in ,

Yu-Gi-Oh’nun Yaratıcısı Kazuki Takahashi 60 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kazuki Takahashi yaşamını yitirdi. Dünyaca ünlü manga ve anime serisi Yu-Gi-Oh’nun ardındaki sanatçı 60 yaşında hayatını kaybetti.

Kazuki Takahashi: Yu-Gi-Oh Yaratıcısı Öldü
- Reklam -

Kazuki Takahashi 60 yaşında hayatını kaybetti. Yu-Gi-Oh! adlı dünyaca ünlü manga ve anime serisinin yaratıcısının, dalış sırasında kaza sonucu öldüğü bildirildi.

Yu-Gi-Oh! mangasıyla adını tüm dünyaya duyuran Kazuki Takahashi’nin cansız bedeni Japonya’nın Okinawa kentindeki Nago şehrinin 300 metre açıklarında, yoldan geçen bir kişinin vücuduna rastlamasından sonra yüzer halde bulundu. Yetkililer, olay yerinden yaklaşık 11 km ötede terk edilmiş beyaz bir kiralık araba keşfetiler ve bunun Takahashi tarafından tek başına Okinawa’ya seyahat ederken kullandığı araç olduğunu belirlediler. Manga yazarının vücudunda belirgin bir yaralanma belirtisi olmadığı, bu nedenle ilk incelemelerde Takahashi’nin ölümünün kaza sonucu olduğunu açıkladılar.

1990’da Tokio no taka ile manga sahnesine çıkan Kazuki Takahashi, 1996’da Yu-Gi-Oh’yu kaleme almasıyla kısa süre içerisinde dünya çapında başarı elde etti. Seri, acımasızca zorbalığa maruz kalan ve gerçek bir arkadaş edinmenin özlemini çeken 16 yaşındaki ürkek bir çocuk olan Yugi Muto’nun yaşadığı maceraları konu ediniyor.

- Reklam -

Yu-Gi-Oh! ile Ünlenen Kazuki Takahashi Henüz 60 Yaşındaydı

Kazuki Takahashi: Yu-Gi-Oh Yaratıcısı Öldü

Yugi Muto’nun hayatı, büyükbabası tarafından kendisine hediye edilen gizemli milenyum bulmacasını bir araya getirdiğinde tamamen değişir. Bulmacayı çözmesiyle Yami olarak bilinen eski bir firavunun ruhu açığa çıkar. Aniden bu gölgeli varlığa ev sahipliği yapan karanlık ruh, Yugi’nin için girer. Firavunun ruhu, bir kişinin kalbinin gerçek doğasını vurgulayan ölümcül Gölge Oyunları’na düşmanlarına meydan okumakla tehdit edildiğinde uyanır.

Söz konusu oyunlar Yu-Gi-Oh’nun hikâyesinin merkezinde yer alır ve aralarında en dikkate değer olanı Düello Canavarları’dır. Yu-Gi-Oh’nun takas kart oyunu bu şekilde gerçek oyuncular arasında da uzun süre boyunca oynanıyor. Takahashi, tüm hayatı boyunca büyük bir oyun hayranıydı ve Yu-Gi-Oh’yu oyuncunun kahraman olduğu inancına dayandırıyordu.

- Reklam -

Yu-Gi-Oh, Ocak 2021 itibariyle 9 milyar doların üzerinde hasılat elde etti ve orijinal manga serisi iki başarılı anime uyarlaması ve sayısız spin-off aldı. Takahashi, orijinal hikâyenin yayınlanmasından sonra herhangi bir Yu-Gi-Oh! manga serisi yazmamış veya resimlememişti. Yine de ölümünden önce çeşitli devam mangaları üzerinde denetleyici bir rol üstlenmişti.

Kazuki Takahashi’nin hangi çalışmalarını okudunuz? Yazarın erken sayılabilecek bir yaşta ölümü hakkında neler söylemek istersiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the talisman dizisi duffer kardesler

Stranger Things’in Yaratıcıları, Stephen King ve Peter Straub’ın “Talisman” Eserini Ekrana Uyarlıyor

Gürcan Yurt söyleşi

Gürcan Yurt: “Karikatürü Etkili Bir Muhalefet Aracı Olarak Kullanamadık”