in

Jujutsu Kaisen Mangakası İşe Geri Döndü: Macera Devam Ediyor

Jujutsu Kaisen manga yazarı sağlık sorunları nedeniyle maceraya süresiz ara vermişti. Sağlığına beklenenden kısa sürede kavuşan Gege Akutami işe geri döndü.

Jujutsu Kaisen Manga
- Reklam -
- Reklam -

Jujutsu Kaisen manga yazarı sağlık sorunlarını beklenenden erken şekilde atlattı. Bu yazın başında yayımcısı tarafından “süresiz ara verildiği” söylenen maceranın da geri döneceği açıklandı. Mangakanın dönüşü ile serinin yeni sayıları ağustos ayında yayımlanmaya devam edecek.

İlk çıkışını 2018 yılının mart ayında yapan Jujutsu Kaisen, Doğaüstü Kulübü’ne katıldıktan sonra hayatı değişen bir lise öğrencisi olan Yuji Itadori’nin ve arkadaşlarının maceralarını konu alıyor. Yuji’nin oldukça güçlü ve lanetli bir iblisin parmağını yutması ve onun tarafından ele geçirilmesi ile başlayan macera, kısa sürede dünya çapında yüz binlerce okura ulaştı ve ün kazandı. Pek tabii bu ün bir anime uyarlamasının gelmesini de sağladı.

Yaz başında Japon manga dergisi ve Jujutsu Kaisen’in yayıncısı Weekly Shonen Jump, yaptığı bir duyuru ile, mangaka Gege Akutami’nin fiziksel sağlığı konusundaki endişeleri nedeniyle seriye süresiz ara verdiklerini duyurdu. Jujutsu Kaisen yaratıcısı durumu hakkında bizzat kendisi konuştu ve “Kendimi iyi hissetmiyorum desem bile, bu ciddi bir hastalık değil. Zihinsel olarak her şey normal, merak etmeyin,” dedi. Ancak bu cümleler dışında başka bir ayrıntı vermedi. Yani aslında aranın sebebi mangakadan ziyade yayıncı ile alakalıydı.

- Reklam -

Jujutsu Kaisen Manga Serisi Dışında 2. Sezon Anime Hazırlıkları da Sürüyor

Jujutsu Kaisen Manga

Gege Akutami her ne kadar hayranlarına iyi iyi hissettiğine dair güvence verse de, bu durum manganın da ara vermesi ile birlikte hayranlarını oldukça endişelendirdi. Ancak neyse ki tüm bu süreç beklenenden kısa sürdü. Weekly Shonen Jump, paylaştığı bir dizi Twitter gönderisi ile Akutami’nin işe geri döndüğünü ve ağustos itibarıyla manganın devam edeceğini duyurdu.

Jump’ın Jujutsu Kaisen’in dönüşünü açıklayan Tweet gönderilerinin altında birçok hayran mutluluklarını dile getiren mesajlar paylaştılar. Takipçilerden bir tanesi şunları yazdı:

“Mutluyum. Lütfen fiziksel durumunuza dikkat edin. Hayranlardan biri olarak sizi desteklemeye devam edeceğim. Tekrar hoş geldiniz.”

- Reklam -

Bir diğeri ise yine mangakanın sağlık durumuna devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu derginin gelişimini görmek biz hayranlar için oldukça heyecanlı. Bu yüzden lütfen düzenli olarak ara verin ve aşırıya kaçmayın.”

Anime serisine de uyarlanan Jujutsu Kaisen 2. sezon hazırlıkları da devam ediyor.

Sizler Jujutsu Kaisen’in manga serisini takip ediyor musunuz? Animeyi izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Anansi Boys Dizi Kadrosu Mr. Nancy Delroy Lindo

Anansi Boys Dizi Uyarlamasında Mr. Nancy’yi Canlandıracak İsim Belli Oldu

Kıvanç Tatlıtuğ, Into the Night 2. Sezon

Kıvanç Tatlıtuğ, Netflix’in Belçika Yapımı Bilimkurgu Dizisi Into the Night Kadrosuna Katıldı