in ,

Berserk’ün Yaratıcısı Kentaro Miura Yaşamını Yitirdi: Çoksatar Manga Serisinin Usta Yazarına Veda

Japon manga yazarı Kentaro Miura, 54 yaşında hayatını kaybetti. Yazar, en çok popüler karanlık fantastik serisi “Berserk” ile tanınıyordu.

berserk Kentaro Miura
- Reklam -
- Reklam -

Berserk ile tanınan ünlü manga yazarı Kentaro Miura, 54 yaşında hayatını kaybetti. 1989’da başladığı ve ölümüne kadar devam ettiği fantastik ve karanlık tarafıyla ağır basan Bersek’ü 50 milyondan fazla satmıştı.

Berserk yayıncısı Hakusensha, yaptığı açıklamada Kentaro Miura’nın 6 Mayıs 2021 tarihinde öldüğünü doğruladı. Japon şirketi, ailenin özel bir cenaze töreni düzenlediğini de belirterek, Miura’nın hayatını kaybetmesinin ardından şunları söyledi:

“Biz editörler, çalışmalarına duyduğumuz en derin saygı ve minnetimizi ifade ederek, onun huzurunun sağlanması için içtenlikle dua ediyoruz.”

- Reklam -

Haber ayrıca Young Animal dergisi ve Berserk’ün resmi Twitter hesapları tarafından da duyuruldu. Young Animal dergisinin editör departman başkanı olan Takayuki Nagashima, Miura’nın her zaman yeni fikirler düşünmeyi ve bunları çocukmuş gibi paylaşmayı sevdiğini; film ve anime izlemekten ve kitap okumaktan zevk aldığını, tüm bunları yarattığı mangasına bir kaynak olarak kullandığını söyledi. Ayrıca ünlü mangakanın ailesi yanındayken hayata veda ettiğini de sözlerine ekledi.

Kentaro Miura, “Berserk” ile Birçok Farklı Anlatıya İlham Oldu

berserk Kentaro Miura ölüm

Kentaro Miura, ölümünden önce anime ve video oyun endüstrisinde etkili bir isimdi. 1966’da Chiba vilayetinde doğdu. Shonen Magazine ve farklı dergilerde çalışmaları yayınlamadan önce Hajime no Ippo yaratıcısı George Morikawa ile birlikte çalıştı. Morikawa, Miura ile çalışmakla ilgili kendi kişisel açıklamasını da paylaşarak, Berserk yazarının dizinin karakterlerini daha tanışmadan önce planladığını söylemişti.

- Reklam -

Monthly Animal House dergisi Berserk’ün ilk serisini 1989 yılında yayınladı. Kentaro Miura daga sonra Dark Souls ve Monster Hunter serisi gibi birden fazla diziye ilham vermeye devam etti. Hatta Final Fantasy XIV’deki oyuncular, Dark Knight karakterlerini kullanarak birden fazla sunucuda yazarın anısına nöbet tutuyorlar. (Dark Knight, Berserk’in Guts karakterinden ilham alıyor.)

Berserk, orta çağdan esinlenen bir savaş ve sihir dünyasında seyahat eden genç bir savaşçının intikam yolculuğunu konu ediniyor. Kendisini diğer mangalardan öne çıkaran olayı ise, o güne kadar hiçbir mangada görülmeyecek kadar göz alıcı ve hassas sanat eserleriyle birleştirilmiş görsel anlatımıydı.

Berserk’ü okuma fırsatınız oldu mu? Ya da anime uyarlamasını izlediniz mi? Yazarın dünyası hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for bail bail dedi ki:

    RIP üstat. Senin bende yerin ayrıdır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Internet Explorer veda microsoft

Internet Explorer Devri Sona Erdi: Microsoft, Tarayıcının Fişini Çekiyor

50. Orhan Kemal Roman Armağanı Kazananı Herkül Millas

50. Orhan Kemal Roman Armağanı’nda Kazanan Belli Oldu