in

Japonya’da Manga Satışları Düşüyor: One Piece ve Jujutsu Kaisen Sektörü Tek Başına Ayakta Tutuyor

Japonya’da manga satışları düşüyor. Dünya çapında artan ilgiye rağmen basılı manga sektörü zor günlerden geçiyor.

japonya'da manga satışları
- Reklam -
- Reklam -

Japonya’da manga satışları düşüş eğilimini sürdürüyor. Weekly Shonen Jump’da yayımlanan bir makale manga endüstrisi hakkında bazı detayları ortaya çıkartıyor.

Paylaşılan güncel satış rakamları, manga satışlarındaki gerilemeyi gözler önüne serdi. One Piece ve Jujutsu Kaisen gibi yüz binlerce kopya satan serilerin yanında, diğer mangalar da onların satış rakamlarına ulaşmaya çalışıyor. Weekly Shonen Jump’da yer alan rapor manga endüstrisini sayılarla değerlendiriyor.

Manga sektöründe şimdiye kadar “üç büyükler” olarak anılan, One Piece, Naruto ve Bleach baskınlığı görülüyordu. Bu serilerin, 2000’lerde tüm dünyanın manga, anime ve endüstriye ait unsurları daha yakından tanımasındaki rolü oldukça büyük. Üçü de çok satanlarda yer almış serilerin başını One Piece çekerken, şimdiye kadar olan satış rakamlarına göre Naruto 6. ve Bleach ise 11. sırada yer alıyor. Tüm bu satış rakamları ve artan popülerliğe rağmen, son on yılda Japonya’daki manga satışları düştü.

- Reklam -

Japonya’da Manga Satışları Düşüş Eğilimini Sürdürüyor

Birçok ülkede olduğu gibi Japonya’da da yayıncılık zor zamanlardan geçiyor. Ülkedeki en ünlü manga dergisi olmasına rağmen Weekly Shonen Jump’ın satışları 2021’de 1970’den beri en düşük seviyeyi gördü. Diğer yandan bunun bir diğer nedeni de ilgiyle takip edilen Demon Slayer ve Chainsaw Man’in sona ermesiydi.

Manga okurlarının güvendiği Twıtter hesabı Jump Oricon tarafından paylaşılan raporlara göre, nisanın ilk haftasında One Piece yine şaşırtmadı. Serinin 102. cildi 1 milyon 50 bin 333; Jujutsu Kaisen’in 19. cildi ise 1 milyon 160 bin 230 kopya sattı. Bu serilerin satış rakamları her ne kadar yüksek olsa da, diğer serilerin bu sayılara ulaşması oldukça uzak gözüküyor.

japonya'da manga satışları one piece

- Reklam -

En çok satan üçüncü manga 105 bin 564 adet ile Black Clover 32. Onu 50 bin 931 ile The Elusive Samurai 5 takip ediyor. Beşinci sıradaki Witch Watch 5 ise 29 bin 398 adet sattı. Listede yer bulan diğer eserler ise PPPPPP, Doron Dororon ve Shugomaru oldu.

Animelere ve dolayısıyla mangalara artan ilgi sebebiyle seriler sona ermiş olsa da kitap satışları devam ediyor. Yine de One Piece’in önümüzdeki birkaç yılda sonlanması beklenirken Weekly Shounen Jump gibi önemli serileri okurla buluşturan dergilerin satışları, gerek serilerin sona ermesi, gerek dijital platformlara olan yönelim sebebiyle istenilen seviyeye ulaşmayabilir. Okur için kolay ulaşılabilir olan dijital ortamlar, bütçe ve zaman ayırmada güçlük çekenler için daha cazip bir yol sunuyor.

Sizler hangi güncel manga serilerini takip ediyorsunuz? Satışların düşüş eğilimine dair neler düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum‘da yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: Screen Rant

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Simpsons Yapımcısı Mozart ile Billie Eilish kıyaslama

The Simpsons Yapımcısı: “Mozart’tan Bu Yana Billie Eilish’in Rakibi Yok”

Netflix Abone Kaybı

Netflix’in Abone Kaybı Nedeniyle Birden Çok Projesini İptal Ettiği Açıklandı