in ,

Marvel’ın İlk Çizgi Romanları Penguin Classics Özel Koleksiyonu ile Onurlandırılıyor

Penguin Classics, ilk Marvel çizgi romanlarını özel bir koleksiyon halinde yayımlayacak. Ünlü yayınevi ilk defa çizgi roman dünyasına giriyor.

penguin classics marvel comics
- Reklam -

Marvel kahramanları Penguin Classics ile yeniden okuyucu ile buluşmaya hazırlanıyor. Ünlü yayınevi ilk kez çizgi roman dünyasına girmeye hazırlanıyor. Spider-Man, Black Panther ve Captain America gibi evrenin tanıdık kahramanlarının ilk maceraları özel koleksiyon baskıları ile geliyor.

Marvel, çizgi romanların altın çağından beri yayınlarına devam ediyor. Stan Lee, Jack Kirby ve daha birçok yazar ve çizer uzun yıllar boyunca ortaya çıkardıkları hikâyelerle milyonlarca insanın hayal gücüne dokunmuştu. Pek çok saygı değer edebiyat eserlerini okuyucu ile buluşturan Penguin Books ise bir ilki gerçekleştirerek çizgi roman dünyasına adım attı. Sevilen kahramanlar Spider-Man, Black Panther ve Captain America’nın hikâyeleri sert kapaklı varyantlar ile yeniden basılacak

Henüz hangi çizgi romanların basılacağı açıklanmasa bile Örümcek Adam’ın hikâyeleri ödüllü yazar Jason Reynolds tarafından kaleme alınacak. Kara Panter’i Who Fears Death ile ödül kazanan yazar Nnedi Okafor üstlenecek. Ek olarak Kaptan Amerika ise Gene Luen Yang’ın kaleminden çıkacak. Ciltlerin editörlüğü ve düzenlemeleri ise Ben Saunders tarafından yapılacak.

- Reklam -

Marvel Kahramanları Penguin Classics ile Yeniden Okurla Buluşuyor

marvel penguin classics

Ben Saunders, Oregon Üniversitesi’nde çizgi roman çalışmaları alanında ilk defa akademik çalışmalar yürüten isimlerden biri. Ayrıca Spider-Man ve Captain America’nın bilimsel tanıtımlarını kaleme alan Saunders, Marvel için yaptığı röportajda çizgi romanların kültürel etkilerine dikkat çekti.

“1960’lı yıllarda yayınlanan Marvel çizi romanları, uzun yıllar boyunca adlarından söz ettirmeyi başardılar. Çoğunluk tarafından fazlaca dikkate değer bulunmayan bu eserler, Marvel yazar ve çizerleriyle birlikte inanılmaz hızla estetik bir devrim yapılar. Şimdilerde çizgi romanlar, hip-hop müzisyenlerinden Hollywood film yapımcılarına kadar büyük bir grubu etkiledi. Bu gizli saklı bir bilgi değil; klasik Marvel çizgi romanları kültürümüzün önemli mirasları arasında.”

- Reklam -

Marvel yayın işleri müdürü Sven Larsen ise Penguin Classics’in böyle önemli karakterleri yayımlamaya layık bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Larsen,”yeni okurların bu karakterlerle ilk defa tanışmalarını merakla bekliyorum, karakterlere aşina olanlar için geçmişi hatırlamak adına ise iyi bir fırsat,” açıklamasında bulundu.

Kitapların kesin yayın tarihi henüz açıklanmasa bile eserlerin 2022 yılında ön siparişe açılacağı belirtildi.

Siz bu tarz bir ortaklık hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game Hakkında Bilgi

Squid Game Hakkında Perde Arkasından 16 Bilgi

Oxford, 2021 yılı kelimesi vax

Oxford, 2021 Yılının Kelimesini “Vax” Olarak Belirledi