in

Loki: Ultimate Evreni’ni Kaosa Sürükleyen Karakter

Kötülük ve kurnazlık tanrısı Loki, Ultimate Evreni’nde sadece Yenilmezler’i değil neredeyse tüm Marvel karakterlerini kandırmayı nasıl başardı?

Ultimate Universe Loki
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman dünyasının Gümüş Çağından beri Marvel Evreni’nde nerede bir problem çıksa mutlaka orada Loki vardır. Jack Kirby karakteri ilk tasarladığında neredeyse şeytani bir varlık olarak resmetse bile İskandinav mitolojisindeki karşılığına oldukça yakın bir kişilikle karşımıza çıkmıştı. Fakat en son yayınlanan Ultimate Evreni’nde Loki’yi biraz daha farklı bir şekilde görmeye başladık.

Ultimate Universe çizgi romanlarında gördüğümüz karakter, mitolojik tanrı kimliğinden biraz daha uzaklaşmış fakat kurnazlığı ve sinsiliği aynı ölçüde artmış. Bu becerileriyle kardeşi Thor’u ve hatta Birleşik Devletler hükûmetini bile kandırmayı başardı. Yıldırım tanrısı bu sorunu düzeltmek için şimdiye kadar karşılaştığı en tehlikeli Loki ile savaşmak zorunda.

Mark Millar’ın yazdığı ve Bryan Hitch’in çizdiği The Ultimates 2 serisi Loki’yi ana akım çizgi romanlardan daha farklı bir şekilde işliyor. Earth-616 evreninde Loki, şekil değiştirebilen bir buz devi olmasına rağmen Odin tarafından evlatlık olarak alınıp ve “Laufeyson” adına sahip oluyor. Oysa Ultimate Universe evreninde Loki, Odin’in öz oğlu olarak karşımıza çıkıyor. Buz devi olan annesi ise Odin’in iki dünya arasında barışı sağlamak için evlendiği kadından fazlası değil. Dolayısıyla Loki’nin annesi Loki’yi mistik Norn Taşlarını araması için görevlendiriyor. Bu süreçte Loki, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Baron Zemo şeklini alıp dünyanın gidişatını değiştiriyor. Çeşitli olaylar sonrasında Heimdall’ı öldürmesini ise Odin’in kendisini Kapıları Olmayan Oda’da sonsuz bir cezayla ödüyor.

- Reklam -

Ultimate Loki Evreni Savaşa Sürüklüyor

ultimate loki thor

Fakat Loki’nin evrende çıkardığı karışıklıklar bununla son bulmuyor. The Ultimates 2 serisinde bütün Ultimate ekibini ve hatta Thor’u bile kandırması evrenin geleceğini ciddi şekilde etkiliyor. Thor’u aslında gerçek bir tanrı olmadığına, sadece Thor’u taklit eden ölümlü olduğuna ikna ediyor. Sonrasında Birleşik Devletler içinde çeşitli politik aktivitelerde bulunmak için Gunnar Golmen takma adını kullanıp Özgürlükçü grubun başına geçiyor. Dahası onunla birlikte bu yalana inanan tüm ekip Thor’u ekipten ayırıyor. Üçüncü Dünya Savaşı’na sebep olacak kadar politik karmaşıklığa yol açıyor. Tüm bunları Thor’u kıskandığı ve kendi adının anılmasını sağlayacak bir karışıklık yaratmak için yaptığını sonradan açıklıyor.

Özgürlükçü bir grubun liderliğini üstlenip Ultimates ekibiyle savaşınca bütün yalanları ortaya dökülüyor. Scarlet Witch, savaşı kazanmanın yolunun Thor’u geri çağırmak olduğunu anlayıp Yıldırım Tanrısını geri getiriyor. Eski güçlerini hatırlayan Yıldırım Tanrısı, Loki’yi yere seriyor. Loki ise savaşı kaybettikten sonra Odin’in gazabıyla yüzleşmek için Asgard’a gönderiliyor.

- Reklam -

Disney+ dizisi de başlamış olan Loki, neredeyse Ultimate Universe evreninin güzel bir adaptasyonu gibi duruyor. Dolayısıyla bundan sonraki işlerde Kurnazlıklar Tanrısı Loki’nin farklı versiyonlarını da izleyebiliriz.

Siz Ultimate evrendeki Loki hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fables batman bigby dc

Fables Geri Dönüyor: Batman Bigby’e Karşı

Leyla ile Mecnun Set Görüntüleri izle exxen

Leyla ile Mecnun’un Yeni Sezonundan İlk Görüntüler | VİDEO