in

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor

Marvel ve DC evrenlerinin en büyük kahramanlarını bir araya toplayan JLA/Avengers çizgi romanı yeniden basılıyor. Basımı ünlü yazar ve çizer George Pérez’in kurucusu olduğu Hero Initiative üstleniyor.

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez Onuruna Yeniden Basılıyor
- Reklam -

JLA/Avengers çizgi romanı yıllar sonra yeniden basılıyor. Marvel ve DC evrenlerinin sevilen kahramanlarını yan yana görebileceğimiz nadir eserlerden birisi Hero Initiative etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

Ünlü çizgi roman yazar ve çizeri George Pérez’in kurduğu ve çizgi roman üreticilerini maddi açıdan desteklemek için kurulan Hero Initiative, Marvel ve DC evrenlerini bir araya getiriyor. Kâr amacı gütmeyen organizasyon tarafından yapılan başvuru sonrası iki çizgi roman devi 2003 ve 2004 yılları arasında yayınlanan JLA/Avengers çizgi romanının sınırlı sayıda yeniden basılmasını onayladı. 7 bin adet basılacak çizgi roman, orijinal serinin sayılarını içeriyor. Bununla birlikte Stan Lee’nin The Avengers çizgi romanı ve Julius Schwartz’ın Justice League of America çizgi romanı için yazdığı önsözlerinin bulunduğu 64 sayfalık ek içeriği de okura sunacak. Ayrıca Kurt Busiek’in kaleme aldığı sonsöz de yeni basımda yer alıyor.

Geçen aylarda üçüncü dönem pankreas kanseri olduğunu duyuran George Pérez hayranları ile daha fazla vakit geçirmek istediğini ve bunun için daha fazla imkân yaratmaya çalışacağını açıklamıştı. Ünlü çizgi roman yaratıcısı altı ay ve bir yıl arasında bir ömrünün kaldığını duyurmuştu.

- Reklam -

Pérez sektörde bulunduğu uzun yıllarda DC Comics ve Marvel Comics evrenlerinin kaderini değiştiren sayılarda yer almayı başardı. Crisis of Infinite Earths, Wonder Woman, Superman, The Avengers gibi sayılarda yazarlı ve çizerlik yaptı. Sonrasında BOOM! Studios ile Sirens adını verdiği ayrı bir bilimkurgu serisi üzerinde çalıştı. Ancak daha sonrasında sağlık sorunları dolayısıyla emekliliğini duyurdu.

JLA/Avengers Mart 2022’de Okurlarla Buluşacak

JLA/Avengers Çizgi Romanı George Pérez

Marvel ve DC ile ortaklaşa yayınlanan Justice League of America/Avengers kitabı George Pérez’i onurlandırmak adına bir kez daha raflara gelecek. Toplamda 288 sayfadan oluşacak eser ilk yayınlandığı 2003 yılının görselliğini taşırken aynı zamanda günümüzden küçük ayrıntılar da taşıyacak. Ayrıca eser George Pérez’in çizdiği özel kapak tasarımını taşıyacak.

- Reklam -

George Pérez’in kurucuları arasında yer aldığı Hero Initiative, Amerika’da kâr amacı gütmeyen ve devlet desteği alan ilk kuruluşlar arasında yer alıyor. İçerik üreticilerini finansal, sağlık ve temel ihtiyaçlar konusunda desteklemek isteyen kuruluş bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor. Böylece içerik üreticilerinin maddi engellere takılmadan keyif aldıkları sanat dallarında iş yapmalarını teşvik ediyor.

Siz JLA/Avengers çizgi romanının yeniden basılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DC, CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kralkatili güncesi dizi uyarlaması

Kralkatili Güncesi Dizi Uyarlamasında Korkutan Haber: Lin-Manuel Miranda Yapımdan Ayrılıyor

wordle türkçe oyna - bundle

Son Ayların Ses Getiren Kelime Oyunu “Wordle” Artık Bundle’da