in

Marvel ve DC Comics Vampir Savaşlarına Hazırlanıyor

Marvel ve DC Comics, vampir mitlerini çizgi romanlarına konu edecek. İki dev yayıncı yakın zamanda benzer konseptte yeni maceralar duyurdu.

marvel dc comics vampir çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

Marvel ve DC Comics yakın zamanlarda vampir odaklı yeni serilerini duyurdular. Çizgi roman dünyası kanlı sahnelere hazırlanıyor.

DC Comics yeni çizgi romanı DC vs Vampires serisini duyurdu. Kan içici şeytani varlıkların hikâyesinin anlatılacağı serinin Cadılar Bayramı’na yetişeceği belirtiliyor. Justice League kendi evrenlerinde vampirlerle uğraşırken Marvel Comics de kahramanları da benzer bir sıkıntı ile mücadele decek. Avengers ve X-Men, Dracula ve onun yarattığı vampir ordusuyla büyük bir mücadele içinde. İki çizgi roman devinin kendi evrenlerinde benzer dönemlerde vampir mitine yönelmesi ise heyecanla karşılandı.

Avengers ve X-Men, Kont Dracula’nın büyük planlar peşinde olduğunu bilse de tam olarak ne olduğunun farkına henüz varamadılar. Dracula, Çernobil’in radyasyonla zehirlenmiş topraklarına kurduğu ülkenin Birleşmiş Milletler tarafından tanınmasından sonra gizliden gönderdiği vampir birlikleri Amerika’nın unutulmuş kuzey kasabalarını yavaş yavaş ele geçiriyor. Avengers ekibi olayı incelemesi için Blade’i gönderirken X-Men büyük bir savaşın hazırlığına şimdiden başlamış gibi gözüküyor. Fakat iki ekibin bilmediği şey, Wolverine’in kanını içen vampirler artık güneş ışığına çıkabiliyorlar. Bu zayıflıkları da ortadan kaldırdıktan sonra Dracula ve vampir ordusunun karşısında çok az şey çıkabilir.

- Reklam -

Marvel ve DC Comics Vampirleri Yakın Aralıklarla Maceraya Hazırlanıyor

Marvel evreni kendi vampirleriyle uğraşırken DC 12 sayılık kısıtlı serisiyle okuyucularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Matthew Rosenberg ve James Tynion’un birlikte yazdığı ve Otto Schmidt’in çizerliğini yaptığı seri Justice League’in vampirlere karşı olan mücadelesini anlatacak. DC tarafından yapılan açıklamaya göre seri “Adalet Birliği’ni gizli vampir ordusunun ortasında bırakacak ve kahramanlarımız kime güveneceklerini bilemeyecekler.”

marvel dc comics vampir çizgi roman

Tom Taylor imzalı DCeased serisinde olduğu gibi bu seride de bazı kahramanların vampirler tarafından ısırılacağı ele verilmiş gibi duruyor. Böylelikle hikaye içerisinde okuyucuyu sürükleyecek çeşitli gizem, korku ve karmaşa ortamı yaratılacağa benziyor. Eğer Rosenberg ve Tynion önceki işlerindeki gibi başarılı bir anlatı ortaya koymayı başarabilirse DC’nin karanlık evreninde okuması oldukça keyifli bir eser bizi bekliyor olabilir.

- Reklam -

İki yayıncının da benzer zaman dilimlerinde benzer temaları işliyor olması ilginç olsa da, olayları farklı biçimlerde ele alacakları neredeyse kesin. Avengers ve X-Men’in Dracula ile olan mücadeleleri ana zaman diliminde geçecek. DC’nin hikayesi ise alternatif bir gerçeklik üzerinden anlatacak. Aynı şekilde Marvel evreninde ekiplerin birlikte savaştığını görürken DC evreninde kahramanların savaşı kendi alanlarına çekip o şekilde savaşlarını verdiğini okuyacağız.

Siz çizgi roman dünyasını basan vampirler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üç Cisim Problemi podcast dinle

Cixin Liu’nun Ünlü Bilimkurgu Kitabı Üç Cisim Problemi Podcast’e Uyarlandı

Mısır Ölüler Kitabı Büyü

Antik Mısır’da Ölümden Sonrasını Anlatan Ölüler Kitabı Hakkında Bir Bilmece Daha Çözüldü