in

Locke & Key Çizgi Romanı “Cilt 1: Lovecraft’a Hoş Geldiniz” Türkçede

Locke & Key çizgi romanları dilimize geliyor! Netflix dizisine de uyarlanan Joe Hill ve Gabriel Rodriguez imzalı seride Cilt 1: Lovecraft’a Hoş Geldiniz Türkçede.

Locke & Key Cilt 1
- Reklam -
- Reklam -

Geçen haftalarda popüler dijital yayın platformlarından Netflix’e konuk olan Locke & Key dizisine kaynaklık eden çizgi roman serisi, yavaş yavaş Türkçedeki yerini almaya başlıyor. Serinin ilk cildi Lovecraft’a Hoş Geldiniz ile raflarda.

Stephen King’in oğullarından yazar Joe Hill tarafından yazılan ve yazar ile daha önce NOS4A2 (ŞEY74N) ile çalışma fırsatı bulan Şilili artist Gabriel Rodriguez tarafından çizilen Locke & Key çizgi roman serisi, Türkiye’deki okurlarla buluşmaya başlıyor.

İlk sayısı 2008 yılında yayımlanan macera toplamda 6 cilt sürüyor. Ek olarak tek sayılık çizgi romanlara da sahip seri yurt dışında 2017 yılında noktalandı.

- Reklam -

Çizgi roman serisi, babalarının cinayete kurban gitmesi sonrası ata evlerine dönen bir ailenin; evde buldukları büyülü anahtarlarla geçmişin gizemlerini keşfetmeye başlamalarına odaklanıyor.

Locke & Key Cilt 1: Lovecraft’a Hoş Geldiniz – Joe Hill – Gabriel Rodriguez | Arka Kapak

Locke & Key Cilt 1
Büyük beğeni toplayan ve New York Times en çok satanlar listesine giren kitapların yazarı Joe Hill (Kadife Kutudaki Hayalet), merak uyandıran, fantastik korku türünde yepyeni bir hikâye yaratıyor: Locke & Key.

Hill’in yazdığı ve Gabriel Rodriguez’in çizimlerinin eşlik ettiği Locke & Key, Anahtarev adıyla bilinen ve içinde, geçmeye cesaret edenleri dönüşüme uğratan sihirli kapıları olan… Ve bu kapılardan en korkutucu olanı açılmadan rahat etmeyecek, nefret dolu, acımasız bir yaratığın yaşadığı, sıra dışı bir New England malikânesinin hikâyesini anlatıyor…
Çevirmenliğini Burç Üner’in, editörlüğünü Şeref Atak’ın üstlendiği birinci cilt 168 sayfadan oluşuyor.

Eser, sonrasında yine Netflix dizisine uyarlanan The Umbrella Academy (Şemsiye Akademisi) çizgi romanlarını da basan JBC Yayıncılık etiketiyle Türkçeye kazandırılıyor.

Locke & Key 1. Sezon ile Netflix’te Yayında!

Drama, fantazi ve korku türlerini bir araya getiren serinin Netflix uyarlamasında ilk sezon 7 Şubat 2020 tarihinde yayınlandı. Dizinin yaratıcıları arasında Meredith Averill, Aron Eli Coleite ve Carlton Cuse bulunuyor.

- Reklam -

Locke & Key

Dizide Nina Locke rolünde Darby StanchfieldBode Locke rolünde IT ve IT 2’da oynayan Jackson Robert Scott, Tyler Locke rolünde Connor Jessup, Kinsey Locke rolünde Emilia Jones ve Rendell Locke rolünde ise Bill Heck yer alıyor.

Locke & Key 2. sezon için ise henüz bir çıkış tarihi ya da çekim programı duyurulmuş değil. Dizinin yeni sezon onayı almasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Peki siz çizgi roman serisine aşina mısınız? Diziyi izlemiş miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz!


* Locke & Key 1. Sezon İncelemesi

* The Umbrella Academy 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Orijinal ismi “Welcome to Lovecraft” iken neden “Lovercraft’a Hoş Geldiniz” diye çevirmişler. Lovecraft yazmak varken Lovercraft doğru mu oluyor? Kafalarına göre bu terimi böyle mi Türkçeleştirmişler?

  2. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Kapakta “Lovecraft” yazıyor ama :upside_down_face: HAberi yazan arkadaş kçük bi yanlışlık yapmış galiba…

  3. Avatar for Devrim_Bey Devrim_Bey dedi ki:

    Merhaba, bildirdiğiniz için teşekkür ederiz. Güncelledik. Yayıncının sitesindeki hatanın azizliğine uğramışız :slight_smile:

  4. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Olabilir ama kapakta “Lovecraft” yazmış adamlar. Kafalarına göre çeviri yapmamışlar demek istedim sadece :upside_down_face:

    Bu arada “Lovercraft” yazanı varsa, ben satın alabilirim. Hatalı ürünlerin koleksiyon değeri genelde iki üç kat daha fazla oluyor :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

constantine dizisi

Doctor Strange Yönetmeni, Constantine Filmi Çekebilir

Artemis Fowl disney+

Artemis Fowl Filmi Yeni Fragmanıyla Karşımızda