in

Injustice’in Beşinci Yıl’ı İlk Cildiyle Raflarda!

Süper kahramanların kıran kırana birbirine girdiği Injustice çizgi romanı son düzlüğe girdi.

injustice 5 1 ust
- Reklam -
- Reklam -

Injustice: Gods Among Us adlı dövüş oyununun yan ürünü olarak hayatına başlayan ama daha sonra kulağı geçen boynuz misali DC’nin en çok sevilen serilerinden biri hâline gelen çizgi roman serisi beşinci ve son yılıyla bizlerle.

İhanetin, dalaverenin, yozlaşmışlığın ve beklenmedik ölümlerin dibine vuran konusuyla (âdeta bir Game Of Thrones’muş yahu, böyle yazınca fark ettim) Kayıp Rıhtım ekibi olarak bizlerin de çok sevdiği serinin beşinci yılı öncekilerin aksine toplamda üç ciltten oluşuyor. Bu üç cildin sonundaysa tüm kötülere savaş açıp onları öldürmeyi mübah gören Superman ile onun bu sert yöntemlerine şiddetle karşı çıkan Batman‘in etrafında toplanan iyi-kötü karakterlerin serüveni de (şimdilik) son buluyor.

Injustice Beşinci Yıl, Cilt 1‘in arka kapak yazısı şöyle:
SAVAŞA KÖTÜLER DAHİL OLUYOR!

- Reklam -

Injustice 5 1 KapakBatman ve Superman’in arasındaki savaşta bütün kahramanlar kime sadık kalacakların seçti. Beş yıl boyunca eski dostlar ve müttefikler acımasızca savaştı ve her iki taraf da kayıplar verdi. Ancak artık bir kördüğüm noktasında olduklarından hem Batman hem de Superman, savaşta üstünlük sağlamak için akla gelecek en son şeyi yapmak zorunda olduklarının farkında; o da,
eski dostlarına saldırmaları için eski düşmanları ekiplerine katmak.

Batman, ekibine Flash’ın düşmanı Rogues gibi asla cinayet işlemeyecek kötüleri müttefik seçerken, Superman ise Batman’i bugüne kadar yenebilen tek kötüyü saflarına katacak. Peki ama Bane, Batman’i saklandığı yerden çıkarmak için Superman’in müttefiklerinin bile görmezden gelemeyeceği o çizgiyi aşacak mı?

Yazar Brian Buccellato (DETECTIVE COMICS) ve aralarında Mike S. Miller (BATMAN: UNHINGED) ile Tom Derenick’in de (SECRET SIX) bulunduğu çizerler, çok satan bilgisayar oyunu INJUSTICE: GODS AMONG US’ın hikâyesinin nihai sonunun ilk adımını atıyor.”

- Reklam -

Keyifli Okumalar…

Çizgi Düşler etiketiyle raflardaki yerini alan cildin çevirisi Tulgan Köksal’a, editörlüğüyse İlke Keskin’e ait.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sandman: 24 Hour Diner - Kısa Film

Muhteşem Bir Sandman Kısa Filmi | Türkçe Altyazılı

kucuk seylerin tanrisi ust

Küçük Şeylerin Tanrısı: Ürpermiş Tenlerin ve Apansız Gülümseyişlerin İlahı