in

Mike Mignola’nın “Civata Kafa ve Diğer Tuhaf Vakalar” Adlı Çizgi Romanı Yakında Bizlerle

Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola’nın “Civata Kafa ve Diğer Tuhaf Vakalar” adlı çeşitli hikâyelerinin yer aldığı çizgi roman, KaraKarga Yayınları aracılığıyla yakında raflarda yerini alacak.

civata kafa ust
- Reklam -
- Reklam -

Mike Mignola dendiği zaman, 1960 doğumlu bu çizgi roman yazar-çizerinin aklımıza ilk gelen eseri hiç kuşkusuz serseri süper kahramanı Hellboy oluyor. Ancak Mignola’nın sanat hayatı boyunca tek işi Hellboy değil tabii ki. Kendine has çizgileri ve kalemiyle daha farklı hikâyelere de yelken açmışlığı var kendisinin.

Bunlardan biriyse KaraKarga Yayınları tarafından dilimize çevrilen “Civata Kafa ve Diğer Tuhaf Vakalar” (The Amazing Screw-on Head and Other Curious Objects). Cadılara, uzaylılara ve uçan makinelere kadar birçok ilginçlikle karşılaşacağımız bu tuhaf kitap, Mignola’nın kısa hikâyelerini içeren bir çizgi roman. İçinde esere adını da veren Civata Kafa (En İyi Mizahi Eser / Eisner Ödülü) ve Sihirbaz ve Yılan’ın (En İyi Kısa Öykü / Eisner Ödülü) yanı sıra Mignola’nın hiçbir yerde yayımlanmamış üç hikâyesi daha yer alıyor.

Tanıtım bültenine bakalım:
civata kafaVictoria Devri’ne ait uçan makineler, mekanik bir kafa, mezar hırsızlıkları, hayaletler, cadılar, kuklalar, uzaylılar ve içinde paralel evren taşıyan bir şalgam. Bu kapağın altında adeta bir tuhaflıklar geçidi sergileniyorki aralarında Eisner ödüllü “Cıvata Kafa” ve “Sihirbaz ve Yılan” hikâyeleriyle birlikte, Hellboy’un yaratıcısının hiçbir yerde yayımlanmamış üç hikâyesi daha yer alıyor.

- Reklam -

“Cıvata Kafa, en başta bir oyuncak fikri olarak ortaya çıkmıştı. Ciddi bir fikirden ziyade, öylesine bir düşünceydi… Ama bir figür tasarımcısı olmadığım için bunu bir çizgi romana çevirdim. Ve sonunda tam da benim seveceğim bir çizgi roman yarattım. Başkalarının umursamasını bile beklemiyordum ama insanlar, bugüne kadar yaptığım en iyi iş olduğunu söylemeye başladılar…”
Mike Mignola
104 sayfadan oluşan çizgi romanın çevirisini Emre Yavuz üstlenmiş. Şu anda ön siparişte bulunan kitap 25 Aralık’ta raflarda yerini alacak.

Ayrıca yayıneviyle ilgili merak ettikleriniz için forumumuzda yer alan KaraKarga Yayınları Soru Hattı‘na uğramayı unutmayın.

- Reklam -

Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tazmanya ust

Seçkide 114. Sayı: “Tazmanya Canavarı Öyküleri”

klasik turk siiri 6 ervahi habise

Klasik Türk Şiirinde Fantastik Unsurlar #6: Ervâh-ı Habîse