in ,

Marvel Çizgi Roman Evrenindeki En Güçlü 10 Silah

Marvel çizgi roman evreninde şimdiye kadar pek çok silah kullanıldı. Ancak aralarında akıl almaz güce sahip olanlardan bazıları, en popüler hikâyelerde çok önemli roller oynadılar.

Marvel Çizgi Roman Evreni: En Güçlü 10 Silah
- Reklam -

Marvel çizgi roman evreni uzun yayın yılları boyunca pek çok güçlü nesneyi okuyucularına tanıttı. Bunlardan bazıları o kadar kudretliydi ki evrenleri bile değiştirme yetisine sahipti. Böylece hikâyelerde oldukça kritik rollere de sahip olmuşlardı. Her karakterin taşımaya layık olamadığı böylesine silahlar panellerde görüldüğünde bile okuyucuları heyecanlandırmayı başarmıştı.

İşte Marvel Çizgi Romanı Evreni Bünyesinde Kullanılmış En Güçlü 10 Silah:

10. The Staff Of One

The Staff Of One

The Staff of One, Minoru ailesinin geleneği olarak nesiller boyu bir sonraki kişiye aktarılmış sihirli bir asa olarak karşımıza çıkmıştı. Genellikle bu asanın taşıyıcısı Runaway serisinden tanıdığımız Nico Minoru olsa da bazı zamanlarda başka kişiler tarafından da taşınmıştı. Kan büyüsü ile çalışan ve taşıyıcısının döktüğü kanın miktarına göre güçleri de artan bu asa ışınlanmadan iyileştirmeye ve yılbaşı süslemelerine kadar her türlü büyüyü yapabilme becerisine sahip.

- Reklam -

Fakat asa ne kadar güçlü de olsa Tanrılar ve Kozmik varlıklara karşı etkisiz. Ayrıca her bir taşıyıcı için bir büyüyü yalnızca bir defa yapabilme becerisine sahip. Aynı büyüyü tekrar etmek tahmin edilemez sonuçlara yol açabiliyor.

9. Mandarin’in Yüzükleri

Mandarin’in Yüzükleri

Mandarin’in on yüzüğü yakın zamanda Marvel’ın yeni yapımı Shang Chi and The Legend Of The Ten Rings filminde kendisini gösterecek. On yüzük her ne kadar sihirli gibi gözükseler de aslında Çin’in Ruhlar Vadisi’ne çakılan bir uzay gemisindeki yabancı bir uzaylı teknolojisinin parçaları.

Her bir yüzük aslında kendi içinde hapsolmuş bir yaşam formu taşıyor. Yüzükleri giyen kişi ile iletişim kurup onun hareketlerini etkileyebiliyorlar. Ayrıca her bir yüzük maddeyi kontrol etme, zihin kontrolü gibi kendine has becerilere de sahip. Yüzüklerden sadece birisine sahip olmak bile yeterince güçlü bir taşıyıcı ortaya çıkarırken, Mandarin gibi on yüzüğe birden sahip olmak evrenin belki de durdurulamaz bir varlığını yaratabilir.

8. Mjölnir

Mjölnir Marvel Çizgi Roman Evreni: En Güçlü 10 Silah

Avengers ekibinin en güçlülerinden Thor’un efsanevi silahı Mjölnir mistik bir çekiç olarak karşımıza çıkıyor. Odin tarafından yapılan büyü sayesinde sadece layık olan kişinin taşıyabildiği Mjölnir, Marvel’ın en asil kahramanları tarafından kullanılmıştı. Temel olarak Thor tarafından kullanılsa da diğer taşıyıcılarının arasında Jane Foster, Captain America ve Eric Masterson yer alıyor.

7. Kuantum Bantları

Kuantum Bantları

Kree ırkının teknolojisinin bir uzantısı olan Kuantum Banları kullanıcısına subatomik kuantum evrenine girebilmeyi ve orada saklı kalmış enerjiyi kullanabilme imkanı veriyor. Bantlar DC evreninde Yeşil Fener’in kullandığı Güç Yüzüğü’nün bir eşleniği olarak görülüyor. Bu güçlü silah Avengers ekibinden Quasar tarafından kullanılmakta.

6. Odinsword

Odinsword Marvel Çizgi Roman Evreni: En Güçlü 10 Silah

Eski İskandinav mitolojisi içinde şimdiye kadar karşılaşılan en güçlü silahlardan birisi olan Odinsword, tanrıların babası Odin tarafından kullanılmıştı. Kınından çok nadir olarak çıktığını gördüğümüz silah Odin’in söylediğine göre tüm varoluşu ortadan kaldırabilecek kadar güçlü. Fakat buna rağmen çizgi romanlarda okuduğumuz kadarıyla kılıç kozmik varlıklar karşısında etkisiz. Şimdilerde Odin’den Thor’a kalan miras yine de fazlasıyla güçlü.

5. The Darkhold

The Darkhold

Eski tanrı Chthon tarafından yaratılan tüm kara büyülerin toplandığı bir kitap olan The Darkhold, Marvel evreninin belki de en güçlü kara büyü kitaplarından birisi. Yok edilemez ve yaşayan deri üzerine yazılmış büyüler sadece evrenin en güçlü büyücülerinin kullanabileceği bir gücü ortaya çıkarıyor. Evrenin karanlık boyutlarının kapılarını açabilen, başkalarının iradesini kontrol edebilen, Eski Tanrıları çağırabilen Darkhold kullanıcısının zihnini kaybetmesine bile sebep olabiliyor.

- Reklam -

4. All-Black

All-Black Marvel Çizgi Roman Evreni: En Güçlü 10 Silah

“Necrosword” veya “The Godslayer” olarak bilinen All-Black, Marvel evreninde fazlasıyla tanıdık olduğumuz symbiote ırkının tanrısı. Kötü bir yaratık olan Knull’un gölgesinden şekil alan symbiote ırkının tanrısı yaşam bulabilmesi için semavi bir güçle yaratıldı. Fakat güçten düştüğü bir sırada uzaylı Gorr tarafından bulunup yeniden hayata döndürülen All-Black, Gorr ile birleşmişken “The God Butcher” lakabını aldı. Semavi ve kutsal bütün varlıkları öldürmek isterken üç farklı zaman dilimindeki Thor’un bir araya gelmesi sayesinde yenildi. Şimdilerde beyaz perdede Thor’un son filminde

3. Ultimate Nullifier

Ultimate Nullifier

Gözcü Uatu tarafından “evrenin en yıkıcı silahı” olarak adlandırılan Ultimate Nullifier, Fantastik Dörtlü tarafından Galaktus’un Dünya’yı yok etmek istemesi sırasında kullanıldı. Galaktus’un bile korktuğu bu nesne Marvel evreninde bir efsaneye dönüşmüş durumda.

Kullanıcısının seçtiği şeyi anında yok eden ya da “sıfırlayan” bu nesne çok yoğun bir şekilde konsantre olmayı gerektiriyor. Ayrıca kullanıcısının zihninin yaratacağı yıkıma ve yok oluşa da hazır olabilmesi gerekiyor. Aksi bir durumda kullanıcısının da yok olabilme ihtimali var. Fakat güçlü ellerde Ultimate Nullifier farklı zaman dilimlerini bile silebilme gücüne sahip.

2. Kozmik Küpler

Kozmik Küpler

Marvel’ın en tehlikeli kötü varlıkları olan Beyonders tarafından evrenin gücü emilerek yaratılan küpler bir yıkım aracı olduğu kadar yaşamın da kaynağı. Gerçekliği ve maddeyi değiştirebilme becerileriyle küpler temelde istekleri yerine getiren lambadaki cinlerin yaptığını yapıyor. Şimdiye kadar sadece birkaç tane kozmik küp yapılsa bile gücünü temel aldığı yere göre bazıları diğerlerinden daha güçlü. Dolayısıyla taşıyıcısına gerçeklik değiştiren tanrı benzeri güçler bahşediliyor.

İçerdikleri güçlerden dolayı küpler bir süre sonra kendi zihinlerini oluşturabiliyorlar. Örneğin Red Skull’ın kullandığı Kobik isimli küp zamanı yeniden yazarak Kaptan Amerika’nın Hydra ajanı olduğu yeni bir gerçeklik yaratmıştı.

1. Sonsuzluk Eldiveni

Sonsuzluk Eldiveni Marvel Çizgi Roman Evreni: En Güçlü 10 Silah

Her bir sonsuzluk taşı taşıyıcısına, evrenin bir bölümünü kontrol edebileceği sonsuz bir güç sağlıyor. Uzay, Zaman, Güç, Zihin, Gerçeklik ve Ruh taşları başlı başına güçlüyken hepsi birlikte akıl almaz bir güce ulaşıyor. Avengers: Endgame’de tanıklık ettiğimiz üzere altı taş birlikte bütün zamanı ve gerçekliği yeni baştan yazabiliyor. Birçok tanrının bile tek taşı tutmakta zorlandığı düşünülürse Çılgın Titan Thanos’un kullandığı sonsuzluk eldiveni evrenin en güçlü silahları arasında kendisine ilk sırada yer bulmakta haklı.

Siz Marvel’ın en güçlü silahları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu listede başka hangileri yer almalı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    Nesnel bir liste yerine öznel bir liste gibi olmuş. Marvel çizgi romanlarına hakim değilim. Avengers:Infinity War’da Mjolnir Stormbreaker’dan daha güçsüz denildi. Filmdeki ve çizgi romanlardaki Mjolnir ile Stormbreaker farklılık mı gösteriyor ve çizgi romanlarda Stormbreaker ilk ona giremeyecek kadar güçsüz bir silah mı merak ettim.

  2. Avatar for Akutagawa Akutagawa dedi ki:

    hepsinin üstünde, mutlak yokedici’yi unutmuşsunuz, hatırladığım kadarıyla silver surfer’in bir öyküsünde evreni yoketmekte kullanılmıştı

  3. Avatar for malady malady dedi ki:

    Ultimate Nullifier değil mi o? (3. sırada)

  4. Avatar for Akutagawa Akutagawa dedi ki:

    evt oymuş :slight_smile: bence 1. sırayı hakeden bir silah

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venüs Projesi - İlker Korkutlar bilimkurgu

Venüs Projesi: İlker Korkutlar’ın Bilimkurgu Kitabı Raflarda

Sex Education 3. Sezon

Sex Education 3. Sezondan Yeni Görseller Paylaşıldı