in

Monsters: Conan the Barbarian Çizerinden 35 Yıllık Proje

Conan, Red Sonja, Wolverine gibi çizgi romanlarla tanınan Barry Windsor-Smith’in 35 yıllık projesi “Monsters” sonunda gün yüzüne çıkıyor.

Monsters - Barry Windsor-Smith
- Reklam -

Eisner Award ve Academy of Comic Book Arts gibi ödüllerin sahibi Barry Windsor-Smith’in 35 yıllık çizgi roman projesi Monsters sonunda hayata geçiyor. Conan the Barbarian çizerlerinden 71 yaşındaki sanatçının yıllar süren sessizliği sonunda bozuluyor. Çizgi romana ilk bakış görselleri de geldi.

İngiliz yazar ve çizer Barry Windsor-Smith, Birleşik Krallık’ın en ünlü çizgi roman sanatçılarından birisi. 1970’ten 1973’e kadar çizdiği Conan the Barbarian, sanatçının önde gelen çalışmalarından. Kendisini ayrıca

Red Sonja, Machine Man, Weapon X, Solar, Avengers, X-Men, Wolverine, Unity, Archer & Armstrong ve Rune gibi işlerle de tanıyoruz.

- Reklam -

“Uzun zamandır beklenen” dendiğinde kimi zaman kulağa biraz abartı geliyor olabilir. Ancak birçok hayran Barry Windsor-Smith’in Monsters adlı çalışmasını gerçekten de “uzun zamandır” bekliyor. The Hollywood Reporter’a göre kitap önümüzdeki sene yayımlanacak.

Monsters - Barry Windsor-Smith

15 yıldır yeni bir çalışmada tam manasıyla yer almayan Smith, yaklaşık 35 yıldır üzerinde çalıştığı Monsters ile çizgi roman sevenlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Hulk Hikâyesi Olarak Tasarlanıp Rafa Kalkan Monsters Şimdi Orijinal Bir Macera ile Geri Dönüyor

İlk olarak 1984 yılında Thanksgiving (Şükran Günü) adı ile bir Hulk hikâyesi olarak tasarlanan eser, o zamanlar rafa kaldırılmıştı. Smith’in daha derinlikli Hulk yaklaşımı, Hulk ve Bruce Banner’ın arasındaki Freudyen ilişki, çoklu kişilik bozukluğu gibi materyaller çizgi romanı başka bir seviyeye taşımıştı.

Projenin iptali sonrasında Smith, Marvel Comics ile anlaşamadı ve Dark Horse Comics için çalışmaya başladı. Yine de haberimize konu olan çizgi roman üzerine çalışmalarını sürdürdü. Fakat bu çabalar o yıllar için sonuçsuz kaldı.

Nihayetinde Monsters ete kemiğe bürünüyor. Hikâye, odağına Nazi bilimine dayanan deneysel bir Amerikan hükümet programı için duygusal açıdan zarar görmüş bir karakter olan Bobby Bailey’yi alıyor. Bailey üzerinde yapılan deneylerin kontrolden çıkması ile işler travmatik bir boyut yakalıyor. Toplamda 360 sayfadan oluşan çizgi roman, pek çok nesle yayılan bir öykünün peşinden gidiyor.

- Reklam -

Monsters çizgi romanının orijinal dilinde çıkışı olarak Ocak 2021 tarihi açıklandı. Çizgi romandan tadımlık görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Monsters’ın dilimize kazandırılıp kazandırılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Monsters - Barry Windsor-Smith

Monsters - Barry Windsor-Smith

Esere dair beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: THR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tenet Dijital Ev Sineması

Tenet Dijitale ve Ev Sinemasına Geliyor

Dünyanın Güçlü Tarafı - Kerem Işık

Dünyanın Güçlü Tarafı: Kerem Işık’tan Yazgıya Meydan Okuyan Bir İlk Roman