in

Justice League Queer: DC Comics Onur Ayı’nı Yeni Ekiple Kutluyor

DC Pride çizgi roman serisi 1. sayısı ile raflardaki yerini aldı. İlk defa bir arada gördüğümüz Justice League Queer ekibi ise oldukça renkli.

DC Pride Justice League Queer
- Reklam -
- Reklam -

DC Comics Evreni Onur Ayı’nı Justice League Queer ekibiyle kutluyor. DC Pride 80 sayfalık antolojik bir eser olma özelliğini taşıyor. Batwoman, Renee Montoya, Apollo, Poison Ivy gibi pek çok farklı çizgi romandan tanıdığımız karakterler bir araya geliyor. Onur Ayı’na özel olarak çıkarılan seri sadece karakterleriyle değil, arkasındaki ekip ile de LGBTQ+ farkındalığı yaratıyor.

Çizgi romanın yazarlık koltuğunda Andrew Wheeler bulunurken, iç tasarım çizimlerini Luciano Vecchio ve Rex Lokus üstlenmiş durumda. Kapak tasarımı ise Becca Carey’in kaleminden çıkıyor. “Onur Ayı” temalı dokuz farklı varyant kapak tasarımları ise haziran ayı boyunca ilk seriyle birlikte okuyucuların beğenisine sunulacak.

Justice League Queer Eclipso’ya Karşı

DC Pride Justice League Queer

- Reklam -

DC, Onur Ayı’nı kutlarken evrenin kötüleri için zaman hiç fark etmiyor. Aqualad ve Sly “Pride Parade” kutlamalara katılmak için yola çıkarken, ufukta beliren Eclipso ile tüm planlar bozuluyor.

İkili için oldukça tehlikeli bir düşman olan Eclipso, Aqualad ve Sly’a zor anlar yaşatıyor. Durum her ne kadar kötü gözükse de Justice League Queer tam zamanında duruma müdahale ediyor. Ekibin üyelerinden Steel, Bunker ve Tremor Eclipso’yu yere sererken Aerie ve Wink güçlü yumruklarıyla arkadaşlarına destek oluyor. Böylesi güçlü bir ekip karşısında amacına ulaşamayan kötülük ise her zamanki karanlık köşelerinde saklanmaya dönüyor.

Takımın birlikte gösterdiği muhteşem savaşa rağmen tekrar bir araya gelmeleri biraz zor gibi gözüküyor. Aqualad ve Crush gibi karakterlerin kendilerine ait özel çizgi romanları olsa bile JLQ ekibinin geleceği konusunda henüz net bir açıklama yok.

- Reklam -

DC Pride Justice League Queer

DC Comics Evreni için oldukça kritik bir noktaya sahip olan DC Pride: Love Life, Justice League Queer özelinde aslında savaştığımız şeyin ne olduğunu bize gösteriyor. Karanlık her daim etrafımızda dolanırken, korkmadan ona meydan okumamız gerektiğini anlatıyor. Her bir sayfada gördüğümüz kahramanlar bizlere gökkuşağını anımsatıyor. Onun tüm renklerinin yan yana durması gibi daha güçlü bir evrenin olabileceğini haykırıyor.

Sizlerin DC Pride serisi hakkındaki düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Make My Day anime netflix

Make My Day: Gundam Thunderbolt Yazarının Yeni Anime Filmi Netflix ile Geliyor

atypical 4. sezon fragmanı

Atypical 4. Sezon Fragmanı: Final Sezonu Yaklaşıyor