in

Mülk: Rutu Modan’ın Ödüllü Çizgi Romanı Türkçede

Rutu Modan imzalı “Mülk” Türkçede. Ödüllü çizgi roman, Baobab Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Mülk - Rutu Modan
- Reklam -
- Reklam -

Mülk, Türkçe raflarındaki yerini aldı. İsrailli illüstratör ve yazar Rutu Modan imzalı ödüllü çizgi roman, hem duygusal hem de eğlenceli bir hikâyeyi anlatıyor.

İlk defa 2013 yılında The Property (İbranice: הנכס) adıyla yayımlanan ve yazarın ikinci uzun soluklu eseri olan Mülk; Polonya göçmeni İsrailli Regina Segal’in, oğlunun ölümünün ardından torunu Mica’yla birlikte II. Dünya Savaşı’nda kaybedilmiş bir aile mülkünü geri almak için Varşova’ya gitmesini konu alıyor. Ancak doğduğu topraklara geri dönen Regina, unutmak istediği birçok şeyle tekrar yüzleşmek zorunda kalıyor. Geçmişte yaşananlar ve hasıraltı edilen sırlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken, Mica da Varşova’ya geliş sebeplerinin aslında babaannesinin söylediklerinden çok daha farklı olduğundan şüphelenmeye başlıyor.

Rutu Modan hem yazarı hem de çizeri olduğu bu eseriyle, 2014 yılında Amerika’nın en önemli çizgi roman ödülü olan Einser’i En İyi Grafik Roman dalında kazandı. Ayrıca Fransa’nın en büyük çizgi roman festivali olarak bilinen Angoluême’de de jüri özel ödülüne layık görüldü.

- Reklam -

Baobab Yayınları etiketiyle çıkan çizgi romanın tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mülk – Rutu Modan | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mülk - Rutu Modan

Oğlunun ölümünden sonra Regina Segal torunu Mica’yla birlikte, 2. Dünya Savaşı’nda kaybedilmiş bir aile mülkünü geri almak için Varşova’ya gider. Ancak doğduğu topraklara dönmek Regina’yı unutmak istediği birçok şeyle yüzleşmek zorunda bırakacaktır. Geçmişte yaşananlar ve hasır altı edilen sırlar yavaş yavaş ortaya çıkarken, Mica da Varşova’ya geliş sebeplerinin babaannesinin söylediğinden farklı olduğundan şüphelenmeye başlar…

- Reklam -

Rutu Modan’ın ilginç karakterler ve ince ayrıntılarla kurguladığı bu duygusal hikâye, yazarın temiz çizgileri ve hayattan beslenen kıvrak mizahı sayesinde keyifli bir çizgi romana dönüşüyor.

Orijinal olarak İbranice hazırlanan çizgi romanın İngilizceden çevirisini Doğan Şima üstleniyor. 232 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Esra Kökkılıç, grafik uygulamasını ise Veli Okulan üstleniyor. Mülk, 11 Kasım 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ödüllü çizgi romanın konusunu sizler nasıl buldunuz? Daha önce Rutu Modan’ın herhangi bir eserine göz atma fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hasan Dağı Volkanı harekete geçti deprem

Türkiye’nin En Büyük İkinci Volkanı Hasan Dağı Harekete Geçti

2021 National Book Awards kazananları

2021 National Book Awards Kazananları Açıklandı