in

Karşınızda Marvel’ın Yeni Süper Kötüsü: Donald Trump

Amerika’da başkanlık seçimleri yaklaşırken, Donald Trump’a karşı tepkisini belli etmek isteyen sanatçılardan pek çok ilginç çalışma gelmeye devam ediyor.

marvel donald trump
- Reklam -
- Reklam -

Amerika’da başkanlık seçimleri yaklaşırken, Donald Trump’a karşı tepkisini belli etmek isteyen sanatçılardan pek çok ilginç çalışma gelmeye devam ediyor. Marvel’ın Trump’a oldukça benzeyen süper kötüsü MODAAK ve Michael Ian Black’in A Child’s First Book of Trump (Bir Çocuğun İlk Donald Trump Kitabı) isimli “çocuk” kitabı ise bu akımın son neferlerinden.

Politikacıları tiye alan karikatürler, resimler ya da anlatılar yaratmak her kültürde oldukça yaygın ve eğlenceli bulunan uğraşlar. Marvel ise Spider Gwen Annual Vol.1’de bu işi bir adım ileriye taşıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sonraki başkanlık seçimine Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını koyan ve pek çok zümre için keyif kaçıran söylemlerde bulunan Donald Trump, Jason Latour tarafından yaratılan çizgi romanda kendisine oldukça benzeyen bir süper kötü ile gündeme geldi. Elbette Marvel bu kötü kahramanın Donald Trump ile bağlantısını onaylamış değil fakat çizgi romandaki pek çok ufak detay bizlere şeytanın gerçekten de ayrıntıda gizli olduğunu gösteriyor.

Marvel Süper Kötüsü MODAAK Tanıtıldı

Söz konusu süper kötümüzün adı MODAAK. Kendisi kocaman bir kafadan ve minik bir bedenden -ve elbette ufacık iki elden – oluşan hareketli bir organizma. Bir bilim adamı tarafından yaratıldıktan sonra raydan çıkıp bir ölüm makinesine dönüşmesi, kadın Kaptan Amerika’yla karşı karşıya gelmesine yol açıyor. MODAAK’ın açılımı ise aklımızdaki bilyoner politikacı resmini daha da güçlendiriyor: Mental Organism Designed as America’s King (Amerika’nın Kralı Olarak Tasarlanan Zihinsel Organizma)

- Reklam -

modaak marvel donald trump

Normalde bu karakterin orijinal versiyonu, Marvel çizgi romanlarını yakından takip edenlerin gayet iyi tanıdığı MODOK elbette. Kendisini en son Yenilmezler: Dünyanın Kuvvetli Kahramanları animasyon serisinde karşımıza çıkmıştı. Thor bu tuhaf görünümlü düşmanını “Bu bir tür.. kocaman kafa,” olarak tarif etmekte bulmuştu çareyi.

Latour’un bronzlaşmış MODAAK’ı ise “Must make America..” (Amerika’yı yeniden…) cümlesini söylemeye çalıştığı sırada kadın Kaptan Amerika’dan sıkı bir dayak yerken karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

Marvel, Donald Trump’ı daha ana akım yollarla eleştiriyor olsa da geçtiğimiz hafta yayımlanan bir “çocuk” kitabı da epey yankı uyandıracağa benziyor. Amerikalı komedyen Michael Ian Black tarafından kaleme alınan ve Marc Rosenthal tarafından resimlendirilen A Child’s First Book of Trump (Bir Çocuğun İlk Donald Trump Kitabı) çocuklarınıza Donald Trump fenomenini basit yollarla açıklamayı vaat ediyor.

children’s first book of trump

“Eğer çocuğunuz kolay korkan biri değilse bu kitabı ona okuyabilirsiniz,” diyor Black, Hartford Courant’a verdiği röportajda ve ekliyor: “Bu kitap açık bir biçimde bir tür “turuncu canavarın” yükselişinden ötürü kafası karışan yetişkinlere yönelik.”

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Brian K. Vaughan Söyleşi - Saga - Y: Son Erkek

Ela Gözlerin Ardında: Saga’nın Yazarı Brian K. Vaughan’la Söyleşi

john scalzi

John Scalzi’den Yeni Bir Öykü Kitabı Geliyor