in

Kurt Adamlar: Acımasız Yaratıkların Marvel Çizgi Romanlarındaki Yeri ve Kökenleri

Kurt adamlar eski anlatıların en mistik ögeleri arasında yer alır. Peki bu acımasız yaratıkların Marvel çizgi romanlarında ortaya çıkışı nasıl oldu?

Kurt Adamlar Marvel
- Reklam -

Marvel Comics için kurt adam teması oldukça sevilen ve sıkça kullanılan bir öge. Ancak geçmişte her şey bu kadar kolay değildi. Yıllar boyunca çizgi romanlarda doğaüstü yaratıkların kullanılması Comics Code Authority tarafından yasaklanmıştı ve bu tür yaratıkları içeren çizgi romanları onaylamıyordu. Fakat 1971 yılında uyuşturucu madde gösterildiği iddia edilen Spider-Man çizgi romanının onaylanmaması ve ardından gelen itirazlar sonucunda CCA kurallarını gevşetmeye başladı. Böylelikle çizgi romanlarda kurt adamlar gibi yaratıklar yer almaya başladı.

İlk başlarda bu tür varlıkların sadece kendilerine ait serileri basılmadı. Daha çok ana akım çizgi romanlarda kendilerine yan roller buldular. Örneğin birkaç X-Men serisinde Dracula’nın karanlık sokak köşelerinde ekiple konuşmalarını okumak mümkün. Doctor Strange serilerinde de doğaüstü yaratıkların kullanıldığını görüyoruz. Fakat tüm bu yan rolleri rafa kaldıran seri, likantropi ile lanetlenmiş Jack Russell’ın hikâyesini anlatan Warewolf by Night adlı çizgi romanıydı. 70’li yıllarda bir çok farklı süper kahraman ile birlikte çalışıp kötüleri dize getirmişti. Bu seri aynı zamanda Moon Knight gibi karaktereleri de Marvel evrenine katmıştı.

Kurt Adamlar Nasıl Yaratıldı?

Bütün bu serilere rağmen kurt adam kökeninin çizgi romanlarda nereden başladığına dair hiçbir ipucu yok. Bazı kanıtlar bu yaratıkların kökenini Eski Tanrı Chthon tarafından yaratılan kadim kara büyü kitabı Darkhold’a bağlıyor. Eğer durum gerçekten de böyleyse kurt adamların Darkhold kitabı tarafından yaratılan vampirlerle oldukça yakın bir akrabalığı bulunduğunu söyleyebiliriz.

- Reklam -

Kurt Adamlar Marvel

Kurt adamların eski Kurt Tanrısı Hrimhari’ye dayandığını iddia edenler de var. Conan the Barbarian çizgi romanlarında gördüğümüz Kurt-insanların bu durumu insanlara bulaştırabileceği söyleniyor. Tarih öncesi çağlarda bir şekilde insanlara bulaştırılan lanet Jack Russell’ın taşıdığı lanet olabilir.

Doctor Strange: Sorcerer Supreme serisinin 27. sayısında okuduğumuz hikaye ise bize farklı fikirler sunuyor. Seri boyunca Caretakers of Arcturus isminde bir grup bilim insanıyla tanışıyoruz. Bilim insanları çeşitli olaylar sonrasında bin yıl önceki Dünya’ya gönderiliyor ve burada insan geninin çeşitli semavi varlıklarla -ki bunlar arasında bir kurt türü de bulunuyor- birleştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyorlar. Fakat hikaye boyunca hiçbir kurt adam görmüyoruz.

- Reklam -

Çizgi roman dünyasında sıklıkla kullanılan bu korku ögesinin geçmişine inilmemesi biraz garip dursa da, Marvel’ın becerikli yazarlarından birinin bu konuya el atması galiba sadece an meselesi.

Eğer bir gün yolunuz ıssız bir ormana düşerse çok dikkatli olun. Çünkü ağaçların dolunay tarafından aydınlatılmayan gölgelerinde sivri pençeleri ve acımasız dişleriyle sizi izleyenler olabilir.

Siz çizgi romanlarda kullanılan kurt adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizimle paylaşın.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for soulmate soulmate dedi ki:

    Aslında çocukluğumda okuduğum örümcek adam serilerinde Lobo kardeşler isimli iki kurtadam kardeşin öyküsü olduğunu hatırlıyorum. Tombstone ile düşmandılar sanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Drakula Kalesi Koronavirüs Aşı Merkezi

Drakula’nın Kalesini Ziyaret Edenlere Kovid Aşısı Teklifi: Vampir Dişleri, Aşı Korkusuna Karşı

Resident Evil Village Çalıntı Canavar

Resident Evil Village’daki Bir Canavar Tasarımının Çalıntı Olduğu İddia Edildi