in

Yeni Hellboy Çizgi Roman Serisi Sword of Hyperborea Duyuruldu

Yeni Hellboy çizgi roman serisi “Sword of Hyperborea” Dark Horse Comics ile geliyor. 4 sayılık mini macerada karakterin yaratıcısı Mike Mignola’yı yeniden göreceğiz.

Hellboy Dark Horse Comics Sword of Hyperborea
- Reklam -
- Reklam -

Hellboy evrenine Dark Horse Comics ile geri dönüyoruz. Sword of Hyperborea olarak adlandırılacak seri evrenin merak edilen ve daha önce anlatılmamış kısımlarına değinecek.

1993 yılında yayın hayatına başlayan Hellboy, şimdiye kadar üç filme, sayısız crossover hikâyeye ve video oyununa uyarlandı. Şimdi bir kez daha yeni bir yan macerayla gelmeye hazırlanıyor. 4 sayıdan oluşacak yeni mini seri, Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola’nın da yeniden yazar koltuğunda yer alacağı bir eser olacak.

Sword of Hyperborea, B.P.R.D.: The Devil You Know hikâyesini takip edecek. B.P.R.D.: The Devil You Know, 25 yıllık uzun Hellboy hikâyelerini bir noktada derleyip toparlayan eserlerden birisi olmuştu. Ancak macera içerisinde hâlâ anlatılmamış ve okuyucuların merak ettiği bazı kısımlar var. Bunlardan bir tanesi de Hyperborea’nın Kılıcı. Oldukça garip bu nesne ilk defa 2013 yılında yayımlanan B.P.R.D.: Hell on Earth 103. sayıda karşımıza çıkmıştı. Hikâye Paranormal Aktivite bürosu ajanlarından Ajan Howards’ın Chicago’da garip bir kılıç bulması ve bu kılıca dokunmasıyla birlikte zihninin geçmişe gitmesi ile başlıyor. Böylece geçmişte yaşamış bir barbar olan Gall Dennar’ın hafızalarını alıyor ve kendisi bir savaşçıya dönüşüyor.

- Reklam -

Mike Mingola ve Rob Williams’ın birlikte kaleme alacakları bu yeni eser Hyperborea’nın kılıcının Gall Dennar’dan Ajan Howards’ın ellerine ve sonrasında Ragnarok’a kadar nasıl ulaştığının hikâyesini anlatacak. Seri Hellboy evreninin anlatılmamış yeni köşelerini açığa çıkaracak.

Yeni Hellboy Serisinde Mike Mingola’ya Rob Williams Eşlik Edecek

Hellboy Dark Horse Comics Sword of Hyperborea

Rob Williams’ın adı daha önce hiçbir Hellboy çizgi romanında geçmese de bu eserde Mike Mingola’ya eşlik edecek. Williams’ın yazarlığını yaptığı eserler arasında 2000 AD serisine ait Low Life çizgi romanları dikkat çekiyor. Yazar ayrıca 2011 yılında yayınlanan What If…? serisinde Wolverine: Father sayısında Greg Tocchini ile birlikte çalışmıştı.

Serinin çizerliğini ise daha önce B.P.R.D. serisinde çizerlik yapmış ve Rob Williams ile birlikte 2000 AD serisinde çalışan Laurance Campbell yapacak. Sword of Hyperborea aynı zamanda Quinton Winter, Dave Stewart ve Christopher Mitten tarafından kaleme alınmış varyant kapaklarla okuyuculara sunulacak.

Mike Mignola seri hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

“Rob ve Laurence’in yaptıkları şeyi beğeniyorum. Mevcut olan bir hikâyeye yeni katmanlar ekleyerek bizi yeni yönlere, yeni karakterlere çekiyorlar. İşte tam olarak bu gibi hikâyeler evreni kendi ayakları üzerinde yükselten, nefes alıp yaşayabilen yerlere çeviriyor. Hele ki bu gibi hikâyeleri böyle yetenekli kişiler yapıyorsa. Daha mutlu olamazdım herhalde.”

Rob Williams ise seri hakkında şu açıklamada bulundu:

“B.P.R.D. okuyucuları Ajan Howards’ın kılıcı Chicago’da bir tapınaktan aldığını ve garip özelliklere sahip olduğunu biliyorlar. Fakat kılıcın oraya nasıl geldiğini ve geçmişte hangi insanların bu kılıcı kullandığını bilmiyorlar. Yazdığımız hikâye bunu anlatacak.”

B.P.R.D.: The Devil You Know ile birlikte Mike Mingola’nın evreni son bulmuştu. Sword of Hyperborea gibi mini seriler ile birlikte evrenin anlatılmayan kısımlarına daha çok odaklanacağız. Dark Horse Comics bünyesinde çıkacak olan dört sayılık mini serinin ilk kitabı 12 Ocak 2022 tarihinde okuyucularla buluşacak.

Sizler yeni Hellboy serisi Sword of Hyperborea hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Michael Caine Best Sellers

Best Sellers, Michael Caine’in Son Filmi Olabilir

Bilimkurgu Hayal Gücü

Bilimkurgu: Hayal Etmenin Gücünü Ortaya Çıkaran Tür