in

Kızılderili Kaptan Amerika Hazırlıkları Başladı: Marvel Yeni Yıldızını Tanıttı

Kayıp kalkanının peşinde Amerika’yı gezen Steve Rogers, yolculuğunun 3. bölümünde Kızılderili Kaptan Amerika ile tanışıyor. Amerikan yerlisi karakter, macerasında kendisinden öncekilere eşlik edecek.

Kızılderili Kaptan Amerika
- Reklam -
- Reklam -

Captain America’nın 80. Yıl dönümü için yayınlanacak olan The United States of Captain America serisinde bu sefer Kızılderili Kaptan Amerika haberi geldi.

Çalınan kalkanını bulabilmek için Amerika’da uzun bir yolculuğa çıkacak olan Steve Rogers, Bucky Barnes ve Sam Wilson beş sayılık muhteşem bir maceraya atılacaklar. Her seride Amerika’nın farklı bir noktasını gezecek ve Kaptan Amerika’nın sembolize ettiği değerlerin yansımalarını göreceğiz. Serinin ilk sayısında LGBTQ+ kahramanımız Demiryollarının Kaptan Amerika’sı Aaron Fischer’ı görmüştük. İkinci sayısında ise siyah kadın kaptan Nichelle Wright ile tanışma fırsatını yakalamıştık.

Serinin üçüncü sayısında ise Kickapoo kabilesinden Joe Gomez ile tanışacağız. Üçüncü sayının yazarı Darcie Little Badger Amerika’nın yerlisi yeni karakterimizin bir inşaat işçisi olduğunu anlatıyor.

- Reklam -

“Uzaylılar veya süper kötüler dünyayı yakıp yıktığında her şeyi yeniden kuran kişilerden biri Joe Gomez. Kabilenin yaşlısı birçok kişiye yardım edip onlardan herhangi bir ücret almıyor. Joe gibi birçok kişi tanıyorum ve bunların çoğu benim kabilemden. Dolayısıyla onlar gibi değerlere, iradeye ve vinç kullanma becerisine sahip bir karakter ortaya koymak benim için çok önemliydi.”

Serinin çizeri David Cutler ise böyle bir karakteri ortaya çıkarmanın söyleyebileceği şeylerden çok daha fazla anlama sahip olduğunu söyledi.

Kızılderili Kaptan Amerika

- Reklam -

80. Yıl Kutlamaları: Kızılderili Kaptan Amerika Harici Her seride Farklı Bir Captain America

The United States of Captain America serisinin ana yazarlığını Christopher Cantwell üstlenirken serinin ana çizerliğini Dale Eaglesham yapacak. Beş sayı boyunca bu ikiliye çeşitli yazarlar ve çizerler eşlik edecek. State of Liberty çizgi romanının 80. Yılı için düzenlenen bu seri de Marvel evreninde daha önce anlatılmayan farklı hikayeleri görmek okurlar açısından heyecan verici. Yaşanan veya yaşanmış olaylara farklı bakışlar sunması oldukça ilginç. Bu sebeple tanıtılan bu karakterlerin Marvel evreninde sadece bu seri ile sınırlı kalmamasını diliyoruz.

The United States of Captain America serisinin bu yılın sonunda raflardaki yerini alması bekleniyor. Serinin ilk sayısı 30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanacak.

Siz Kızılderili Kaptan Amerika hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Okuryorum Okuryorum dedi ki:

    Hmm, Kaptan ‘Gerçek’ Amerika… Evet Kızılderili Kaptan Amerika olduğuna göre, yapılan katliam unutulabilir. Teşekkürler Amerika.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

67. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Şermin Yaşar

67. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Belli Oldu

The Graan Knight Fragman Yeşil Şövalye a24 izle

Kral Arthur Efsanesinde Yer Alan The Green Knight’a Odaklanan Filmden Yeni Fragman