in

İlban Ertem’in Büyülü Dünyasından Tefrikalar: “Üç Hikâye” Raflarda!

Usta çizer İlban Ertem uzun bir aradan sonra tekrar bizlerle! “Üç Hikaye” İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

uc hikaye ilban ertem
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’nin en kıymetli çizerlerinden İlban Ertem yeni hikâyeleriyle bizlerle. Kendisinin dünyasından üç güzel öykü okuyacağımız Üç Hikâye İletişim Yayınevi aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

Gırgır ve Fırt dergileriyle çizgilerini bizimle buluşturmaya başlayan yazar daha sonra Avni, Joker gibi dergilere geçerek kariyerini sürdürdü. Bu sırada bizler de ustanın kaleminden Vicdan, Üniversiteli Mahmut gibi unutulmaz çizgi öykülerini okuduk. Yazar en son yıllarca emek vererek İhsan Oktay Anar‘ın ünlü eseri Puslu Kıtalar Atlası‘nı şanına yaraşır şekilde çizgilere dökmüştü. 2015’te çıkan bu eserin ardından kendisinden pek fazla haber alamamıştık. Usta çizer İlban Ertem yeni hikâyelerinin olduğu kitapla tekrar bizlere döndü.

İletişim Yayınevi‘nden çıkan Üç Hikâye‘nin tanıtım bülteni şu şekilde:
uc hikaye kapakİlban Ertem, Gırgır’la başlayan komik çizgili, underground eğilimli çizgi roman geleneğimizin öncülerinden. Yıllarca her hafta çizen, sürekli hikâye üreten, ne anlatacağı merak edilen bir usta…

- Reklam -

Üç Hikâye, Ertem’in dünyasından üç ayrı güzel çizgili tefrika. Geceye karşı ışıl ışıl…

- Reklam -

Bodrum’dan Pera’ya, oradan metropole, medya cangılına… Rüzgarın dinlediği bir aşk hikâyesinden “bitti o sevdalar” dedirten kirliliklere… Tekinsiz bir İstanbul. Pare pare duman. Cıgaralı sesler, sermayeler, çirkinler, erkeklik pozları, nabız gibi atan kadınlar ve dolanıp duran
arzular.
Kitap raflardaki yerini aldı bile. İyi okumalar diliyoruz!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

daktilo kr

Seçkide 110. Sayı: “Daktilo Öyküleri”

Unsho Ishizuka Profesor Oak

Pokémon’da Profesör Oak’ı Seslendiren Sanatçı Unshō Ishizuka Hayatını Kaybetti