in ,

Marvel, Harry Potter’ın Yayıncısı Scholastic ile Yeni Süper Kahraman Hikâyeleri Peşinde

Marvel yayın yelpazesini geliştirmeye devam ediyor. Firma şimdi de ünlü çocuk edebiyatı yayıncısı Scholastic ile işbirliğine giderek yeni eserler üretecek.

Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Marvel, Disney tarafından satın alındığından bu yana birçok başarılı projeye imza attı. Şirket bir yandan bazı anlaşmalarını iptal etmek zorunda kalırken, diğer yandan yeni anlaşmalarla çok daha iyi yerlere taşındı. Film sektöründe öncü bir sinematik evren yaratan Marvel, iş çizgi romanlara geldiğinde o kadar başarılı olamadı. Bu durumda şirketin yeni sahibi farklı bir yoldan ilerleme kararı almış olacak ki; Marvel yeni bir anlaşmaya imza attığını açıkladı.

Amerika’nın en köklü çocuk kitapları yayımlayan şirketlerinden birisi, 1920 yılında kurulan Scholastic. Scholastic ayrıca farklı farklı eğitim malzemelerinin ve birlikte anlaşmaya vardıkları firmaların da çocuk kitaplarının dağıtıcılığını yapmakta. Yayınevinin en meşhur işlerinden birisi de Harry Potter.

Scholastic eserleri

- Reklam -

Çizgi romanlar her ne kadar genel kitleye hitap ediyor gibi gözükse de, aslında ana hikâyeleri çoğunlukla yetişkinlerin hoşuna gidecek bir dilde yazılır. Haliyle bu sorun da çocukların bu tür eğlence materyallerine erişimini güçleştirir. Marvel geçtiğimiz günlerde bu açığı yakalamış ve Scholastic ile anlaşma kararı almış. Marvel ve Scholastic ileride beraber çalışarak her iki firmanın da kendi yayınlarında tanıttıkları karakterlerle ilişkili romanlar üretecekler.

Scholastic, 2020’den itibaren iki adet Marvel yapımı romanı yayınlamakla işe başlayacak. İlk olarak New York Times’ın en çok satanlar listesinde kitapları en üst sıralarda bulunan Nic Stone tarafından yazılan “Shuri: A Black Panther Novel” raflardaki yerini alacak. Ardından ise “Avengers Assembly” isimli bir kitap, Preeti Chhibber tarafından yazılacak.

Marvel ve Scholastic İşbirliği Yeni Jenerasyonu Bir Araya Getirecek

Marvel cephesinden Sven Larsen şöyle konuştu:

- Reklam -

scholastic shuri

“Marvel, Evreni’ni genişletmek için her zaman alanındaki en iyi partnerleri arıyor ve bu seferki işi yapmak için en iyi ortak Scholastic. Bundan daha heyecanlı olamazdık. Her iki firma da her türden okuyucuya ve fana bir hikâye anlatmaya kendini adadığı için, ikisinin gücünün birleşmesi türünün tek örneği olacak – okumanın zevki ve Marvel evreniyle birlikte yeni jenerasyonu bir araya getirecek bir süper güç açığa çıkacak.”
Marvel’ın karakter geliştirme departmanında çalışan Sana Amanat ise Marvel karakterlerinin, hayranlarına herkesin kendi içsel gücünü kucaklamaları adına ilham verdikleri için, çok anlamlı kişilikler olduğunu söylüyor. Ve ardından ekliyor:

‘Shuri En Uygun Kahraman’

“Scholastic ile beraber çalışarak yayınlayacağımız ilk kitabımızın kahramanı ’Shuri’, bu mesajı vurgulayabilecek en mükemmel karakter. Kendisi Wakanda’lı bir prenses olabilir ama onu esas kahraman yapan şey özel zekası, sorumlu kişiliği, kararlılığı ve idealleri.”
Scholastic adına konuşan firmanın baş yardımcısı Debra Dorfman ise; gelecekte hangi karakterlerin olduğu çizgi romanlar ve kitaplar yayımlayacaklarıyla ilgili birkaç tüyo verdi:

‘Sıra Dışı Güçlere Sahip Sıradan Karakterlere Odaklanılacak’

“Marvel Evreni büyük, kapsamlı, ikonik ve hikâyesi karışık birçok karaktere sahip. Scholastic ve Marvel ise farklı karakterleri hayata getirmek gibi ortak bir bağlılığı paylaşıyor… Shuri, Ms. Marvel, Miles Morales, Squirell Girl gibi, anlatılacak ’sıra dışı’ güçlere sahip ’sıradan’ karakterler ve tonla hikâye var.”
Shuri marvel

Çizgi roman piyasası, zaten bir süredir çocuklara hitap edecek hikâyelerin eksikliğini yaşıyordu. Marvel’ın takdir edilmesi gereken yanı sadece bu boşluğu gidermeye çalışması değil; bu çalışmaları yaparken işin en profesyonel firmalarından biriyle anlaşmayı tercih etmiş olması. Sonuçta alelade bir şekilde kendisi de bunu yapabilirdi. İki büyük firmanın elinden çıkacak çocuk kitaplarının, yetişkinlerce bile okunacağına şüphemiz yok. 2020’nin Mayıs ayında Amerika’da raflardaki yerini alacak ilk kitapları “Shuri“nin, ülkemizde de çevrilerek yayınlanmasını dört gözle bekleyeceğiz.

Sizce Marvel’ın yeni rotası hakkında ne düşünüyorsunuz? Olumlu bir geri dönüş alınabilir mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Marvel’ı Marvel Yapan 10 Efsanevi Film Sahnesi

Kaynak: Cbr

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter

Harry Potter Yazarı J.K. Rowling, Sessizliğini Lanetli Çocuk Sürpriziyle Bozdu

Batman

DC, Siyahi Bir Batman İçin Hazırlanıyor