggernaut’un kovalama sahnesinde bir ara sokaktan geçerken üç büyücünün de orada olduğu anlaşıldı. Bir duvarın dibindeki üçlü, yuvarlak gözlükleri ve alnını tutan bir erkek, bir kızıl saçlı ve kahverengi bukleli bir kızdan oluşuyordu. Bu üçlüyü nerede bir arada görsel tanıyacağımızı düşünüyoruz.

Kaldı ki görsel benzerliğin yanında, kızın gözlüklü çocuğun omzuna dokunup ona, “Harry!” diye seslenmesi de her şeyi açıklıyor.

Harry Potter Marvel Evreni New Excalibur

Juggernaut’un geçişiyle irkilen kahramanlarımızdan Ron, “O neydi öyle?” diye soruyor. Harry de bilmediğini ama kendilerinin peşinde olmadığı için şanslı olduklarını vurguluyor.

Bu kısa “rast geliş” dışında maceranın devamında Harry Potter kahramanları bir daha ortaya çıkmıyor. Görünen o ki sayının senaristleri her iki seriyi de takip eden okurlara bir jest yapmak istemiş.

- Reklam -

Chris Claremont, Michael Ryan, Rick Ketcham, Tom Orzechowski ve Peter Pantazis imzası ile hazırlanan New Excalibur’un 3. sayısı, kötücül bir X-men alternatifi ile mücadeleyi konu alıyor.

Disney cephesinden bir Wizarding World satın alma hamlesi gelir mi, bilinmez. Ancak Warner Media’nın henüz devam eden bir Fantastik Canavarlar film serisinin daha ortasında olduğunu hatırlatalım. Yine de Marvel çizgi romanlarında Lord Voldemort’u görmek gerçekten de ilginç olabilirdi.

Harry Potter Marvel Evreni New Excalibur

Siz ne dersiniz? New Excalibur serisini takip ediyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Voldemort Odaklı Harry Potter Evreni Filmi Geliştirilebilir

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    Sanırım hayatımda karşılaşmasını en çok istemediğim iki evren :frowning: Üzdün Marvel

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmi Yüzüklerin Efendisi

IndieWire Açıkladı: Tüm Zamanların En İyi 40 Fantastik Filmi

Ailen ve Predator Marvel çizgi roman

Alien ve Predator Marvel Çizgi Romanı Oluyor