in ,

İsimsiz Dünya Fanzin Çıktı: Bir Çizgi Roman Fanzini Daha Bizlerle!

Devrim Kunter editörlüğünde yeni bir çizgi roman fanzini geliyor: “İsimsiz Dünya” bizlerle!

isimsiz dunya fanzin ust
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye yerli çizgi romancılarına ne yazık ki gerektiği değeri vermiyor. Çeviri çizgiler bile son yıllarda fazlasıyla popüler olmalarına rağmen yayınevlerine maddi açıdan zor anlar yaşatıyor. Böyle bir durumda Türk çizerlere şans vermeye pek yanaşmıyorlar elbette. Ancak bazen Devrim Kunter gibi cesur kişiler çıkıp her ihtimale karşı koyup eserlerini bizlerle buluşturuyor. Bu cesur arkadaşlar şimdi de karşımıza İsimsiz Dünya Fanzin ile çıkıyor!

Devrim Kunter’ın 2017 Haziran ayında başlayan Çizgi Roman Atölyesi bir ay sürdü ve oldukça verimli geçmiş gibi görünüyor. Bir ay boyunca gerçekleşen eğitime Yıldıray Çınar gibi ünlü isimler de katılarak tavsiyelerde bulundu. Yeni bir Yabani Dergi‘nin temelleri atılıyor gibi duruyor.

İsimsiz Dünya nasıl ortaya çıktı diye düşünenler için de şöyle anlatmışlar:
isimsiz dunya fanzinAtölyelere katılan yüzü aşkın insan arasında bazıları yanında piyasaya çıkacak kalitede özgün işler getirmişti, bazıları ise sadece çizgi roman üretmeye dair bir heves ile orada bulunuyordu. Dersler tamamlandıktan sonra Ocak 2018’de bir fanzin çıkartma fikri ortaya atıldı. Bilfiil yazarlık ve çizerlik yapanlar bunların üstüne görev dağılımı yaparak derginin sayfa düzeni, tanıtımı, dağıtımı vb. görevler de üstlendiler.

- Reklam -

Derginin çıkış amacı daha iyi çizgi roman yapmayı öğrenmek. 13 adet yazar ve çizerin ürettiği dergide fantastik, korku, bilim kurgu gibi temaları kullanan hikâyeler mevcut.
Hevesli eller tarafından bizlerle buluşan bu dergiyi İstanbul içinde Paralel Evren ve Mephisto şubelerinde bulabilirsiniz. İnternetten almak isterseniz de Kahramanlar Evreni’nden ulaşmanız mümkün. Umuyoruz ki yakın zamanda Ankara ve İzmir’den de dergiye ulaşabileceğiz. Bunun yanında dijital platformlar için de hazırlıkları sürmekte.

Arkadaşlara başarılar, bizlere de iyi okumalar diliyoruz! Bu sırada derginin içindekilere aşağıdan bir bakabilirsiniz.

isimsiz dunya fanzin 1

- Reklam -

isimsiz dunya fanzin 2

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yabani Dergi’ nin birkaç sayısı hariç hepsini alıp okumuştum. İnşallah bu başarılı olur. Buralara gelsin bunu da alırızzz. :smiley:

  2. Avatar for ijontichy ijontichy dedi ki:

    Bir hevesle aldım ama ne güzel bir hikaye ne de dişe dokunur çizim bulabildim. Yine de güzel bir şey varlığı. Çıktıkça almaya devam edeceğim. Editörün de belirttiği gibi, yaza çize olacak her ne olacaksa.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

holistik dedektiflik ust

“Dirk Gently’nin Holistik Dedektiflik Bürosu” Tekrar Bizlerle!

henry cavill witcher

Superman’in Henry Cavill’i The Witcher’da Başrol Oynamak İstiyor