in

Marvel Çizgi Roman Evreni Zaman Çizelgesindeki İlk LGBTQ+ Kahramanı Tanıtıldı

Onur Ayı kapsamında hazırlanan Marvel’s Voices: Pride serisinin ilk sayısında, Marvel çizgi roman zaman çizelgesindeki ilk LGBTQ+ karakteri ortaya çıktı.

Marvel Pride LGBTQ+ Vnn
- Reklam -
- Reklam -

Onur Ayı antolojisine özel olarak yayınlanan Marvel’s Voices: Pride serisi Marvel çizgi roman evreni tarihindeki ilk LGBTQ+ karakteri tanıttı. Normalde seride karşılaştığımız ilk LGBTQ+ karakter Northstar olmasına rağmen, kronolojik zaman diliminde Vnn’in hikâyesi çok daha geçmişte yer alıyor. Dolayısıyla Marvel Comics evreninde bu onur, taş devrinden bir karaktere ait oldu.

Marvel’s Voices: Pride ilk olarak 23 Haziran’da okurlarıyla buluştu. Çizgi roman takipçileri, seri boyunca Hulking, Northstar, Prodigy ve Iceman gibi çok farklı queer kahramanların hikâyelerini okuma fırsatı buldu. Çizgi romanlarda uzun zamandır görünmeyen Jessie Drake gibi karakterleri tekrar gün yüzüne çıktı. Ayrıca yeni X-Men takımının üyeleriyle Young Avengers ekibini detaylıca anlatıldı.

Mariko Tamaki, Crystal Fraiser, Lilah Sturges ve J.J. Kirby’nin yazarlığını yaptığı ve Luciano Vecchio ile birlikte Jennifer Hickman, Joanna Estep ve Jacopo Campagni tarafından çizilen serinin giriş bölümü, ilk Starbrand taşıyıcısından bahsederek başlıyor. Evrenin ana zaman diliminde geçen hikâyesinde Vnn’i Starbrand’den güç alan dışlanmış bir karakter olarak okuyoruz.

- Reklam -

Vnn, Marvel evreninin ilk LGBTQ+ karakteri olarak anlatılsa da ilk Starbrand taşıyıcısı değil. Evrende tanıdık bir sembol olan Starbrand, Dünya’yı uzayın kozmik güçlerinden koruyan bir güç olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla Dünyanın ilk koruyucusu unvanı Vnn’in güçlerini aldığı bir T-Rex’e ait.

Marvel’s Voices: Pride – Çizgi Roman Evrenindeki İlk LGBTQ+ Karakter: Vnn

Marvel’s Voices: Pride Vnn LGBTQ+

Vnn farklı olduğunu daima hisseden, bu yüzden de kabilesinden kaçan bir karakter. Yolculuğu sırasında kurtardığı ve âşık olduğu Brrkk isimli bir adamla tanışıyor. Eternals’ın Dünya’ya saldırması sonucunda ikisi birlikte bir mağarada hapis kalıyorlar. Brrkk trajik bir şekilde öldüğünde ise hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmuyor. Starbrand ise bu olaydan sonra Vnn’e yapışıyor ve kendisini daha güçlü bir forma dönüştürüyor. Karakter daha sonrasında Stone Age Avengers ekibine dâhil olsa da , zamanının çoğunu sevdiğinin arkasından yas tutarak geçiriyor.

- Reklam -

Vnn’in hikâyesini 2018 yılında yayınlanan Avengers 38. sayıda da okumuştuk. Ancak o zaman eşcinsel olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmemişti. Karakter ile Marvel’s Voices: Pride serisine kadar başka bir hikâyede karşılaşmasak da, sonrasında daha farklı anlatımlarla karşımıza çıkabilecek karakterler arasında yer alıyor.

Siz Vnn’in hikâyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer Oyun Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Demon Slayer Oyun Dünyasına Girmeye Hazırlanıyor: İlk Fragman Paylaşıldı

Uçan Araba Prototipi, Şehirler Arası Test Sürüşü

Slovakya’da Uçan Araba Prototipi, Şehirler Arası Test Sürüşünü Başarıyla Tamamladı