in

Maymunlar Cehennemi’nin Çizgi Roman Hakları Marvel Comics’e Geçti

Maymunlar Cehennemi çizgi roman hakları, Marvel Comics bünyesine geçti. Planet of the Apes yıllar sonra tekrar Marvel çatısı altında.

maymunlar cehennemi çizgi roman marvel
- Reklam -
- Reklam -

Maymunlar Cehennemi çizgi roman hakları, Marvel Comics’e geri döndü. Ünlü bilimkurgu serisi Planet of the Apes, 1975’ten sonra evine geri döndü.

Disney’in geçen yıllarda Fox’u satın almasından sonra 20th Century Fox bünyesindeki Alien ve Predator gibi dev markalar da el değiştirmişti. Şimdiyse Disney’in bir parçası olan Marvel Comics, zamanında 20th Century Fox tarafından filme uyarlanan Planet of the Apes’in çizgi roman haklarının kendilerine geçtiğini resmi olarak duyurdu.

Marvel Entertainment cephesi, Maymunlar Cehennemi serisinin Marvel Comics’e geri döndüğünü açıkladı. 2023 yılının ilk aylarında yeni maceralar ile okurların karşısına gelecek Planet of the Apes şimdiden serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor. Bilimkurguya yön veren seri uzun yıllar boyunca çizgi romanlara, filmlere, oyunlara, televizyon dizilerine ve oyuncaklara uyarlanmıştı.

- Reklam -

Bununla birlikte Marvel Comics serinin kendi çatıları altına geri dönmesinden sonra şu açıklamayı yaptı:

“Marvel Comics ve MAYMUNLAR CEHENNEMİ 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Marvel ilk MAYMUNLAR CEHENNEMİ çizgi romanlarını 1974 ve 1975 yıllarında yayınlamış ve seri daha sonrasında ADVENTURES OF PLANET APES ile devam etmişti. Bu çizgi romanlar ise daha sonrasında ikonik Planet of the Apes filmlerine de uyarlanmıştı.”

Marvel Comics, Maymunlar Cehennemi Çizgi Romanları ile Yeni Maceralar Anlatacak

Diğer taraftan baş editör C.B. Cebulski, yeni yayınlanacak çizgi romanlar konusunda okurları neler beklediği konusunda ipuçları vererek şunları söyledi:

“Planet of the Apes’in Fikirler Evi’ne geri dönmesinden dolayı oldukça heyecanlıyız. Serinin yeni döneminde bu değerli serinin, cesur hikâye anlatımı ile okuyucuya vadedebileceği şeylerin sınırlarını keşfedeceğiz. Yeni maceralara adım atmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

- Reklam -

Marvel Comics raflara taşıyacağı yeni Planet of the Apes maceraları konusunda ise daha fazla bilgi vermedi. Yeni hikâyelerin 2023 yılının ilk aylarında çıkacağı söyleniyor. İlk çizgi romanın okurlarla buluşmasına değin hayranlar şimdilik Salvador Larocca tarafından çizilen ve Marvel etiketini taşıyan poster ile yetinmek durumda kalacaklar.

planet of apes maymunlar cehennemi çizgi roman

Planet of the Apes serisi daha öncesinde BOOM! Comics bünyesinde yayın hayatına devam etmiş hatta DC’nin ikonik karakterlerinden Green Lantern’in göründüğü bir macerası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak serinin lisansı daha sonrasında Marvel tarafından satın alındı. Ünlü çizgi roman şirketi yakın zaman içinde haklarını satın aldığı yeni bir Alien ve Predator çizgi romanlarını da okuyucularla buluşturacak.

Siz Marvel Comics etiketi altında çıkacak yeni Maymunlar Cehennemi çizgi romanları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comics Beat

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Felsefi,dini ve bilimsel alt metni olan bili kurgu romanı aksiyona dönüştürülmüş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Vampire Diaries yeni dizi

The Vampire Diaries Evreninde Geçecek Yeni Projeler Hazırlanıyor

Korku Haftası - Aleksey Tolstoy

Aleksey Tolstoy Bilimkurguyla Mizahı, Gotik Kurmacayla Polisiyeyi Buluşturan “Korku Haftası” ile Raflarda