in ,

ABD Başkanı Joe Biden’ın Marvel Çizgi Romanında Kötü Karakter Olarak Yer Aldığı Ortaya Çıktı

Joe Biden, Marvel Comics’in çizgi roman serisi Spider-Man’de kötü karakterlerden birisi olarak yer almış. Yıllar sonra Twitter’da gündeme gelen detay şaşkınlık yarattı.

Marvel Joe Biden kotu adam
- Reklam -
- Reklam -

Joe Biden da yolu Marvel Comics’ten geçen ünlü isimler arasında yer almış. Spider-Man hayranları Marvel çizgi romanında yer alan kötü karakter Spectrum’un gerçek ismi konusunda şaşkın.

Örümcek Adam uzun yayın tarihi boyunca kötü karakterlerinin detaylı arka planı ve gizli kimlikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Doctor Octopus, Green Goblin, Lizard ya da yakın zamanda Tom Hardy tarafından canlandırılan ve sinemaya aktarılan Venom karakterleri ilk akla gelenler arasında yer alıyor.

Spider-Man’in düşmanları arasında o kadar tanınmayan Spectrum isimli bir karakter de yer alıyor. Geçen günlerde sosyal medya üzerinde tartışılanlara göre ise Spectrum’un gerçek ismi Joe Biden.

- Reklam -

Amerika Başkanı ile aynı ismi taşıyan çizgi roman kötüsü 2010 yılında Peter Parker No. 1 sayısında ilk defa okuyucuların karşısına çıkmıştı. Çizgi roman yayında olduğu tarihte Biden dönemin başkanı Barrack Obama’nın altında başkan yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Gerçek adı Joe Biden olan Spectrum karakteri, Peter Parker Vol. 11’den 14’e kadar yer almış hatta Dead Man Logan Vol.12 sayısında da kendisine yer bulmuştu.

Marvel Çizgi Romanındaki Joe Biden Adı Sadece İsim Benzerliği

Spectrum, ismini açıkladığı sayfada Örümcek Adam’ın düşmanının gerçek Joe Biden ile karıştırılmaması gerektiğine dair bir uyarı da yer alıyor. Buna rağmen serinin hayranları seride Amerikan Başkanı ile aynı isimde bir kötü karakterin olmasından dolayı şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Joe Biden, Marvel Çizgi Romanında Yer Almış Spider-Man

- Reklam -

Bir sosyal medya kullanıcısı karakterin yer aldığı Marvel sayfasını paylaşarak 120 binden fazla beğeni aldı. Aynı zamanda Sony’nin ayrı bir film ile ele alacağı El-Muerto karakterine göndermede bulunarak şunları söyledi:

“(Spectrum) karakteri El-Muerto’dan daha fazla sayıda yer almış. Sony, Joe Biden’ın filmi nerede?”

Joe Biden Marvel’ın İlk Kötü Başkanı Değil

Bununla birlikte Marvel Çizgi Roman Evreni politik eleştirilerini yönelttiği ilk kahraman Biden değil. Daha önce Spider-Verse evreninde önceki Amerikan başkanı Donald Trump da yer almıştı. M.O.D.A.A.K. ismi ile okuyucuların karşısına çıkan kötü karakter Earth-616’da yer alan M.O.D.O.K. kötüsünün alternatif bir versiyonuydu.

Siz Joe Biden’ın Marvel çizgi romanında yer alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Marvel derhal kapatılmalı :smirk:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler - Nuri Sevsem Gürvardar

Nuri Sevsem Gürvardar’ın Öykü Kitabı “Kadınlar, Erkekler ve Tuhaf Öyküler” Okurla Buluşuyor

51. Orhan Kemal Roman Armağanı kazananı burhan sönmez

51. Orhan Kemal Roman Armağanı’nı Kazanan Yazar Açıklandı