in ,

600 Sayfalık Çizgi Roman Dergisi “Mis” Çıktı: Dergi, NFT Atılımıyla Dikkat Çekiyor

Mis Dergi ilk sayısı ile raflarda. 53 çizeri bir araya getiren yayın, sürekliliğini NFT formatındaki satışlarla sağlamayı hedefliyor.

Mis Dergi emrah ablak
- Reklam -
- Reklam -

Mis Dergi satışa sunuldu. Marmara Çizgi tarafından yayınlanan dergi, 53 çizeri bir araya getiriyor. Etiket fiyatını yalnızca maliyeti olarak belirleyen mecmua, sürekliliğini ise NFT ile sağlamayı amaçlıyor.

İlk olarak geçen nisan ayının sonunda Emrah Ablak tarafından duyurulan Mis Dergi, görücüye çıktı. Ablak, duyurusunda şu sözlere yer vermişti:

“600 sayfalık çizgi roman derginiz mis, basılı ve NFT dergi olarak çok yakında.”

- Reklam -

Genel yayın yönetmenliğini Emrah Ablak’ın üstlendiği derginin ön kapak çizimi de Ablak imzasını taşıyor. Arka kapak çizimi ve grafik tasarımı ise Memo Tembelçizer tarafından gerçekleştiriliyor.

50’den fazla çizerin bir araya geldiği yayında yayınevi, kâr amacı gütmeyecek. Fiyatının maliyetler üzerinden hesaplandığı yayında, sürekliliğin yolu ise NFT çalışmalarından geçecek.

Mis Dergi Gelirini NFT Formatındaki Satışlarla Sağlayacak

Mis Dergi emrah ablak

16 Mayıs 2022 itibarıyla ilk sayısı ile raflarda olan derginin NFT formatı Pagzi Tech Inc tarafından hazırlandı.

Kendisini, “Türkiye’nin en yoğun, en zengin en çeşitli içeriği, en çok çizeri ve en çok öyküsü olan çizgi roman dergisi mis,” sözleriyle tanımlayan derginin NFT sürecine dair detaylar yayının internet sitesi üzerinden aktarılıyor.

- Reklam -

NFT topluluğu ise şu sözlerle tanımlanıyor:

“Mis, Ethereum blok zincirinde benzersiz bir şekilde çizilen ve oluşturulan dijital koleksiyonlardan oluşan, NFT destekli bir topluluktur.”

Eserleriyle dergide yer alan çizerle şu şekilde:

Betül Yılmaz, Bülent Arabacıoğlu, Bülent Üstün, Burak Şentürk, Can Baytak, Cengiz Üstün, Doğa Batır, Eda Oral, Elif Nurşad, Emrah Ablak, Emre Özbay, Ergün Gündüz, Ethem Onur Bilgiç, Geyik Yavrusu, Gökçe Akgül, Göktuğ Zeytçioğlu, Günseli Sepici, Hakan Karataş, Hakan Tüzün Şengün, İlke Ekbul, İltem Dilek, İrem Büşra Coşkun, Işılay Türküm, Korgün Akgün, Kubilay Odabaş, Maya Bora, Memo Tembelçizer, Mert Dolapçıoğlu, Münircan Özdemir, Murat Kalkavan, Muzaffer Gümüşsu, Nehircan Özdemir, Onurcan Duman, Ozan Bilaloğlu, Ömer Göksel, Öykü Yüksel, Özge Şat, Sadi Tekin, Selin Dönmez, Serdar Akar, Serkan Altuniğne, Sevcan Bekdemir, Sibel Bozkurt, Tan Yücel, Tarık Arıcı, Tolga Hırsova, Tolgahan Bayhan, Tunç Topçuoğlu, Utku Yavaşça, Yasemin Ezberci, Yetkin Gülmen, Yusuf Örs ve Zehra Ömeroğlu.

Siz Mis Dergi projesini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir ara Yabani Dergi vardı. Aldık aldık ama kepenkleri indirmek zorunda kaldı. Umarım bu kalıcı olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yasmin Finney doctor who rose

Heartstopper’ın Yıldızı, Doctor Who Dizisinde “Yeni Rose” Olarak Rol Alacak

Yazarlarevi Cinayeti - Oya Baydar

Oya Baydar’dan Bir Gizem Romanı: “Yazarlarevi Cinayeti”