in

DC Evreninin En Büyük Gizemlerinden “Joker’ın Gerçek Adı” Açıklandı

Joker karakterinin gerçek adı açıklandı. Flashpoint Beyond serisinin beşinci sayısı ünlü kötünün ismini gün yüzüne çıkardı.

joker gerçek adı nedir
- Reklam -
- Reklam -

Joker karakterinin gerçek adı ortaya çıktı. Flashpoint Beyond adlı DC Comics serisinin beşinci sayısı, yıllardır tartışılan bir konuya açıklık getirdi.

DC evreninin en büyük gizemleri arasında yer alan, Batman’in azılı düşmanı suç palyaçosunun ismi yıllar boyu okurlardan saklı tutulmuştu. Ancak Flashpoint Beyond çizgi roman serisinin beşinci sayısı Gotham şehrinin suç dehasının asıl isminin Jack Oswald White olduğunu söyledi. Ancak bu ne kadar doğru?

DC’nin bütün tanrısal kötülerine, evren yok eden kudretli varlıklarına ve süper güçlere sahip kahramanlarına rağmen en çok merak edilen şeylerden birisi Joker karakterinin aslında kim olduğu sorusuydu. Alan Moore’un ünlü suç palyaçosunun geçmişini aydınlattığı Batman: The Killing Joke bu soruların cevabını kötü geçen tek bir gün ile vermiş olsa da hâlâ cevap vermediği bir soru kalmıştı. O da Joker’ın gerçek isminin ne olduğuydu.

- Reklam -

Uzun yıllar boyunca ekran ve perde uyarlamalarında suç dehası palyaçonun gerçek ismine dair spekülasyonlar yapılmıştı. 1989 yapımı Batman filminde Joker’ın ismi Jack Napier olarak geçerken halihazırda Lady Gaga’nın yer aldığı ve ikinci film hazırlıklarına devam eden Joker filminde ise karakterin ismi Arthur Fleck olarak anılıyordu. Bütün bunlara rağmen DC çizgi roman devamlılığı içinde karakterin ismi hiçbir zaman geçmemişti.

Joker Karakterinin Gerçek Adı DC Evreninde Bazı Tutarsızlıklar Yaratıyor

Evrenin kurallarını baştan yazan 2011 çıkışlı Flashpoint serisinin devamı olan Flashpoint Beyond, Bruce Wayne’in babası Thomas Wayne’in Batman olduğu bir evreni konu alıyor. Bu evrenin Joker’ı ise Bruce Wayne’in annesi Martha Wayne. Thomas, Martha’yı Arkham akıl hastanesinde ziyaret etmeye gittiği sırada Martha, Psycho-Pirate isimli çoklu evrenler hakkında fazlaca bilgiye sahip bir kötü ile konuştuğunu söylüyor. DC ana zaman dilimi hakkında bildiği her şeyi öğrendiğini söyleyen Martha bu evrenin Joker’ının da ismini öğrendiğini aktarıyor: Jack Oswald White.

joker adı çizgi roman dc

Joker’ın DC evreni içinde bir isme sahip olması ise hayranlar arasında şaşkınlıkla karşılandı. Bu şaşkınlığın sebebi olarak ise iki temel nokta gösteriliyor. Birincisi, karakterin gizemli doğasının isminin ne olduğunun bilinmemesi ve geçmişinin söylentilerle dolu olmasından kaynaklanması. Gotham şehrinin suç dehası, sadece şehrin vatandaşlarına değil aynı zamanda şehrin kötülerine bile korku saçmasının altında yatan sebeplerden birisi buydu.

- Reklam -

Diğer sebep ise Batman: The Killing Joke ve Three Jokers eserinin son kısmı. Geoff Johns tarafından yazılan Three Jokers çizgi romanında DC evreninde üç Joker’ın olduğu söylenmişti. Jason Todd’un birini öldürmesi ve diğer Joker’ı de ikinci Joker’ın öldürmesi sonrasında evrenin devamlılığı içinde “tek” ve gerçek ker kalmıştı. Eserin son panelleri sırasında ise Karanlık Şövalye, Alfred’e palyaçonun kimliğini tanışmalarından bir hafta öncesinde öğrendiğini açıklamıştı. Fakat palyaçonun gerçek kimliğinin asla bilinemeyeceğini, eğer basının ismini öğrenirse ailesini bulacağını ve onları tehlikeye atabileceğini de eklemişti.

joker gerçek ismi

Ancak Three Jokers’ın DC evreni içinde ana eserler arasında yer almaması, Geoff Johns’un yazdığı eserin dikkate alınmamasına sebep olmuş olabilir. Diğer taraftan Psycho-Pirate’ın Martha Wayne’e verdiği bilgiyi nereden aldığı ise Flashpoint Beyond eserinde yer almıyor. Dolayısıyla hayranların büyük bir kısmı Joker’ın gerçek isminin hâlâ büyük bir gizem olduğunu düşünüyor.

Siz karakterin gerçek adı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bu arada şöyle de garip bir durum var 'Napier 'soyadı 1966’da ki Batman dizisindeki Alfred i oynayan Alan 'Napier’in soyadı ki kendisinin garip bir soyağacı var.Şöyle ki


    Kendisi Charles Dickens’ın torunlarından biriyle evleniyor ve (beni haşlamayın ama gerçek bu)şimdi yaşayan torunun torunu James Napier eski bir Power Rangers aktörü.

    Gariplik burada da bitmiyor Dickens ailesine dönecek olursak şöyle bir isim de görüyoruz

    Bu kim derseniz Game Of Thrones Viserys ten başkası değil yani bu iki abimiz de uzaktan da olsa kuzenler.Ne diyeyim bunları öğrendikten sonra 1800 lerdeki atalarım soylu çıksa şaşırmam :rofl:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

amazon yüzüklerin efendisi dizisi the rings of power hakları

Amazon, Yüzüklerin Efendisi Dizisi için Orta Dünya’nın Yalnızca Küçük Bir Kısmına Sahip

Inside Out 2 ters yuz

Oscar Ödüllü Pixar Animasyonu “Inside Out”a Devam Filmi Geliyor